Man vet aldrig

Vad man kan trampa i hemme hos oss. Idag hade en katt kräks (som jag satte hela min barfota nyvakna fot i...), samma katt eller möjligen en annan har dragit in en mus (huvud uppätet, resten sparad). Påväg till toaletten för att torka av foten trampar jag i en liten Mollykräka på hallgolvet som hon smygit dit utan att jag märkt nåt... jaja... Dagen är ännu inte slut.

Lite rädd

Imorgon ska vi ta kort till tidningen. Jag är riktigt nervös och funderar återigen på om jag valt rätt klädsel... Inte för präktig, inte för slapp, inte för sportig, inte för klassisk och sen rätt accesoarer till det... Alltså fröken Mollys outfit. Min garderob är ganska begränsad för tillfället då jag befinner mig i någon slags "påvägtillbakavikt".

Inte nog med att det ska tas kort imorgon. Innan det ska jag hem till en tjej från babysången och fika. Efter foto är det massage och sen är det happening på Mankans jobb. En mycket spännande dag att se fram emot!

Borden

Borde plocka in disken, borde köra en tvättmaskin, borde byta lakan i sängen (bebiskräks), borde lära mig hur jag ändrar designen på bloggen, borde städa ur förrådet i källaren, borde gå ut och ta en promenad innan det blir mörkt (har ca 8000 steg kvar tills dagens mål är i hamn), borde definitivt inte spendera såhär mycket tid på att blogga idag...

Nu har till och med bebis somnat undertiden jag suttit här...

Bevis

Om inte BVC-sköterska tror oss har vi bevis. Hon kan visst lyfta huvudet!

Magnus orkar dock inte lyfta huvudet alls speciellt högt efter en hård pokernatt! Han fixar inte tvåmånaderstestet, det är ju skrämmande!

Jag vill också ha...

...en röd hund med vita prickar, men det var visst Mollys. Mamma lånar lite bara. Se så hurtigt jag matchat skärp med hund trots att jag inte visste om hunden. Fantastiskt!

Kärlek


Äckligt bortskämd

Jag är helt vidrigt bortskämd med det mesta kan jag konstatera idag. Det fanns inte ens tid till att blogga igår på självaste födelsedagen för att jag hade så mycket folk hemma för att fira mig! Det var lite insläpp, utsläpp där ett tag. Jag är överväldigad! Presenter i högar och ett riktigt fikakalas blev det allt, ja såklart hembakt allt. Nu är jag alltså 28, som ett vällagrat vin som en vän skrev. Den gillade jag!


Västerås en reflektion

Igår fick jag och Molly följa med Magnus till Västerås. Han jobbade, dvs hängde med betydligt yngre kids i en cool skate och snowboardbutik och försökte muta dem med svettband och klistermärken för att få sälja in lite mer av hans märken.



Jag och Molly gick på stan. Västerås är en trist trist stad. Eller trist kanske var att ta i, men det finns ju typ bara gallerior och det gillar inte jag så värst. Det blir lixom inte speciellt mysigt att gå på stan då, då man bara går in och ut i olika hus och aldrig får nån friskluft därimellan. Lyckades iallafall handla årets första julklapp, det är nog den tidigaste någonsin för min del! Och det positiva är att de har Designtorget i Västerås vilket är en höjdare!


Kuttrasju

Efter påhopp, anklagelser och elakt förtal behöver jag en definition på ordet kuttrasju, nån som kan upplysa mig?
Puss hjärtat, älskar dig med! :)

Skittrött helt enkelt

Ibland är man bara skittrött, idag är en sån dag. Men jag har klippt mig och färgat fina slingor i trevliga nyanser av rött och då känner jag mig plötsligt lite piggare!


Kommunen- ett serviceorgan?

I och med diverse nedklippning och storröj av trädgården de senaste åren har vi samlat på oss en ganska så stor hög med trädgårdsavfall på baksidan av vårt garage. Att forsla bort det skulle ta typ flera helger om jag och Magnus ska ta oss an detta. Min tanke var då att kommunen säkert kan hjälpa oss med detta och bara skopa på det på en större kärra. Det går ju lite smidigare med grävskopegrej än två pers och spade så att säga...

I telefonsamtal med kommunen idag låter mannen med helt avsaknad av service sig meddela att det finns ingen möjlighet till det för de har så många sjuka och sen ska julgranen upp snart också och sen har det ju kommit löv (surprise?). Jag erbjöd mig att de kanske kan ta det till våren, men det var visst en som var långtidssjukskriven så det gick inte. Borde man inte försöka spela lite serviceminded iallafall, vi betalar ju deras lön med våra skattemedel och jag är mer än villig att betala en bra slant för att få bort högen. Ibland är det svårt att vara "Hallsbergsambassadör"!!!

Om jag gick ut med spade skulle högen vara borta i ett nafs om jag grävde lika snabbt som jag är förbannad på servicekillen! SUCK!


Check up

Dotter
Datum: 081021
Ålder: 2,5 månader
Vikt: 5400
Längd: 57
Huvudomfång: 40,5

Mor
Datum: 081021
Ålder: Rasande nära 28
Vikt: 62
Längd: 1,62
Huvudomfång: 56,5

 

Sopor, sopor, sopor

Den röda pärlan är till bredden fylld med sopor! Idag ska här åkas till tippen! En skön blandning av löv, trädgårdsavfall, gamla madrasser, glas och annan bråte får tacka för sin insats i våra liv! På agendan står också att köpa tonvis med täckbark och två lås till garagedörrarna. Ordning på torpet ska det bli minsann!


Ladies night

I lördags var man ute på "lokal" då första gången sen Molly föddes. Kvällen till ära med min bästa mamma och hennes väninna. I och med ett hyffsat restriktivt alkoholintag de senaste 11 månaderna så var planen att gå ut mycket mycket lugnt. Jag har ju hört diverse historier om nyblivna mammor som tagit sin första fest, och i princip däckat innan kvällen börjat. Kvällen var alldeles lagom i alla bemärkelser, lagom bra uppträdande, lagom bra vin, lagom bra drinkar, lagom sent hemma men dock det bästa sällskapet! Det finns bildbevis för denna kväll, men av hänsyn till alla inblandade kommer de icke att publiceras här...


Nån som vill bo i närheten av oss?

Jag har noterat att en villa ganska nära där vi bor är till salu, jag blev mycket nyfiken och var tvungen att gå in på Hemnet och kolla hur detta hus ser ut på insidan. Jag skrattar så jag dör!!! Kolla alla bilder med nedan kommentarer. Ge mig gärna tips på om ni hittar nåt mer, lite som Pettsson och Findus böckerna, ju längre man tittar ju mer ser man.

Några av mina observationer till detta objekts bilder. Kolla på tredje bilden, kunde man inte väntat så den stackars människan fått gått in i garaget, nu hamnar lixom armen i kläm. Bilden från köket är också en av mina favoriter, öppna skåpluckor och jos på bänken ger en hemtrevlig atmosfär. Den rosa sängkappan i ena sovrummet är något svårplacerad hemma hos oss, men jag delar med mig av inredningstipset till er andra. Spännande också att det blir ett datarum bara för det står två datorer i en hall.

Ja jag säger då det...

Det finns potential!

Snark

Nu har Molly sovit ca 1,5 timme i sträck mitt på dagen. Det är ett tag sen det hände, den lilla fröken har kommit på att ca 15-20 min i taget räcker gott på dagen, man missar så mycket annars. Nyfiken?! Sådär... Undrar vem hon brås på?

Vad kan vara trixet för denna långa sammanhängande sömn? Kanske att hon är med mig på tryckeriet och känner den ljuvliga doften av tryckfärg, den kan verka lite sövande på vem som helst faktiskt.

För övrigt är det ingen god idé att ringa detta ovan nämda tryckeri de närmsta timmarna om man letar efter proffs i tryckeribranshen, jag sitter telefonvakt och kan inte så värstans mycket om trycksaker, men trevlig det kan jag minsann vara! Så det så.


Bild från tryckeriets hundraårsjubileum.

Stressigt värre

Babysång, fika, Lindex, Apoteket, promenad... det är ett stressigt liv jag har för tillfället...


Så lättförtjänt

Svar från COOP idag, jag har reklamerat diskborstrefiller. 75 spänn i värdecheckar och ett brev, nice!


Bilhistoria

Min första var en sån fast grön...



Min andra var en sån...



Min tredje var en sån (min älskling, grät när jag sålde den)...



Min fjärde var en sån...



Och nu har jag bil igen... Eller till låns iallafall, en sån...



Världen sötaste Opel kadett GT (GT betyder tydligare lite sportigare vad jag kan förstå). Den är från 1988 och har gått 3000 mil drygt bara. Ingen servo, vilket gjorde att jag höll på att orsaka ett smärre traffikkaos då jag skulle fickparkera på Hallsberg igår. Här är man van att ratta med en hand men det är bara att glömma! My God, man får ta i för att ratta runt den lilla pärlan. Det sötaste av allt med den är att det finns tre sånna speciella fack för att förvara sina kasettband i under radion, otroligt praktiskt. Molly verkar ha godkänt den så nu har brudarna ett nytt åk, watch out! Tips på bra kasettband nån?

Miss Molly

Fröken Molly fyller 2 månader idag!


Hon var fantastiskt liten för två månader sen, nu är hon ju värsta puman (som Magnus kallar henne).

Swisch, 6000 spänn på ett bräde

Det är inte på något sätt svårt att spendera pengar. Lördagen firades med IKEAbesök, som tog ungefär halva dagen eftersom det är första gången sen Molly föddes som jag besöker min arbetsplats! Lyckades i kön ut övertala ett par att använda snabbkassan där man scannar sina varor själv, så smidigt för att propagera lite till!!! Längtar till jobbet och skulle mycket väl kunna tänka mig att ta lite extrapass snart, men jag lugnar mig till efter nyår iallafall...

IKEA resulterade i bland annat en ny bäddmadrass, vi kommer sova som kungligheter i natt hela familjen (Två katter och tre människor som sover tillsammans i sängen, jag vet vi är lite knäppa men det är så mysigt).

Blev även en tur till ICA Maxi i Kumla. Den lilla turen resulterade i det längsta kvittot på 2800 kr drygt, hur kunde det ske? De ska ju vara billigast i Närke ju... Nu är iallafall kylen till bredden full och som Magnus sa: "Man känner sig aldrig så rik som när man öppnar en full kyl"



Man kan tro han är blond

Mamman: Vi kanske ska titta på "Into the wild" nån dag? Men du kanske vill läsa klart boken innan vi ser den?
Pappan: Det spelar inte så stor roll, jag vet ju att han inte överlever.

Suck, nu behöver inte jag heller se den då... Och om nån annan tänkt se den, han kommer dö, men å andra sidan det ska vi ju alla.


Varde värme

Idag har mr Frost vart på besök, ja han heter så våran rörkille. Han tog tag i ett par element på övervåningen som aldrig har fungerat, ska bli otroligt spännande att se vad som sker nu. Kommer troligtvis bli tropiskt klimat hemma hos oss, med tanke på hur varmt det redan är...


Det ska börjas i tid

Med posten kom idag denna fantastiskt fina lilla body till Mollys kommande karriär som ledare på Friskis, precis som sin mamma. Hon är nog för tillfället i bättre form än mor sin också det råder det inga tvivel om, så mycket som hon flaxar med armar och ben.


Pyttesmå

Pyttesmå tofflor inhandlades på Sannamarken. Nu är vi redo för vintern!


Förvirring

Jag verkligen älskar min familj och släkt på alla sätt och vis det gör jag. Jag brukar dock beskylla min mormor för att vara en smula snurrig som man kan bli på ålderns höst har jag förstått. Idag var jag och Molly hos henne, anledningen var främst att jag skulle få lite bröd hon hade i frysen.

Vi gick igenom hennes smycken och jag fick en fet bismarkslänk i silver, vi fikade och pratade minnen, vi busade med Molly, vi gjorde massa skoj. När jag kom hem hade jag inget bröd med mig, men väl ett halvt smyckeskrin... Jaja, ingen är felfri.


Skumtomte

Mycket badbilder på unga fröken Molly blir det men hon tycker ju att det är så kul. Mamma och pappa tycker att det är minst lika kul att busa med skummet...

Kunde blivit ett försäkringsfall

Nu upptäckte jag också precis att ett blockljus stått och brunnit sen igår kväll. Det bra är att det har förbaskat lång brinntid, det mindre bra är att om det inte hade haft det hade vi kunnat elda upp hela huset. Då hade jag fått prata med försäkringsbolaget igen. Kan jag skylla på Magnus i denna glömska? Nix, jag var den som var sist i säng, men han tände å andra sidan ljuset. Nej det är mitt fel...


The story goes on and on and on

Ni som brukar läsa vet att vi haft vissa strul med vår tvättmaskin. Läs: Den har vart trasig pga ullsocka som fastnat.
Idag kom fakturan från Elektrolux på 1000 kr, vilket vi inte ska betala tycker jag. Nu börjar en liten irriterande och energikrävande kedja av ringa säljare, ringa försäkringsbolag, ringa Elektrolux och sen ett par varv till igen. Jag blir irriterad på att bli felbehandlad, men får samtidigt nån slags energi av att vara en pain in the ass då jag behandlas fel. Den som bråkar med mig då det gäller konsumenträtt är fel ute så enkelt är det bara. Man blir lite skadad av att ha jobbat med returer, reklamationer och kundservice sen 1997 antar jag.



Har även i samma veva passat på att skicka in trasiga diskborstrefiller till COOP. Guuud jag håller på att bli en riktig gnällkärring inser jag nu... Men ibland kan det löna sig, som då jag gnällde till mig kompensation i form av varor till vårt kök för ca 30000 efter allt jag tyckte vart strul då vi köpte det... Kanske ska söka jobb på ARN??? Eller prya hos Sverker på PLUS? Eller bara sluta vara så förbannat petig?

My God

Om man ska börja aktivera sig ska det göras ordentligt. Jag körde stor racet med babysång på förmiddagen, Sannamarken på eftermiddagen och en middag hos mormor, snabb puss på hemkommen sambo sen 1,5 timmes träning. Jag har fantastiskt svårt att hitta balansen då jag tar mig an saker. Har en tendens att flippa dramatiskt åt ena eller andra hållet. Vad händer imorgon? Antagligen ingenting med tanke på denna dag.


Bild på Molly då hon tittar lite i kors. Hon kan verkligen kolla ordentligt i kors ibland och jag skrattar så jag håller på att avlida, lite elakt jag vet men så kul!

Aktivera sig

Nu har jag kommit till en punkt då jag känner att jag i förebyggande syfte måste aktivera mig för att inte klättra på väggarna hemma. Jag var rätt så förberedd på att den här dagen skulle komma och är förvånad att jag lyckats göra ingenting sen midsommar i princip. Imorgon tror jag bestämt att jag och Molly ska testa detta med öppna förskolan eller babysång vi har inte bestämt. Jag har absolut inga förväntningar men hoppas att bli positivt överaskad. Det är det som är så spännande att vara förstagångsförälder, man vet lixom inte hur nåt fungerar med barn i samhället. Hur åker man taxi med ett barn till exempel? De har väl inte direkt barnstolar eller? Nån som vet?


Kanelbullens dag

Idag firar vi kanelbullens dag. Tur för oss att det är någon i familjen som gillar at baka för då finns de redan klara i frysen. Smaskens!


Länge sen

Jag har nu insett att det är ganska så länge sen jag drack alkohol i större mängder och det kommer dröja ett tag till innan det blir aktuellt. För att inte jag ska glömma bort hur alkohol kan se ut kommer här en bild från nyårsfesten 2005, då det blandades drinkar till höger och vänster. Den sista bilden är för att påminna mig att man kan bli väldigt sjuk av alkohol också.



Efter drinkar blev det vild dans...



Och dagen efter såg det ut såhär...



Man kan ju bara undra varför det står en papperskorg så lägligt där, just in case!


Årets skörd

Nu börjar det ju bli lite ruggigt så idag var det dags att dra upp morötterna ur landet. Det blev en hel påse full och jag passade på att koka och mixa lite puré till Mollys framtida matpremiär, vilket i och för sig inte är riktigt än, men vi har ju frysbox. Nästa år kanske inte sandlådan får vara vårt lilla trädgårdsland längre.


Detta var problemet med tvättmaskinen

Gissa vad det är!


Here we go again

Äpplemoskok nummer två resulterade i sju kg äpplemos. Jag är sjukt hemmafrusaktig nuförtiden!


Coolt

Jag bor ihop med en fotomodell visst. Slog upp tidningen 019's modebilaga och där hittar jag min sambo i en stor mössa med glasögon på. Det tyckte jag var ganska så kul.



RSS 2.0