Entschuldigung, eller hur det nu stavas

Nu har det bloggats fantastiskt dåligt i juletid.

Har haft lite annat att pyssla med faktiskt... :) Typ:
* Vart utan varmvatten för pannhelvetet brakat sönder (ja man ska ringa rörkrökaren då man ser vatten läcka första gången... lärdom!)
* Funderat över alla möjliga nya uppvärmningsalternativ.
* Insett att jag till våren ska leda två pass på Friskis, ett klart men inte inpluggat och det andra typ till 2% klart! Liiite panik, men det brukar reda upp sig.
* Ätit mycket mera praliner än vad som är lämpligt och rekomenderas av livsmedelsverket.
* Efter ovanstående punkt, tagit på mig löparskorna igen, två rundor fixade. Den första rundan gav träningsvärken från helvetet i två dagar!
* Träffat mycket släkt och vänner (helt normalt julbeteende jag vet, men det tar tid lixom)

Idag har vi iallafall installerat en temporär varmvattenberedare tills vi kommer på om vi ska köpa ny panna, borra hål i marken, skaffa luftvärmepump eller bara strunta i alla alternativ och flytta dit det är varmt. Energirådgivaren har semester också så vi kommer lixom ingen vart i värmefrågan. Dessa dagar är precis som vilka vardagar som helst kan jag tycka, men i och med att de råkar ligga mellan julafton och nyår så är det tydligen "lag" på att alla ska vara lediga (bara lite bitter). Jag märker ingen skillnad jag som ändå är hemmamamma, jo det är klart det blir skitigare hemma då man är två vuxna som går och skrotar hela dagarna. Men ta i trä, dammsugaren håller ännu måttet och går den sönder så sopar jag!

Knapp:NIBE EMINENT
Den mittemellanstora har vi nu, så fin och vattnet har hittills bara kommit upp i ljummet, men jag är nöjd!

Taktik

För att få mest paket ska man tydligen ligga och sova mitt under utdelningen, gärna utomhus! Det ger tydligen mest pluspoäng hos Tomten.

Dags att sova?

Nu är det äntligen julafton! Klockan är närmare tre och vi är klara med det mesta på vår lista! Nu tänker jag sova och vänta på tomten. God jul allihopa!

Bild på årets gran och den är åt fel håll men nu orkar jag inte ändra, måste sova!!!


Dags att rensa?

Följande konserver hade bäst före datum med 2006 eller äldre, majsen var bäst före 2004. Dags att slänga?


Sned vecka

Vi har ätit tacos ikväll, det ska man ju göra på fredagar. Nu kommer hela veckan bli sned!


Dårhus?

Nu börjar det kännas som jag bor i ett dårhus.

Tarzan katt har strut och dränageslangar på svansen, och har man strut får man inte går ut så enkelt är det. Tarzan katt klättrar snart på väggarna och springer mot allt som kan vara dörrar som kan tänkas öppnas till friheten utanför hemmets fyra väggar. Han kör även hårt på taktiken "om jag fjäskar och är mit sötaste får jag gå ut" beteende, vilket håller på att driva mig till vansinne! Katten är ta mej tusan precis överallt där man själv är. 

Nätterna är finast, Tarzan katt och Lakrits katt i sängen tillsammans med Magnus och mig själv och så Molly också ibland såklart. Bara drygt en vecka kvar tills struten åker av - bara att hålla ut!


Braåhaplagg?

Min favoritblogerska Cilla har fastnat på sömnad, jag på stickning. Kan se vissa likheter i våra besattheter...
Föresten, behöver bebisar ha benvärmare är frågan?


Flygtur

Och precis efter denna bild fick jag en kräka rakt på mig... Inte helt otippat kanske?!


Inte illa

Nyss hemkommen från veterinären. Tarzan katt har rakats, dränerats (två fina röda slangar sitter på hans svans), vaccinerats, fått antiobiotika, fått smärtstillande och så klart fått strut i finaste plast. Matte, har fått tvättats, spritats och tejpats av samma veterinär för omfattande rivsår på både vänster och höger hand (helt gratis dock!). Tarzan katt och matte hade inte samma åsikt om vem som skulle in i transportburen... Nu väntar helvetesvecka med förbannat långsint katt i strut som bara vill ut men inte får. Vad gör man inte för de små liven?! Och just det räkningen landade bara på 950,85, jag är positivt överaskad!


Sötast

Men så söt då!

Sex stycken individer

Med sex st individer i en familj är det alltid något på gång. Denna gång är det Tarzan katt som i vanlig ordning råkat i trubbel. Denna lilla kissemiss har innan han flyttade in hos oss bott en tid ute på gatan och fått lära sig att slåss om man säger så. Denna gång är det svansen som råkat fått sig ett bett eller liknande.

I och med att kissarna är lika värdefulla som vilken familjemedlem som helst, människa som katt så gick jag till veterinären och bara frågade lite om jag kunde punktera svullnade själv och dränera såret eller vad vi skulle göra. Svaret blev att svansen är otroligt känslig på en katt och att jag absolut inte skulle peta i onödan på svullnade, då jag kunde skada nerver som kunde fölama svansen, vilket i sin tur kan leda till att man måste amputera den lilla svansen. What!!!

Hjärtklappning och orolig bokade jag raskt en tid för den lille krabaten. Vi ska dit i morgon och i och med att ett veterinärbesök brukar starta på en grundkostnad på ca 1000 kr bara för att kliva in genom dörren tippar jag på en räkning på 2000 denna gång. Vi får se...

Spännande blir även logistiken. Arg katt som inte vill bli lyft eller minst av allt satt i bur, liten spädbarn och sen detta kombinerat med bilfärd som inte heller ligger på top tre på favoritlistan för Tarzan katt. På återhörande i detta morgondagens äventyr.


Tarzan i strut efter ett köttsår på ena sidan, tippar det bara är att plocka fram struten åter igen.

My God

Tredje kvällen i rad med tydliga fasta sovrutiner för lilltösen och ta i trä hoppa i ring eller vad man nu vill, kl är 20.30 och hon sover i sin säng. Åt en hel portion gröt utan problem, det vara bara att kasta ner, den lilla munnen bara letade efter mer klisterbanangröt. Jag njuter av stunden för imorgon kan det ju vara helt upp och ner, men attans alltså, tredje kvällen i rad utan strul! Halleluljamoment! Bilden då hon var fem dagar gammal, vad hände med allt hår? Nu har hon ju bara skepparkrans i nacken kvar av denna kalufs.

Lussemolly

Idag var det ju Lucia. Klart vi hade en outfit speciellt till idag!


Beskrivningar och sånt

Jag har fruktansvärt svårt att följa recept, mönster, beskrivning eller instruktion till punkt och pricka. Jag kör gärna en egen variant efter det som finns till förfogande. Kvällens mycket tydliga exempel på detta får representeras av bilden nedan. Jag skulle sticka en ny liten hjälmmössa till Molly, men hade visst inga nr 3 stickor hemma, jag tog ett par 4:or (spelar roll sticka som sticka?!), sen sa beskrivningen att jag skulle sticka i i ett silkesgarn, jag hade lite snuttar av ull och akryl (spelar roll garn som garn?!). Sen tyckte jag det drog iväg lite så jag justerade ökningen och minskningen lite, och antal varv också, till det jag trodde skulle bli mindre så den skulle passa Molly. Vad hade hänt om jag följt beskrivningen helt kan man undra??? Jag introducerar här den vuxna hjälmmössan! Tada, beskrivning kan ni inte få för jag kommer som vanligt inte helt ihåg hur jag gjort... suck...

Orolig

Hur mycket vatten ska det läcka ur undersidan på vår vedpanna, innan man ska bli riktigt orolig och kontakta rörkillen? Nu har det läckt vatten sen i fredagskväll i jämn takt. Om golvet ser ut som nedan börjar det kanske bli dags eller?


Bakläxa!

Detta är icke ett ok sätt att lägga sina strumpor i tvättkorgen på. Då blir det baxläxa...

Vi anstränger oss

Vi var och käkade middag på Saigon i Örebro och insåg att vi matchat Molly med deras soffa. Hon liksom kamoflerade in sig så käckt där.


Långa fötter

Vår dotter har fått lite långa fötter, vems anlag är det?


Grötpremiär!


Nähä!

You Are 28% Girly
 
You are a pretty hardcore tomboy, and a very free spirit.
Gender roles be dammed, you like to do things your way.

Alltid kul med lite små test. Här finns detta!

Floating & massage

Kom precis på att jag imorgon ska på floating och massage, nu är jag inte ens lite irriterad över punkan på vagnen ens! Snälla sambon gav bort sitt presentkort till mig!

Åh vilket meck

Dagens lärdom, kolla alltid så att vagnen inte har punktering på något av däcken innan du klär på dig själv och baby, samt packar väskan. Surt, vi blir inne idag för jag kan inte laga punktering. Eller jag kan, men jag får inte av däcket från vagnen bara... Och jag accepterar att jag inte kan det också. :)

Ojojoj

Tarzan katt fastnade med klorna i gardinen, backade och gled emot värmeljuset lite. Attans vad det går fort att få fyr på en katt kan jag säga. Allt gick bra och nu ska jag somna till doften av bränt katthår, som ligger som en dimma i hela huset. Man kan tro att jag blev lite paff, sittandes i soffan med full fokus på stickningen då man ser lågor på katten! Allt gick bra dock det var bara päls som brann upp...

Jag vann inte...

...bowlingen ikväll, men vi var där för att ha roligt (inbillade jag min tävlingsinstinkt!). Det var riktigt roligt och jag saknar mina jobbarkompisar mer än någonsin! Min kära kollega vann såklart, men efter nogrannt övervägande är jag glad för hans skull. Eller?! Åhhh, jag är en sån tävlingsmänniska, men bollsporter är lixom inte min grej. Jag ska börja kasta bollar på Molly redan nu för att öva upp henne tror jag allt... Fröken Molly har för övrigt ätit sin första portion mat ikväll, gröt!


Det blev klart!

Tada, liten filt av mormorsrutor är nu klar. Virkat av restgarn för den totala summan på 8 kr inköpt på Röda Korset. Ikväll har jag vart på inspirationskväll i stickning och garner så nu vet man aldrig vad det blir för nya projekt...

Ska jag virka en kant runt filten måntro? Vad skulle den i sånt fall vara för färg? Tips och tankar mottages tacksamt!


Fina fisken

Älsklingssambon ringde precis och undrade om han skulle köpa med sushi hem! Min favorit! Nu ska jag snabbt springa ner till köket och stoppa tillbaka de torra mandeltorskbitarna i frysen igen. Yiipiyahej!


Hm...

En liten gardinaffär i Östansjö har rea 25 kr metern på tyg, rutigt, panel, stil och jul står det i annonsen. Att åka dit eller icke det är frågan. Att bespara sig turen har följande fördelar:
 -Sparar pengarna (till vaddå?).
 -Slipper få ångest över att jag inte sytt gardiner av tyget jag köper.
 -Sparar bensinpengar och bilslitage (tar i och försig troligtvis Magnus firmabil).

Men å andra sidan har jag nog redan bestämt mig för att ta en tur, jag kräks på våra vinröda panellängder i lin, de känns inte helt hundra, eller knappt 50 heller för den delen. Men är det bara fula tyger ska jag inte köpa nåt bara för köpandets skull, det kan jag skriva under på!


RSS 2.0