Snark2

Höj ljudet! En liten snarkare visst!

Förväntansfull

Vi har ju som sagt skaffat oss en ny vagn och nu ligger den gamla på Blocket. Ikväll kommer ett par från Värmland och tittar på den och jag har en rätt bra känsla att de kommer köpa den. Åker man från Värmland till Hallsberg annars om man typ inte är tokintresserad? Har även en känsla att vi kommer tjäna en hacka på den affären, men man får inte ta ut segern i förskott. Men lite har jag redan gjort det. Nu ska här putsats vagn till bristningsgränsen!


Blocket

Blocket är en toppengrej!

Idag har jag lagt ut vår gamla vagn, en tvättmaskin, en torktumlare, ett kylskåp och lite högtalare och en baslåda - och svaret är nej, inget av detta är stöldgods vad jag vet. Eller vad jag vet iallafall... Nu är det bara att vänta och hoppas att någon ska köpa lite av oss, vore ju helt guld, både för ekonomin och av utrymmesskäl.

Snark

Simmet i förmiddags måste ha vart otroligt påfrestande för Molly. Nu har hon sovit sig förbi både lunchen och melliset, men man väcker inte en björn som sover. Fast hon kommer nog att vara björnhungrig då hon vaknar kan jag tro.


Lite olika sådär

När jag och Magnus förlovade oss skedde det lite privat sådär, ingen annons, inget ståhej utan bara vi två.

När Daniel och Victoria förlovar sig är det ett lite annorlunda pådrag kan man minst sagt säga. Skulle verkligen inte vilja sitta i en soffa i ett kameraarrangerat rum och läsa innantill på en lapp om varför detta kommer att bli ett sånt bra äktenskap för mig och för Sverige (!) och varför min tilltänkta är så fantastisk. Sen kan jag tycka att det vore lite coolt om Magnus tilltalade mina föräldrar som kungen och drottningen dock.

Rösten var det ja


Hår

Jag har länge funderat på detta med att klippa sig i en "kort praktisk mammafrisyr". Min hårlängd är för tillfället helt perfekt för en liten bebis att få tag i och rycka hårt (speciellt på morgonen av någon anledning), samt gnugga in sina klistriga grötfingrar i (i princip efter varje måltid). Min slutsats är att man antingen klipper av sig håret , eller skaffar sig långt som går att sätta upp i stramste knut a la lärarinna från 40-talet i nacken så bebis inte får tag i det. Mitt hår är varken kort eller långt - inte en praktisk mammafrisyr med andra ord.


Jobbigt med skidor

Man kan bli hur trött som helst av frisk luft, det är helt sant! Även om man själv inte stakat en meter.



Men hon var lite vaken också, en stund iallafall...


Rosaträsket

Okay, idag inser jag att vi håller på att hamna i det rosa träsket. MEN vi har iallafall skaffat en grön ny vagn och inte den rosa, den var bara föööör tjejig.


En annons på facebook

Nedan bild med annonstext såg jag i förbifarten på Facebook, vem köper denna?

Glamour mus


Får det man förtjänar?

Jag är i princip morgontröttast ever och har då såklart fått en dotter med totalt motsatt beteende.

Igår runt 23-tiden var jag så pigg att jag kunde tapetserat hela huset, men 05:30 imorse då Mollan tyckte det var sjukt trist att ligga och vänta på att resten av familjen skulle vakna, gav jag bara upp! Vi går på helt olika dygnsrytm jag och min dotter. Magnus däremot, han har mera rätt dygnsrytm. Men imorse måste han ha vart felprogrammerad, men jag lät han ligga kvar, snällt va?

Men som jag konstaterat för ca 6 månader sen, man klarar sig med mycket mycket mindre sömn än man tror! Fördelen är att dagen som denna har jag hunnit tvättat, vart på spinning, kört 6,5 km längdskidor, gjort en brasa och en ugnspannkaka, men varför blir jag aldrig trött på kvällen då utan bara på morgonen???

Klar för tur



Än så länge har den bara testats inne, men till helgen kan det kanske bli en skidtur. Eller ska vi tapetsera? Eller slipa dörrar?

Ja nu kör vi på

In i renoveringsträsket igen då... Kunde bara inte låta bli, var tvungen att testa en våd. En början iallafall! Nu kör vi renovering av spegeldörrar och tapetsering av Mollans blivande rum. Varför kan jag bara inte hållas med en sak i taget?


Att bära

Idag har vi fått en ny bärpryl av Mollys farfar och farmor. En Vaude bärstol som kommer användas flitigt på skidturen, vandringar, skridskoturer och gud vet alla andra användningsområden. Bara fantastin sätter stopp.

Hittills i kategorin bärprylar har vi: en bärsjal (har vart guld värd med litet skrikigt barn), en billig bärsele från Ullared (direkt värdelös i passformen), en Babybjörn bärsele (hästlängder bättre än den från Ullared) och nu en bärstol. Vi gillar prylar i vår familj, bra prylar!

Vaude - Jolly Comfort

Bild från www.naturkompaniet.se

Sånt här tycker jag är störtcoolt



Stirra på de fyra svarta prickarna i mitten av bilden i typ 30 sekunder. Superfokuserat! Titta sen direkt på en vit/ljus vägg och tokblinka med ögonen. Häftigt va. Supersnodd från detta fanastiska internet, visst är det underbart!?

Tyngre prylar

Det behövs nåt värre än vår lilla Black and Decker slipmaskin till att slipa dörrarna. Har hittat tre lager färg i olika spännande kulörer hittills... Men nu är slippapprena slut så jag tar paus. Hoppas hantverkarrobban kommer med en större slipmaskin till mig ikväll!


Joråsåatt

Ni kunde jag inte låta bli kofoten längre. Vi har länge misstänkt att det är spegeldörrar bakom brun och grön färg på dörrarna på övervåningen och så var det. Bara att slipa och måla lite nu igen då... Finns alltid nya saker att upptäcka i gamla hus! Sorry för bilder på sniskan, men i vanlig ordning vänd huvudet lite på sne bara.


En smula vinglig...


6:e bilden i 6:e mappen

Går lite utmaningar om att publicera den 6:e bilden i den 6: mappen man har på datorn och mitt bidrag till detta blir nedan bild. Magnus klipper ner häcken sommaren 2008. Nån borde även klippa gräsmattan kan jag tycka.


Me and I

Som relativt nybliven mamma (hur länge är man det egentligen?) har jag skapat bekantskap med hemmapartyn så som Me and I. Även om man bestämmer sig riktigt hårt för att inte handla nåt så bara blir det så iallafall... För er som inte har barn kanske detta kan liknas vid Tupperwarepartyn, eller ljuspartyn, eller sexpartyn, eller aloe werapartyn eller vad det nu mer finns. Ni vet hur det är, man kommer alltid hem med nåt. Fick visst med mig nån slags lejondress med tillhörande mössa. Så kan det gå.


Visst är det bättre?

Om man bara gör en halv sats negerbollar och vräker i sig ihop med ett (eller möjligen 2 och ett halvt) glas rött vin så är det väl ok va? Cilla har inspirerat mig till negerbollarna, eller snarare hennes son Totte. Men i och med att jag hade blandat i de sista havregrynen i vår grötmix så blev det lixom linfrön, vetegroddar och hirsflingor i negerbollarna, så nu måste de väl ändå klassas som GI eller? Sen att jag äter detta helt själv då sambon återigen är på resande fot är väl på snudden till smygfrossa?


Vem i familjen...

...jobbar på ett företag som säljer värmeljus?


Yo!


Det här med fingermat

Vi har en bit kvar till godkänt på smörgåsätarfronten tror jag bestämt.


Nu ska här släckas lampor

Nämen idag damp elräkningen ner i lådan! Surprise! Den nätta summan denna månad landade på 3629 kr, märk då att vi inte har direktverkande el utan eldar med ved som uppvärmning. Kan det ha nåt med en viss varmvattenberedare att göra som jag är ganska säker på är driven med el?! (Jag har minsann sett en sladd på den racakren). Nu kommer det att kokas vatten över öppen eld i vardagsrummet i fortsättningen tror jag bestämt. För att inte tala om det här med släckta lampor och uppvärmt garage är kanske inte heller nödvändigt eller? Vad hände i januari egentligen? Erkänn nu, vem av er har vart och tjuvkopplat in sig på vårt elnät?


6månaders dag

Här går det undan må jag säga, 6 månader fyller det lilla livet idag. Det har vi firat med långpromenad i snön.

Igår var det besiktning som Cilla brukar uttrycka det. Läkaren Barbara med det något ryska efternamnet bedömde henne på knagglig svenska som godkänd på alla kriterier. Det där med att man ska titta eftertappad leksak satt kanske inte helt klockrent, men hon var snäll mot oss och satte ok! Molly fattar inte helt hundra att man ska titta efter en leksak någon släpper i golvet trots timtal av övande! Men rulla runt och sitta kan hon fint minsann!

Har även fått äran att ta över min "Gröna bok" från min egen uppväxt och konstaterade att jag vägde 6,5 kg vid 6 månader. Tycker ibland att Molly är lite nätt, men med sina dryga 7,2 kg känns det ok. Vad var jag för en liten mask egentligen? Mamma, fick jag ingen mat?


Så enkelt

Snart är det dags för Earth Hour, ville bara påminna. Många bäckar små!
Kolla länken till WWF och agera du med!

Nejdå

Vi gör inga större framsteg med bordsskicket. Glöm det jag skrev häromdagen, det ser ut såhär när vissa äter bara. En skopa Vanish i varje tvättmaskin nu bara det har blivit ny standard. Kanske vi kan skaffa hund också för katterna äter inte upp resterna under bordet så himlans bra faktiskt.


Ta bort barnet

I våran lilla familj har vi myntat ett uttryck som heter "ta bort barnet". Det kan lättast förklaras genom att man helt enkelt håller på med en massa mysko saker som förälder, några exempel kan vara: dansar hysteriskt och klappar händerna, gör pruttljud och andra skojsiga läten med munnen, låtsas att man är nåt slags flygplan och springer runt helt utan mål och plan i hemmet. Alla dessa exempel för att behaga sitt barn. Då Magnus och jag ser den andra göra något som är litelite på gränsen till vad som är okay som vuxet beteende säger vi kort och gott: ta bort barnet. För om man i den situationen skulle plocka bort Molly ur bilden skulle det inte råda några som helst tvivel på att personen var på vippen till helt sinnessjuk.

Ikväll gjorde jag en sån grej då jag mitt i sövandets alla konster fått Molly att somna i sin säng. För att inte riskera att väcka henne och trampa på just de golvplank som knarrar som värst i sovrummet (kan aldrig komma ihåg vilka det är...) så körde jag någon slags "fångarna på fortet variant" av att åla mig minst sagt graciöst över våran säng och ta ett gigantiskt jättehopp med otroligt mjuk landning ut genom dörren. Det verkar som det funkade, men som sagt ta bort barnet ur den bilden ni nu har i huvudet och ni inser att jag är heeeelt normal.


Buhu

Varför var det bara 48 personer på mitt pass ikväll? Jag känner mig lite misslyckad, jag vill ju ha fullt ju! Okay jag vet att 48 av 55 är rätt ok, men ändå! Är det för mycket begärt att det ska vara fullt?


Språng hit och dit...

Jag tror vi är här för tillfället, eller jag är nästintill bombsäker och det är skitjobbigt vill jag lova! Men efter regn kommer sol eller hur är det nu?

SPRÅNG 5
Vid omkring 23 veckors ålder är det dags igen. Barnet blir missnöjt grinigt och lynnigt. Det beror, som tidigare, på att världen kommer i gungning därför att stora förändringar är på väg.

Det femte språnget, som inträffar vid omkring 6 månaders ålder, kan kallas relationssprånget. Barnet lär sig att omvärlden är stor och själv är han eller hon bara en liten prick. Den leksak barnet vill leka med ligger onåbar uppe på en hylla. Mamma och pappa kan försvinna till ett annat rum och då är de borta. Det kan förstås kännas mycket skrämmande.

Nu sover barnet ofta sämre. Kanske har det svårt att somna eller vaknar tidigare. Kanske verkar det ha mardrömmar. Barnet blir blygare och vill helst ha mamma eller pappa riktigt nära för att ha koll på att ingen försvinner. Snuttesaker är viktiga.

Så kan du hjälpa barnet:
Visa barnet att du inte överger det. Låt det vänja sig vid nya situationer i sin egen takt. Lek tittutlekar. Det är roligt att kasta saker och att rasa torn som pappa eller mamma bygger upp. Genomskinliga saker med något inuti är spännande. En plastflaska med lite vatten och skum till exempel. Nu är det hög tid att barnsäkra hemmet. Musik, dans och ramsor brukar uppskattas.

Info hämtat från www.familjeliv.se


Ärtor, blomkål och fruktpuré

Dagens lunch, in your face. Det har gått bättre andra dagar, det ser inte alltid ut såhär, bara nästan.


Therensning

Är detta thé eller ej det är frågan?



Jomenvisst är det väl det...  var lite tveksam där ett tag.


11

11 grader imorse - friskt vill jag lova! Nu ska tejpas filtar för fönstren och hålla alla tummar till att fönstren är klara till helgen!

Hur menar man?

Detta står skrivet på en vägg i Hallsberg. Tycker dock det räcker med 3 st katter i vår familj, jag vet ju inte vad snittet ligger i övriga Sverige i och för sig. Först har det ju står mera skatt och hur menar man då? Vill man betala mer skatt, eller få ut mer av skatten? Känner att budskapet inte är helt solklart här. Sen att det avslutas med ett frågetecken gör också det hela en smula mer intressant.


Så himla mysigt

Det är så himla mysigt hemma nuförtiden. Det drar lite bara men det får man leva med. Fönster på renovering och det kommer bli fantastiskt bra när det blir klart. Fantastiskt svalt under tiden hemma bara... Men det är ok för jag gillar ju att elda!

 
 

RSS 2.0