Blandade känslor



Imorgon ska den ut och luftas en tur. Livrädd att jag ska avlida efter 9 lite lugnare månader på träningsfronten...

Äsch vi skiter i det va?

Valborgseld i Verners backe i Hallsberg. En säkert hundraårig tradition. Alla är där, heeela Hallsberg. Fiskedamm, ponnyridning, chokladhjul, käcka Lionsmän, sockervadd... ångesten är total.

Äh, f*n vi skiter i det tror jag. Har ingen lust att träffa hela Hallsberg idag tror jag. Vi eldar ju varje dag i vedpannan, det räcker väl?

Tar en öl hemma på altanen istället tror jag bestämt. Skönt att man är vuxen och får göra som man vill.

Nån sover under en stol

dsc00003 (MMS)

Satt och slösurfade och när jag var klar upptäcker jag att nån somnat under min stol. Bara sådär liksom!


Alla ska ha en vagn

dsc00002 (MMS)

Alla ska ha en vagn


Min underbara


Shoppaholic?

Till mig:
2 par chinos, 1 par jeans, 3 par shorts, 3 st klänningar, 1 kofta, 4 toppar, 2 st bikinis, 2 par shorts, 1 par tights, 2 långärmade tröjor.

Till mannen:
1 par shorts.

Till Molly:
3 par shorts, 1 baddräkt, 1 tunika, 2 st linnen, 1 st t-shirt.

Till Freja:
Inget, kom igen hon får ju ändå ärva allt av Molly.

En hyffsat lyckad shoppingdag va?!

Vindsfynd

dsc00270 (MMS)

Anno 1938. Idag har vi bjudit in Woodfibre för att isolera vinden, skönt att se på då andra arbetar och prisa ROTavdraget.


Nervös

dsc00269 (MMS)

Helt plötsligt! Sånt här är sällan bra va?


BIG SMILE DAY CUBUS!

Det är på Cubus det händer!



Öppet i Örebro City Vågen Gallerian 10-19
Marieberg 10-20.

Bara imorgon onsdag 27/4 alltså!
Alltid 30 dagars öppet köp!

Supercoolt

Slogs av en galen tanke då jag satt och malde vägsträcka på E20 idag.

Här sitter jag och kör en bil med hela min familj i (eller ja, de tre katterna var ju inte med så nästan hela familjen). Hela familjen som består av 4 människor. 4 stycken! Jag har alltså en större familj än min mamma. Häftigt! Fatta jag har två barn och en sambo, inte illa va?!

4+3=7 st individer bor alltså i vårt hus.

Imorgon sker det

Jag är så hysteriskt sugen på att dra ut och cykla lite landsväg. Cykeln står och nästan hånler åt mig i garaget, men snart så känner jag att det är dags.

Jag ska mjukstarta lite imorgon med att ta "vardagscykeln" och lämna stortjejen på dagis. Längtar efter vind i håret.

Skönt att vi har ett stall av cyklar hemma hos oss så man kan välja lite.

Morr

Snabbt samtal med bekant:

"Nämen grattis, vad kul! (tittar lite på min mage) Är det dags för en till till sommaren alltså?"
"Det var dags för två veckor sedan..."

Okay, jag vet att det bara gått två veckor, men ändå... Tror nog att personen ifråga skämdes mer än jag blev arg typ. Men sen räddade han upp det med att säga att jag annars är så grymt vältränad och smal (lycka!). Men inte nu. Stod i planken i 2*15 sekunder häromdagen och höll på att dö. Fick även träningsvärk av 3*15 reps armhävningar på KNÄ! Men man måste ju börja nånstans, men det är en bit kvar till ordinarie form. Tålamod!

Men seriöst, vad ska man klä sig i då man har 10 kg kvar att gå ner? Mammakläder? Nope! Tunikor? Nope, då ser man ännu mer gravid ut. Tighta toppar? Njae va! Tights? Har jag haft i ett par månader nu och det räknas nästan som mammakläder. Mysbrallor? Hemma ok, utanför dörren icke ok!

Det ska ju även vara helst i färger och mönster som bebiskräks inte syns så bra på heller. På onsdag ska jag ta mig i kragen och bara shoppa en "mittemellan" garderob. Så får det bli.


Tips tack

Första dilemmat som tvåbarnsförälder - hur lyckas man lägga två barn då man är själv?

Vi läser för Molly varje kväll och ligger bredvid henne i hennes säng tills hon somnar vilket tar ca 10 min. Men nu då? Freja på en arm och Molly på den andra? Inser att detta inte håller speciellt länge! Tips tack!

Kommer ju troligtvis inte vara två föräldrar hemma varje kväll. Ni andra som vart eller är i liknande sits, hur löser man detta?

Ska bara vila lite

dsc00265 (MMS)

Vissa skulle bara "vila lite". Fick hålla henne uppochner för att väcka henne.


Hammock rules

dsc00264 (MMS)

Tema slappa i solen råder i hemmet idag. Vi har hängt ut Frejas vagga på altanen och sen provade vi att sova lite i hammocken också. Inte fy skam inte.


Enkelt liv

dsc00257 (MMS)

Vissa dagar är det inte fantastiskt svårt att leva. Idag är ännu en sån!


Mys

dsc00256 (MMS)

Påskafton har fått nya betydelser och prioriteringar. Väntar på att "Kennedies" ska sluta så jag kan få gå och sova. Pepparpeppar så har vi en ganska foglig Freja vad gäller sömn, eller snarare ickesömn. Däremot tyckte fröken M att det var hög tid att gå upp runt halv sex imorse. Jag har grus i ögonen...


Napp

dsc00001 (MMS)

Nu ger vi oss in i nappträsket igen med barn nummer två. Men fördelarna väger ju upp nackdelarna: *Jag kan inte kasta fram tuttarna dygnet runt bara för att man vill ha lite gos. *Man kan kasta bort nappen senare i livet, svår med tumme osv. *Det är inte helt hygieniskt att hon suger på våra fingrar heller. *Det är rätt skönt att ha ett "vapen" mot hysteriska skrik som inte går att lugna också. Det finns väl tusen andra anledningar också. Lustigt att det känns lite som jag får dåligt samvete bara - det är ju bara en napp liksom.


She's like the wind...



En ska inte klaga. Att ingen har berättat ...

dsc00251 (MMS)

En ska inte klaga. Att ingen har berättat att man ska skaffa barn på våren. Det finns inte mycket att klaga på dagar som dessa. Och om man funderar så har Molly ett par dockbyxor på huvudet. Eller om man frågar henne själv är det horn hon har på huvudet. Vi har även fått en sovbebis denna gång. Känns som vi förtjänar det efter den första som var minst sagt ljudlig och är fortfarande. Men man ska inte ropa hej, det har ju bara gått drygt en vecka.


Syskonkärlek

FREJA+MOLLY=SANT







Solen i ögonen



"Mamma jag måste ha mina solglasa då jag tittar på tv!"

Storkok

dsc00250 (MMS)

Var det verkligen såhär många delar till den där bröstpumpen alltså... Mejeri?


Familjen genomsnitt

dsc00249 (MMS)

Skönt att vi får rabatt på ketchup, festis och tacokryddor. Jag kan med andra ord helt sluta leva i tron om att vi skiljer oss från den genomsnittliga familjen. När blev vi en ketchupfamilj undrar jag?


Vaggan

dsc00248 (MMS)

Har visat sig hittills vara värt investerade pengar. Livet rullar på i "amningsbebislyckaluddbubblan". Är lite besviken att jag inte brytit ihop i gråt en endaste gång än. Med Molly tre dagar gammal satt jag med sprängfyllda hysteriskt onda tuttar och grät för att "jag var så lycklig". Men det kommer väl smygandes snart antar jag. Sambon är fortfarande hemma och detta är ju vardagslyx på hög nivå. Imorgon har lilla Freja hunnit bli en hel vecka gammal redan. Ökat i vikt har hon gjort med så det ser ju positivt ut.


Freja it is

Vi har bestämt oss! Freja får det bli. Vår nya dotter alltså.

Livet leker, vi går hemma och såsar mest och det är skönt. Molly är tillbaka på dagis och allt flyter på som vanligt.

Vågar knappt skriva det men ska det inte vara svårare än såhär? (Med stoooor reservation för att jag tar tillbaka det mycket snart!)

Vi saknar lite mellannamn men det löser sig efter vägen.

Nykläckt

dsc00244 (MMS)

Hemma, lycklig, mörbuktad och lite trött. Född fredag 8 april. Inskriven på förlossning 17.25, flicka såg dagsljus 19.25, hemma lördag 12.00. Här ska inte slösas på vårdplatser inte. Nu i efterhand kan jag skratta lite åt att jag på riktigt trodde de skulle skicka hem oss då jag stod utanför dörren och bankade huvudet i hissdörren med monstervärkar. Jag trodde fortfarande inte helt säkert att det var "de riktiga värkarna" som börjat. Innan det, runt lunch, tyckte jag att sambon kunde åka tillbaka till jobbet och komma hem vid 18 då han slutade så kunde vi se om det var nåt på g. Det gick fort, jag hann inte ens äta allt smaskigt som sambon gömt med i väskan, eller spela spel, eller glida runt på gåstol i tofflor. Från 5 cm till 10 på en timme och då kör vi! Men det är lika bra det tycker jag allt. Var ju stressad att det skulle bli långtråkigt och det blev det inte. Hursomhelst, det kommer säkert mer framöver men nu är det lite ludd och mys och gos i hemmet som ligger som högre prio. So long!


Lite nervös

Nu börjar det faktiskt kännas lite nervigt. Jag har nu ett par dagar tänkt att det seriöst inte blir nån bebis, men nu imorgon ska vi in på "bedömning " för att se hur läget ligger. Jag är rätt så inställd på nedan:
"Åk hem du så väntar vi över helgen och ser vad som sker."

Jag vill ju att det ska lösa sig naturligt att det kommer igång av sig själv, men man vet ju inte. Känns som att det smidigaste vore att låta kroppen klara sig själv, den är ju fiffig och brukar lösa det mesta.

Jag slogs precis av tanken att om en vecka så borde borde borde vi faktiskt ha en bebis, det vore väääääldigt konstigt annars.

Hoppas ju bara att allt ser bra ut med fostervätska och storlek på bebben osv, men det är ju fantastiskt lite jag kan göra för att påverka detta nu ju, jag är ju bara själva förvaringen nu ju. Skalet på en apelsin typ.

Magnus är övertygad om att vi ska ta med väska och hela kittet imorgon, men jag är skeptiker - eller realist i detta fall kanske. Vi kommer få åka hem, hem, hem och vänta, vänta, vänta.

Jag gick en ledarskapsutbildning med IKEA och där pratade vi om att det finns vissa personer som liksom är utsända för dig att öva dina sämsta egenskaper på. Denna filur i magen har en mycket tydlig uppgift: Mitt obefintliga tålamod ska övas å det grövsta.

Det är annars en spännande övning. Tänk på en person som finns runt omkring dig som du kanske blir riktigt riktigt irriterad på. Gå igenom den personens egenskaper och vad som irriterar dig. Troligtvis är det något som ligger dig nära till hands som du vet du behöver ta tag i för egen del.

Jag bjuder på en till. Morgan i tvserien Ullared gör mig galen. Han är såååååå låååångsam och säääääävlig i allt han gör. Allt tar liksom en evighet. Japp, jag vet att jag inte är en stjärna på att ta det lugnt. Enkel koppling där!

Sorry tjatet om detta ofödda barn, men det är ungefär det som tar upp hela min tankeverksamhet dag som natt. Ja och sen bakning och målning också såklart...

Vårens baksida

Nattjakten har inletts. Katterna är på topp!

Igår - några gnagartänder och en gallblåsa i garderoben.
Idag - en sork utan huvud och lite av dess huvudinnehåll spritt på nedervåningen. Sorkkropp i garderoben. Huvud troligtvis uppätet.

Sköna djur vi har, nackdelen med att de har kattlucka är ju att de släpar in lite vad som helst.
Borde man kanske föra någon slags statistik på vad de släpar in iår?

Pro ringde

dsc00237 (MMS)

Sambon mobbar mig för att jag alltid har kuponger osv i fickorna. Men jag tror inte han klagar då jag "fick" denna gratis på Maxi idag. Eller ja, man skulle handla för 700 kr och det är liksom inte några större problem.


Champagne?

dsc00236 (MMS)

Finns de som påstår att champagne är hemligheten till att få igång en förlossning. I och med att det råder en liten brist av den varan hemma hos oss så tar jag ett glas med 50/50 vitt torrt vin och fruktsoda. Kanske det kan funka? Allt man tror på funkar va?


Jaha

dsc00235 (MMS)

Tog en liten "power walk" på ca 9000 steg. Inte för att det är skönt, inte för att det känns bra utan kort och gott för att få ut bebis. Men jo lite skönt var det allt, smärta kan vara väldigt motiverande ibland. Meddelas även att jag passerat vikten jag hade då jag väntade Molly, inte så knuschlig med sånt. Det finns inga alternativ till att dessa 76 kg ska förbli på denna kropp kan jag meddela. Blir tight med beach 2011, men vi kan väl sikta på ett år iallafall, det är realistiskt. Det är helt galet vad den fantastiska kroppen klarar av, en viktökning på dryga 20 kg och det jag egentligen känner av lite är ryggen och fötterna. Fantastiskt! Siffror från "power walken" (för pulsmätaren ska ju vara på då man tränar: Tid: 1 tim 06 min 31 sek Maxpuls: 150 Snittpuls: 130 Kcal: 412/55% fett


Ombyte

dsc00232 (MMS)

Idag är det sambon som får måla lite. Källartrappen får sig en omgång. Bort med mentalsjukhusgrön och in med - tada - vitt vitt vitt! Känns bara så mycket finare och fräschare. På torsdag ska det komma män från Telia och dra in fiberkabel som ska in på denna vägg så det gäller att göra det fint innan de kommer. Vad det gäller typ hela vår livssituation så känns det som att man måste göra klart typ allt man påbörjar för man vet aldrig vad som eventuellt kan ske då man lägger sig ner för att sova för natten. Tänker att bebis kan vänta till torsdag natt då en vän till mig jobbar på förlossningen, skulle kännas tryggt att ha henne där.


Dagens paj

dsc00230 (MMS)

En riktigt bra paj detta. Från kokboken "Kärlek oliver och timjan" Pajdeg till två pajer: 4 dl vetemjöl 75 g smör 100 g Kesella 1 ägg Fyllning: 1 dl torkade trattisar eller Karl Johan 100 g valnötter 1 röd papeika 150 g färsk spenat 1 msk olivolja 3 ägg och 2 dl röd mjölk 3 dl lagrad ost örtsalt och svartpeppar Gör pajdeg, ägget i sist. Kör i mixern. Förgrädda 200 grader 10 min. Blöt svampen, hacka nötter grovt. Hacka paprika, hacka spenat - allt ganska grovt. Fräs spenat i olivolja, ner med paprika och nötter fräs 2 min. Salta lite. Blanda i svampen. Vispa ihop äggstanningen. I med fyllning i pajskalet på med äggstanning grädda 200grader i ca 35 minuter. Ät eller frys in. Här kör vi frys in för tillfället!


Meningen med detta undrar man?

Nu har jag fyra gånger under en vecka försökt lyssna på nån slags förberedande förlossningsavslappning på min Ipod innan jag ska somna. Det går sådär...

Sekvensen är 25 minuter och jag lyckas alltid somna och på olika ställen hela tiden och vakna på andra ställen. Om ett par dagar tror jag kanske att jag lyckats höra hela. Effektivt kan man ju säga. Men sen kommer konsekvenserna av detta avslappnande.

Inatt drömde jag först att dagis hade dragit ner Mollys dagistid från 15 timmar i veckan till 12 timmar och jag fick raseriutbrott på fröknarna. (De tyckte jag skulle hämta henne mitt i lunchen, hade hon inte ätit klart fck hon skylla sig själv). Jag pallar inte att ha 2,5åring hemma mer just nu, leka på golvet med lego, klossar och åka rutchkana och klättra i lekparken funkar dåligt just nu.

Efter det drömde jag att min sambo gett mig order om att dra ut och paddla kajak. Istället för paddel fick jag två yxor som han satt ihop med ett buntband. Sen åskade det samtidigt och blixten slog lixom ner i yxan då jag hade den uppe över huvudet. Fatta även hur smidigt det är att paddla med yxor.

Nån som har nån teori alls om vad som sker i mitt huvud? Hur nära ett sammanbrott är jag tror ni?

Gud så trist det blev med den skärmen. Bil...

dsc00224 (MMS)

Gud så trist det blev med den skärmen. Billigt är inte alltid bra. Vad ska jag göra med denna nu då? Hatt?


Herr och fru tussilago har flyttat in.

dsc00223 (MMS)

Herr och fru tussilago har flyttat in.


Här mal man minsann mandel på fönsterbräda...

dsc00220 (MMS)

Här mal man minsann mandel på fönsterbrädan. En vanligt förekommande syssla här hemma, eller inte.


Midsommarbarn?

Sambon tror vi kommer få ett barn lagom till midsommar - börjar tro att han har rätt där...

Förra, jag repeterar FÖRRA fredagen var ankomsten beräknad! Blyg rackare detta.

Kommentarer att uppskatta från folk:

"Har den inte kommit än?" Se på mig bara, ser den ut att ha kommit ut eller? Jag exploderar ju snart!

"Det är väl ingen fara du som är så liten och nätt!" Procentuellt är min viktuppgång dryga 36% mot ursprungsvikt. Jag känner mig icke liten och nätt. För 8 månader sen var jag rätt färdig med att vara gravid.

"Du ser så fräsch och pigg ut!" Tack, men vad ska man göra lixom? Blir ju inte roligare att se för jävlig ut ju.

"Passa på att vila och sova mycket." HUR??? Att vända sig ett halvt varv i sängen är ju som ett spinningpass. Vila med en 2,5 årig modell "jag ska testa alla gränser som finns" är lite av en utopi.

"När är det dags för dig då?" Det VAR dags för en dryg vecka sen...

Missförstå mig rätt här, jag ÄR lycklig på alla sätt och vis och jag ser verkligen fram emot denna nya familjemedlem och hoppas allt går bra då det väl drar igång, men tålamod har ju aldrig vart min grej i livet. Tycker inte jag blir speciellt mycket bättre av all övning heller. Sen är jag inte helt tjejen som njuter av att se ut som en tjockis. Fatta dagen man kan dra på sig löpardojjorna och få springa tills man nästan kräks och sen kunna lägga sig platt på mage för att man bara kan just det!

Oh well, det finns de som har det värre. Japan, Libyen eller alla som bor i Örebro dessa dagar till exempel.
So long!

En ledsen ren har flyttat in hos oss.

dsc00218 (MMS)

En ledsen ren har flyttat in hos oss.


RSS 2.0