Tada!

Idag har Magnus grävt ner tujorna och jag har fikat på trappen. Prima arbetsfördelning! Resultatet blev kanoners tycker jag allt, Magnus är lite av en trädgårdsmästare. Jag passade faktiskt på att klippa gräset och det gjorde jag senast då jag var gravid i åttonde månaden. Jag hade inget minne av att det var så jobbigt!!! Vår gamla Klippo gräsklippare har sina fördelar: Den är inte på något vis självgående eller gjort av lättviktsplast, vilket medför fantastiskt bra träning för nyblivna mammor. Startar alltid på tredje rycket också, det är nästan skumt hur den beter sig.

Var även en tur till Plantagen och köpte 400 liter täckbark till det fascila priset av 199 kr, ett fynd utan dess like.

Nu är jag och Molly lämnade solokvist då Magnus åkt på jobb i Göteborg och kommer hem nästa söndag. Nu börjar prövningarna på allvar!!!


Händige mannen... ser nu även att grunden behöver målas också...suck...


... och fikande kvinnan.


Två pyamaser, tre måltider och lite sömn...

I natt har vår lilla ögonsten lyckats kräkas ner två pyamaser, ätit tre smaskiga måltider, samt sovit lite till och från. Allt detta mellan kl 02.00 och 05.00. Jag tycker ändå att natten vart en av de bättre hittills. Allt annat än gallskrik är bra. Nu har vi till och med stängt fönstret på nätterna så inte grannarna tror att vi misshandlar henne. Jag är så patetisk!

Samtal mellan granne och Cissi:

Grannen: Så hon har äntligen kommit?
Cissi: Jo, nu är väntan över.
Grannen: Jo jag förstod det. Jag hör henne skrika och det skär så i hjärtat att höra barnskrik tycker jag.

Och detta ovan samtal gör att man  blir mindre stressad i sin kamp med att få bot på magknipsskrik mitt i nätterna, eller?


Löning

Det är hemskt olika vad man väljer att lägga sina pengar på vid löning. Krogrundor med "jag bjuder laget runt" har bytts ut mot 14 st finfina tujor av bästa kvalitet från Östansjö Plantskola.

Imorgon ska Magnus gräva 14 st "micket" fina gropar så vi kan sätta ner godingarna i jorden. Men ikväll är det kräftskiva som gäller.


Kräftfiske

Igår var det dags för årligt kräftfiske. Fantastiskt trevlig må jag säga! Mycket kräftor, nästan bra väder hela kvällen och ett snällt barn som bara sov i bärsele på pappas bröst framför brasan. God mat och obligatoriskt fika som sig bör, att avnjuta en kväll vid sjön är inga fel inte. Hallelulja vad enkelt livet är ibland!


Friluftspappa med stänk av mys och plysch... : )


Så trött och så nöjd


Kräftfiske är en actionsport det syns tydligt i handrörelsen.

Näsa up close


Näsa up close


...och andas man blir det dimmigt...

Vi har gett vika!

Nu blir det napp i familjen, så får det bli!


Mäter det mesta...

Ni som känner mig en smula vet att jag är lite åt det maniska hållet vad gäller mäta allt som har med fysisk aktivitet att göra. Jag har pulsmätare, stegräknare, blodtrycksmätare och nu även en digital örontermometer. Nu är jag lite i konflikt med mig själv om hur många steg som är rimliga att gå med barnvagn då man är hemma.

Min ambition är att Molly ska få vara ute och få frisk luft minst två timmar om dagen och då kan jag ju lika gärna gå samtidigt, två flugor i en smäll liksom. Idag är jag hittills uppe på dryga 14000 steg, drygt 8 km. Min ambition förrut då jag jobbade (och då tränade annat typ fem dagar i veckan) var att komma upp i 10000 steg oavsett om jag hade träning eller ej. Men nu blir det ju inte så mycket träning utan mest promenader och då borde ju ribban ligga på mer än 10000 steg, kanske att jag ska pressa mig till att gå minst 13000 steg varje dag? Kanske ska ta lite hänsyn även till att jag opererats för två veckor sedan också... Tankar och ideér på detta?


Sån här har jag...


och en sån här...


och en sån här...

All tid i världen

Detta inlägg för att påminna mig själv om att jag inte i framtiden ska "håna" alla föräldralediga mammor om att man har hur mycket tid som helst i världen. Barn tar tid, även om de sover ganska mycket också.

Idag har jag hunnit med detta:
* Badat barn.
* Duschat mig själv och rakat båda benen.
* Vart hos veterinären och köpt kattmat.
* Postat ett brev.
* Vart på Lindex och shoppat lite rosa kläder (faktiskt de första rosa)
* Handlat mat på Konsum.
* Bakat en äppelpaj.
* Lagat fiskgryta och potatismos till hungrig sambo.
* Fått besök och fikat.
* Kört en tvättmaskin.

Allt detta kan tyckas som en baggis och det är det om man bara har sig själv att ta hand om, men som sagt påminn mig om att barn tar tid... : ) Då hade man hunnit med detta plus att jobba minst 8 timmar.


Världens bästa...

...sambo har jag allt. Idag jobbade han sin första dag som pappa. Vi tjejer har klarat oss ganska så bra själva faktiskt. Hursomhelst, då Magnus kom hem hade han med sig några presenter till mig. Hur lycklig kan man bli av kläder? Jag är ganska lättmutad. Nu är jag redo för hösten!


Mycket bra med en sambo som säljare på DC.


Mina två bästa, idag är Molly hela två veckor gammal (Magnus är 27 år)

Jag har kastat bekymrena bakom min rygg...

...å jag ser dom inte mer och jag ser dom inte mer... lalala...

I och med bilförsäljningen gick helt ok så har jag passat på att löst mig ur delar av mitt skuldsatta liv. Inget "Lyxfällan" för våran familj inte. Häck väck med gammal csn-skuld och häck väck med gammal bilskuld, nån annan som också vill ha sina skulder betalda? Känner mig frikostig idag...


Bibelkunskap...

Magnus sitter och löser korsord i dagens NA och jag sitter mittemot och slösurfar lite.

Magnus: Leas son på fyra bokstäver?
Cissi: Vet inte, jo vänta är inte det Starwars eller Startreak?
Magnus: Nej gumman det är bibeln.
Cissi: Ja just det Leia hette hon va...?

Magnus är den kyrkligt aktiva i våran familj, eller den enda familjemedlemmen som väljer att frivilligt betala ca 2000 kr på ett år till nåt han aldrig nyttjar... Men det är en helt annan diskussion.

Jag gick ju uppenbarligen inte i söndagsskola hursomhelst.


Äntligen...

... är Saaben såld! En spekulant från Karlskoga kom och tittade på den idag, provkörde, prutade lite och betalade på plats! Första gången sedan min 18 åriga födelsedag jag inte har någon egen bil!


Present

Fick en present av nån av våra tre katter, misstänker Spöket starkast då hon är en riktig jägare. Den var visst lite för stor för att få in i kattluckan...


Läskigt...men jag har ett hemligt vapen, aha!

På måndag ska den nyblivne fadern tillbaka till sitt arbete. Jag och Molly känner en viss skräck till att bli lämnade ensamma hemma... Fast det är ju klart, jag har ju det hemliga vapnet som funkar i alla krissituationer - tutten! Det har ju inte pappa. Men det kommer gå bra för oss det tvivlar jag egentligen inte på "Kvinnor kan" som damen i Hälsoresan uttrycker sig så vackert på bred dalmål.


Användningsområden

Vi har haft lite strul med att hitta den perfekta dörrstoppen, men nu äntligen hittade vi något som står emot ordentligt.


Besatt?

Okay jag flippar ur lite ibland vad gäller inlägg, men jag gillar själv inte att läsa långa inlägg så då blir det såhär...

Bara två bilder till sen blir det inga mer inlägg idag...kanske, eller det beror på, jaja, jag kan inte lova att jag klarar mig att hålla mig bort...


Misstänksam och bebistjock...


Bärsjal är grymt!

Premiärbad

Igår var det dags för första badet, kanske inte för att det behövdes, men för att föräldrarna tyckte det kunde vara spännande.

Små barn blir hala som ålar av badvatten med överdos babyolja om nu någon tvivlade på det.



Söt pryl

Den är så himlans fin, Mollys mobil över hennes säng. Så ni vet :)


Samsovning

Är det detta bvc menar med samsovning? Katt och bebis för ökad närhetskänsla.

Om Sten (svärfar) läser detta låter jag meddela att denna händelse skedde helt övervakad och varken katt eller bebis visar ännu symptom på skada ;)


Transportmedel

Man kan transportera mycket saker med en vagn, jag tror att detta bara är en start för oss. Planerar att gå till vetrinären och köpa kattfoder någon dag också och de säckarna är på 7,5 kg. Passar ypperligt att transportera med vagn tror jag bestämt!

På denna last:

* Återvinning till återvinningscentralen.
* Tomburkar öl till pant.
* Biblioteksböcker som ska lämnas åter.
* "Skötpåse" (vi har köpt en ursnygg skötväska för nästan tusen spänn, men en tygpåse från Element funkar finemang... säljes skötväska från ju ju be)


Trötta pappan

Cilla, vars blogg jag läser flitigt kallar sig själv för "trötta mamman", hos oss kör vi som synes med "trötta pappan". Det gäller att passa på att trötta ut honom ordentligt innan han börjar jobba igen på måndag...hihi


Observationer

* Våra tre katter och vår dotter har i princip samma sömnbehov. Kan vara så att katterna är något mer trötta än Molly är.

* Det börjar bli höst! Mörkare mornar, me don't like!

* Man ska inte blir förvånad om det växlar mellan sol och regn ca 10 ggr på en dag, det är helt normalt, men ack så svårplanerat för utomhusaktiviteter.

* Det har gått en dryg vecka sen vi lagade mat hemma senast.

* Det blir väldigt skitigt hemma då alla i familjen är hemma hela dagarna. Vem släpar in allt skräp? Katterna tror jag. Fast dom är ju hemma lika ofta oavsett... mysko.

* Det är fantastiskt mysigt att bvc fortfarande gör hembesök. Igår var en lagom gammal tant här och tog bort mina 13 häftklamrar på magen och inspekterade vår dotter. Hon kändes verkligen helylle, trots att Magnus inte gillade hennes gälla röst samt att hon sa "gratist" istället för "gratis". Nåväl...

* Det är inte elakt att lägga sitt barn i spjälsängen för att sova, hon har aldrig sovit så bra som i natt.

* Varför kan inte Tele2 bara skicka hit den nya router så vi kan slippa surfa på grannens trötta bredband...

Idag ska vi till apoteket igen och köpa sårtejp så jag kan få ett snyggt ärr.


Sork

Som en skön avslutning på helgen kom Spöket (vår ena katt) hem med en stycken nyfångad sork. Sorkar är rätt så stora kan jag tycka. Tillräckligt stora för att inte bo hemma hos oss. Fördelen med att ha en kattlucka där katterna kan komma och gå som de vill är många, nackdelen är att det kan komma in flera saker än katter i den...


Braåhapryl numero två

Vi har fått en kul present av gammelfarmor, gammelfarfar, gammelfaster samt mina kusiner (vet inte släktrelationen till Molly). En gunga delux! Magnus har spenderat en god stund med att skruva ihop den och imorgon ska vi testa alla 12 melodier den kan spela samtidigt som den gungar. Utbudet i bebisvärlden är en smula större än då jag var liten. Hoppas verkligen Molly gillar denna gunga, annars kan jag tänka mig att leka i den... fast det är klart jag faller på maxvikten på 9 kg tror jag bestämt.


Varför kan internet bara fungera?

Hur kan det vara möjligt att internet funkar fint ena dagen för att nästa dag säga att nätverkskabeln är utdragen då ingen ens vart i närheten av datorn? Jag tycker det är konstigt... Vem är hemma hos oss på natten och drar ut sladdar? Tomten kanske?


Gräsmatta

Hur lång kan gräsmattan bli innan man behöver slå den med lie? Nån som vet? Idag blir den inte heller klippt. Finns det antigödsel kanske?


Bärsjal

Jag kan inte bestämma mig för om jag tycker att bära sitt barn i bärsjal ses som bohochic, eller bara flummigt Praktiskt är det onekligen och både jag och Molly gillar det.


Vi har en sån här i svart!


Personlighet

Sprang på en länk till ett gratis personlighetstest http://se.41q.com som visade mig nedan resultat.

Cissis personlighetstyp:

Praktiskt lagda, traditionella och välorganiserade. Fysiskt aktiva. Ointresserade av teoretiska frågor om de inte ser en praktisk tillämpning. Besitter en klar bild av hur saker och ting ska vara. Lojala. Arbetar hårt. Ofta ledare, med mycket god organisationsförmåga. "Goda medborgare" som värdesätter trygghet och lugn.


Kärriärer som skulle kunna passa Cissi:

Militärer, affärsföreståndare, chefer, poliser, domare, ekonomichefer, lärare, säljare, regeringstjänstemän, försäkringsagenter, vårdchefer, handels- och tekniklärare.

Kommentar överflödig eller?!


4:57 lördagmorgon

Bilden togs då Molly tyckte att det var dags att gå upp idag, dvs 4:57. Tycker jag ser helt ok vaken ut för att vara lördagsmorgon va?!


Kräftfesten på Torsö

Just det, vi var ju på kräftskiva förra helgen. Temat var pingis och tillställningen världsklass. Jag borde kanske ha hoppat över terrängbrännbollen, men det gick över förväntan! Tusen tack kära Emil och Hanna för ännu en lyckad tillställning!


Bild från terrängbrännboll. Slå ut en golfboll med golfklubba.
Ytterlaget slår in bollen till brännaren med hjälp av pingisrack
och man tar sig runt banan som på bilden.
Poängvariantarna är oändliga! Ny os-gren kanske?


Jag agerade pingisboll kvällen till ära.





Premiärturen

Nu har vi vart ute och testkört vagnen. Molly älskade vagn, i den bemärkelsen att hon somnade som en stock och sov, sov och sov. Bra att veta för kommande sömnlösa nätter kanske? Pappa fick stolt som en tupp köra vagnen, då jag fortfarande sitter ihop med 13 häftklamrar efter snittet i måndags. Med stegräknaren på mättes promenaden till ca 3 km vilket är helt ok med tanke på min dagsform. Vi tog även en tur till Apoteket (kommer detta att bli min favoritaffär?). Dagens inköp blev kompresser, verkligen spännande... Kan knappt vänta tills nästa shoppingtur!




Första shoppingturen

Idag har Molly med tillhörande familj vart på sin första shoppingtur. Jag har haft ett ont öga till folk som knappt hinner hem från bb innan de ska ut med sin nya bebis. Varför kan folk inte bara stanna hemma och mysa? Svaret är ganska simpelt: Maten tar slut så är det bara! Dessutom är det fredag och dags för fredagsmys dvs denna vecka tacos och det gick liksom inte att improvisera fram hemma av ingenting.

Mollan skötte sig exemplariskt och var sitt sötaste sömningaste, så shoppingen gick som en dans. Väl framme vid utcheckningen blir vi föremål för en slumpmässig avstämning. Wonderful, bara att packa upp alla varor på bandet och kolla så vi scannat allt vi plockat åt oss, vilket vi lyckligtvis hade! Har aldrig fått en sån avstämning förrut då vi handlat men någon gång ska väl vara den första. Två relativt spända och stressade föräldrar tyckte att det var hyffsat skönt att komma hem till hemmet trygga vrå och äta tacos kan erkännas!


Braun Thermo Scan

Nu har vi ännu en ny "braåhapryl" i hemmet! Tada, Braun Thermo Scan.



Vid utskrivningssamtalet med barnmorskan på bb framkom vissa saker vi valt att förneka helt i detta med att förbereda för en bebis dvs medicin, första hjälpen och allt annat som i princip har med Apoteket att göra.

Barnmorskan: Det är bra att veta barnets grundtemp, då ser man lätt om det är feber eller så.
Nya föräldrar: Vi borde kanske skaffa en termometer.
Barnmorskan: Ni kan använda den ni använder själva idag.
Nya föräldrar: Vi har ingen termometer.
Barnmorskan: Sen kan det ju vara bra att ha lite febernedsättande och smärtstillande hemma, men det går bra med vanlig Alvedon.
Nya föräldrar: Det har vi ingen heller.

Apoteket är en helt ny värld för mig. Har hela världen en massa prylar hemma ifall de blir sjuka eller slår sig? Vad hände med att improvisera, är detta ett minne blott nu? Vi har en himla massa andra braåhaprylar, typ kaffekvarn, en uppsjö olika skor för alla tillfällen (åka båt, cykla inne, cykla ute, cykla i skogen, gå på fest, snorkelskor, hämta tidningen skor, gå ut i skogen skor, gå ut längre turer i skogen skor osv), en fågelbur (ifall jag satsar på undulater igen, inte så troligt dock) och lite annat av varierande slag. Men det är klart, vilken nytta har jag av en undulatbur då min dotter har feber, och nu vet jag det för vi har en termometer så det så.


Barnskrik

Jag kände mig värsta safe i de enkla reglerna i barnskrikets konst, till fram för några minuter sedan.

Hittills har nedan funkat fint:
1. Tutta på mammas tutte.
2. Byta blöja.
3. Hänga på mammas eller pappas bröst och känna sig trygg.

Dessa ovan kriterier har vi snurrat på fint. 1-2-3-1-2-3-1-2-3 och ibland i helt andra ordningar typ 1-1-1-1-1-2... Det har funkat fint fram till ikväll då alla sifferkombinationer och andra trix funkar föga.

Jag är helt övertygad om att denna lilla underbara varelse är utsänd till oss för att testa våra tålamod!

"Isn't she loooooooovely, isn't she beauuuuuutifuuuuul..." lalala. Andas lugnt och fint...

Och nu är det tyst från nedervåningen, Mankan kan tydligen utföra antingen trolleri, häxkonst eller mirakel för att få henne tyst. Tjoho!


Nu är jag ikapp!

Bildbevis på att Mankan klär i gröna operationskläder. Är det en Wetexdisktrasa han har på huvudet måntro? Han har ju alltid vart bra på att städa.



Och sen två små bilder på vår dotter Molly. Kan knappt fatta att jag skriver det själv "vår dotter", my God!





Hela fyra dagar gammal idag! Hon ser ut som en liten rumpnisse kan jag tycka. Får man skriva så om sitt barn?!

Nybliven mamma spaning:
• Minst två tvättmaskiner om dagen är helt normalt!

Världens vackraste barn?

Måndag 11/8 kl 08.34 såg hon dagens ljus, eller rättare sagt lamporna i operationssalens ljus och ett helt fotbollslag av människor klädda i gröna kläder. Magnus är för övrigt mycket snygg i operationskläder, det är inte alla som klär så bra i grönt som han gör. 3250 gram och 47 cm (hon vägrade att fälla ut benen, jag tror hon är längre), ett stycke lagom stor tösabit. Magnus lät meddela att hon presenterade sig som Molly så det får det väl bli, ingen idé att vi sätter namn då hon redan valt själv.

Nu är vi hursomhelst hemma hela familjen, sjukhus är inte alls min grej, trivs bättre hemma. Mera uppdateringar kommer framöver, men nu ska vi bara mysa i vår lilla familj.

Tusen tack alla som lyckönskat oss, det värmer otroligt mycket ska ni veta!

Saker som redan nu slagit mig om jag glömmer bort det senare:
• Man behöver inte alls så mycket nattsömn som man tror.
• Hungerkänslor kan totalt försvinna.
• Man kan ha alla känslor i världen på samma gång.
• Tålamod är en dygd!

"Att kunna stava är inte det viktigaste. Vissa dagar har det ingen betydelse alls om man kan stava till tisdag." Källa: Kanin (Nalle Puh)


Sista sovmorgonen ever?

Passade på chansen till sovmorgon (kan vara den sista på länge tänker jag). Klockan 12.30 vaknade jag och Magnus - perfekt! Nu har halva dagen gått och vi kommer inte hinna ett smack, men med handen på hjärtat, vad spelar det i sånt fall för roll???

Nu hör jag ljudet av kaffekvarnen som mal kaffebönor nere i köket och snart borde doften av scrambled eggs dyka upp också, dags att smyga ner för brunch tror jag allt. Min underbara underbara sambo, vem kan inte älska dig?


Personlig almanacka

Hittade denna sida http://www.personligalmanacka.se/ och kunde självklart inte motstå att beställa en för 2009. Min egen motivering är att nya blad till min Filofax kostar ungefär det samma och att min kära arbetsgivare troligtvis inte står för det då jag är mammaledig. Frågade ändå min kära sambo om jag skulle beställa och hans svar blev: "Du har ju redan bestämt dig ju". Jag är otroligt bra på att motivera för mig själv och andra saker jag vill ha eller göra, en arbetskollega säger att den egenskapen heter att man är manipulativ, men jag vet inte. Tycker det låter så psyko...

Hursomhelst, kalender beställd! Jag är redo för ett nytt år!


Ostbiten och kräftor

Igår var jag, mamma och Mats iväg till Ostbiten, en liten gård i Granhammar (Vintrosa) där de säljer ost. Ernst gjorde sommartorpet där för ett eller två år sen. Mycket mysigt ställe väl värt ett besök. Finns även Bondens egen butik där som säljer ekologiskt kött och grönsaker. Blir imponerad av människor som verkligen driver sina drömmar till verklighet!

logga









I eftermiddag bär det av mot Torsö för den årliga kräftskivan i Emil och Hannas regi, iår med pingistema! Brukar vara en lyckad tillställning av högsta rang så förväntningarna är höga som K2!



Dags för favorit i repris, yoghurt med jordgubbar!

Blandskiva

Nedan grovskiss på blandskiva till måndag, saknas gör dock sambons önskemål så jag får nog plocka bort ett par av "mina" låtar... Ordningen är dock inte heller spikad. Åsikter, förslag, kommentarer?

Eye of the tiger - Survivor
Stan - Eminem & Dido
The quiz - Hello Saferide
Måndagsbarn - Veronica Maggio
You give me something - Jamiroquai
Upside down - Jack Johnson
Hey ya - Outkast
Labels of love - Fergie
One love - Mary J Blidge och U2
Release me - Frida Öhrn
The remedy - Jason Mraz
Heartbeats - José Gonzales
Labba, labba - USCB Allstars
Sjumilakliv - Martin Stenmark
New shoes - Paolo Nutini
Angels - Robbie Williams
Curly Sue - Takida
I don't want to miss a thing - Aerosmith
Bleeding in love - Leona Lewis


Gårdagens fynd, alla goda ting är tre.

Ibland hittar man saker på rean. Tycker annars mest att det är besvär att gräva bland alla nedsänkta prylar som ingen vill ha - lite sorgligt till och med, men ibland finns det guldkorn.

Dessa tre nedan ljuslyktor inhandlades på Indiska för den nätta totalsumman på 103,50:-, rena fyndet! Proveldades igårkväll och gav ett mycket mysigt och behagligt sken. Höstvibbar någon?!


Dagens frukost - runt 13.30

Jordgubbar är så himlans gott. Det finns lite yoghurt där under också, man ska inte överdriva.


Radiovågor

Finns det någon som kan ha en teori eller möjligen en förklaring till varför radion i köket börjar spraka varje gång jag öppnar kylskåpsdörren? Lite spooky med allt som flyger omkring i luften tycker jag allt...


Finsmakare?

Kan det vara så att kattmaten smakar bättre i stor hink än i en liten kattskål? Lite färskare?


Länstrafiken

Idag har jag testat på en skatteförmån jag betalar för dvs att åka sjuktransport med Länstrafiken då man har tid på USÖ. Med sin kallelse får man två gratisbiljetter. Att åka buss från Hallsberg till Örebro tar 57 minuter och man får då verkligen se mycket efter vägen då bussen stannar i princip på alla ställen det bara går mellan Hallsberg och Örebro. Det är fantastiskt svårt att motivera sig till kollektivtrafik med dessa fakta, även om jag verkligen vill och tycker det är en bra grej. Det man annars loosar i bensinpris, miljö och slitage på sin bil, loosar man med sin tid om man väljer bussen, frågan är ju vad som är viktigast?!

 

Indianerna - Masarna

Jag sitter och håller tummarna för att regnet ska stanna bakom molnen eller var det nu håller till så matchen går av stapeln som planerat ikväll. Speedway kan verkligen förgylla en tisdagskväll och låt nu hemmakänslan få indianerna att vinna ikväll, det har ju gått så bra hemma hela säsongen hittills!!! Håll tummarna!


Ena dagen sommar andra dagen höst...

...men jag tycker det är mysigt med det galna regnet och den halva stormen som susar utanför fönstret. Vi har eldat i brasan, jag har bakat två pajer och ett femtiotal havrekakor med choklad. Receptet på kakor sa 25 st och jag fick ihop till 50. Hur stora ska havrekakor vara egentligen? Nån som vet? =)


Fordonsvärderingen

Ibland är jag lite för snabb för mitt eget bästa. Försöker lite halvt om halvt sälja min kära saab och i det försöket hittade jag en fiffig fordonsvärdering på nätet. Enkelt som bara den, skriv in ditt mobilnummer så messar vi en värdering baserat på regnummer, sen får du en fin utskriven värdering som vi postar dig. Jag hittade inget om nåt pris för denna tjänst utan körde gladeligen på.

Fick hem ett fint papper med värdering och lite annan info. På baksidan av den satt tydligen en liten söt faktura på dryga 300 kr som jag helt valde att inte se.

Idag kom surnyheten med posten - påminnelse med div avgifter på dryga 450 kr... Jag arg som ett bi för att försöka leta upp vart det står att det ska kosta pengar och hittar ju då såklart en minimini uppgift om detta! Förbannat, jag som var redo att ringa Sverker för ett fett inslag i PLUS. Bara att betala och se glad ut!

Vad har jag lärt mig av detta? Skaffa aldrig en bil, kanske?


Pyssel av olika slag

Magnus tog tag i vedstaplandet då jag drog till Hembygdsgården. Mycket husligt och manligt göromål!



Sen kom regnet lagom tills jag kom hem...



... och då pysslade jag ihop detta med symaskinens hjälp...



Om någon undrar är det lixom ett förhänge till skötbordet i badrummet. Det är länge sedan jag och symaskinen kom så bra överens, tråden bara krånglade ett tiotal gånger och det var helt mitt fel. Nästa måndag ska vår nya familjemedlem anlända så nu börjar nervositeten stiga en smula inom familjen. Katterna är lyckligt ovetandes och tycker mest att det är så trevligt att vi ställt in en liten minisäng till dem...suck...

Nu väntar mat och tvsoffan resten av kvällen.

Hembygdsgårdens dag

I mitt brinnande föreningsengagemang och intresse för att umgås med min kära familj är jag idag påväg till hembygdsgården i Hallsberg för att titta till läget på hembygdens dag. Någon måste ta sitt ansvar och hålla ner medelåldern på dessa ställen och det är jag. Kommer dock att gå dit "civilt" klädd och inte i Sverigedräkt.

På menyn står korngrynspudding och andra delikatesser från 1800 kallt.




Sova?

Har jag alltid varit nattaktiv? Hur svårt ska det vara att gå och lägga sig egentligen? Känner mig som ett trotsigt barn som hittar på tusen ursäkter för att inte gå och sova. Är jag helt enkelt understimulerad måntro? Eller jag kan ju har vart grävling i tidigare liv, de är tydligen nattaktiva...


Harge

Idag blir det Hargebaden för hela slanten. Går inte att vistas hemma i denna värme, måste bara bada helt enkelt! Jag fixar kaffe och bullar (inte svårt att räkna ut efter gårdagens aktiviteter kanske?) och mamma lagar äggmackor.

RSS 2.0