Tanzania

Idag var det två män från Tanzania med på babysången. De var där på någon slags studie/utbytesresa. Sverige måste vara en smula annorlunda än deras hemland. Babysången fick en helt annan touch med trummor och två väldigt mörkhyade män. Det var riktigt kul att se hur de två helt ofrämmande lekte och skojade med allas barn. Barnen stirrade helt ogenerat som sig bör på de två mycket mörka männen.

Vi säger att vi är så öppna och intresserade av människor, men är det så på riktigt?Varför är vi svenskar så himla stela egentligen? Vart kommer det ifrån? För att det är kallt och mörkt och man är inne mest, eller för att vi har alldeles för mycket tv/datorer? Jag skyller allt på utvecklingen (men saknar datorn hemma så otroligt mycket).


För övrigt

Har jag vart till Strängnäs tur och retur på förmiddagen och köpt en vagn. Tur att man är föräldraledig så man kan se sig om i Sverige.

Man blir så trött

Vi har hemma länge pratat om att spara ner alla bilder ooh så på skivor eller en extra disk, men aldrig lixom kommit till skott. Haft besök av i princip hela Solvalla av trojanska hästar (typ nåt sorts minivirus som man inte ska ha i datorn har jag förstått) och precis när jag ska ta tag i det och uppdatera och försöka få bort de j*vlarna så låser sig hela datorn, iiiiinget går att göra!!!

Min morbror som är den it-smarta i släkten (professor och allt) är på tjänsteresa så nu är det bara tålamod och inte pilla på nåt. Alltså påminnelse till mig själv: inte pilla på nåt förräns han kommer hem! Vi har precis som alla andra alla våra bilder sen typ 5 år tillbaka i datorn och inte sparadepå nåt annat ställe. Jag har inte gett upp än, men har en liten klump i magen dock. Wish me luck att hästarna hittar grönare bete på annat ställe!

Tvärtom

Hos oss är det tvärtom ju... the girl does nothing...
 

Att be om trubbel

Om man inte ätit en lagad måltid sen i tisdags och sen hetsäter en halv pizza - är det som att be magen om uppror igen då? Svar: Ja! Snälla, snälla, snälla (i af Ugglas tonfall) pizzan stanna kvar!

Hjulet det går runt runt runt

Jaha, Magnus kom hem tidigare från jobbet med nästan 39 graders feber och rummelmage! Då är vi tillbaka på ruta ett igen då!? Jag som kände jag var inne i ett flow idag!

Bild på familjen friluft från fjällsemestern!


Diskmaskinsgegga

Ett tips jag kan dela med mig av till alla som har en diskmaskin som luktar lite skumt sådär, är att kolla det där filtret som sitter i botten av maskinen. Själv har jag nog aldrig observerat det förr. Klåfingrig som jag är började jag plocka isär alla delar bit för bit och där dolde sig de mest spännande dofter och partiklar kan jag berätta. Man kan tro att det bor nån där nere i hålet på botten av diskmaskinen. På tre år har jag aldrig gjort rent detta filter. Jag rensar vattenlåsen här hemma oftare än diskmaskinen.

Musikalitet

Idag när jag gick till den lokala Konsumbutiken för att handla, stod där utanför en utländska man med ett litet minipiano (modell Ullared 59, 90:-, ja ni fattar) och klinkade till en förinspelad melodi typ bossanova eller så. Då jag gick förbi sträckte han ut händerna och skrek så jag höll på att tappa andan: "Hello madame, hello baby, money for playing" (antar han syftade på mig i första fallet och på Molly i andra fallet). Kände mig typiskt svensk och svarade "hello hello" och gick vidare. Tur det var soligt så jag hade solglasögon och slapp onödig ögonkontakt också!

Blev lite störd av hans påflugna sätt så jag frågade personalen då jag betalade om de tyckte det var ok med den spelande utlänningen och hans påhopp. Kassörskan menade att det var ok och jag lät meddela att det är precis sånt som får mig att handla på ett annat ställe tyvärr. Hon frågade om det var så illa och vips hade jag medhåll av halva kassakön bakom mig (de flesta dock en liiiiten smula äldre än jag då, men det hör inte hit). Usch nu känner jag mig svingnällig, men vad f*n, får stackarn ihop några pengar alls på det viset? Skulle knappast tro det va?


Törs jag?

Idag känner jag en liten tendens till hungerskänslor efter två dagar av magrummel. Ska nog hålla på mig en liten stund till, magen kommer få en chock annars. Vi som hade gjort veckomatsedel och allt - suck där sprack heeela veckoschemat! Jaja, vi får väl äta ikapp...

Dagis

Ja, eller förskola som det heter nu va?!

Nu har Mollan valt dagis och lapparna är ifyllda. Eller vi i egenskap av hennes föräldrar har valt hennes heltidstjänst de närmaste åren. Utedagis får det bli! Det spännande med det första barnet är att allt är nytt och man har inte en susning om hur nåt funkar. Jag har en idé om att det kommer bli hur bra som helst, även om det känns skrämmande att lämna bort sitt barn 40 timmar i veckan. Men det är väl så det är va?!


Trojanska hästar

Vi har fått besök av Trojanska hästar i datorn igen, borde jag bli nervös?


Två!

Två magsjukor på en och samma vinter, hur kan det vara möjligt. Den nu senaste kom i kombinerad form med urinvägsinfektion också. Jag är lite spak...

Jobbar på det

Planen var att Mollan skulle lärt sig krypa i Lofsdalen, men hon har jobbat lite mer med talet istället.

Glömsk

Tänkte jag skulle byta bakgrund på min blogg och uppdatera headern (bilderna högst uppe), men jag har lixom glömt hur man gör. Det var ju inte så länge sen jag pulade med designen ändå. Men nians gångertabell den kommer jag visst ihåg och slaget vid Hastings år 1066 och lite andra viktiga saker.

Sliter hår

Nu gör vi ett försök igen! Veckohandla och veckoplanera maten. Jag slår som vanligt på lite för stort och tänker lite efterrätter och typ två veckor framåt. Begränsningar är icke min melodi. Jag ger detta försök max en månad sen har vi tröttnat. Nån som vågar sätta emot? Varför kan man inte bara ta ett piller och slippa äta?

Notera

1. Ta med linser. I år glömde jag bort det (hur i hela friden kan man göra det???) men en snäll mamma postade dessa till Lofsdalens turistbyrå. Dröm om min förvåning att Posten lyckades få upp dem på ett dygn, jag är imponerad och Posten ligger på plus för tillfället!

2. Kom ihåg att ta med dotterns matsäck och inte glömma det färdigpackade kittet i kylen.

3. Skaffa INTE under några omständigheter en mindre bil och absolut inga flera barn. All heder till flerbarnsfamiljer utan typ minibussar i familjen. Åk däremot med svärföräldrarna så de kan ta delar av den pckning man med ett barn i familjen inte får in i en kombi trots att man har takbox!

4. Ta endast med underställ och mysbyxor, all annan civiliserad klädsel är helt och hållet inte nödvändig!

5. Kvällsaktiviteter, nej! Orkade inte ens kolla vem som åkte ur Let's dance i fredags, efter kl 20.30 är det som att nån slagit en klubba i huvudet på oss alla i stugan.

Annars lyckades vi mycket bra på det hela taget att semestra med liten ny familjemedlem. De planerande föräldrarna hade även tagit med Alvedon ifall att Mollan skulle få för sig att bli sjuk trots att hon aldrig vart sjuk än. Som ett brev på posten fick hon närmare 40 grader i feber så Alvedon var ett bra val i packningen.


Hemma igen

Det tar tid att komma ikapp då man vart borta en vecka från datorn. Här ska kollas mail, läsas ikapp bloggar, läggas in räkningar. Egentligen är det helt vansinnigt, men sant dock. Den första bloggen jag kollar är Cillas och återigen, jag kan inte annat än att rekommendera hennes blogg. Hon fick mig än en gång idag att grina av skratt! Inlägget om fingerfärg är helt outstanding!

Lite bilder från veckan som gått.





Och till sist, gissa vilken våffla som kostar 35 kr och vilken som är "gratis".


I'll be back

Drar en tur till Lofsdalen för skidor och sköna kvällar i underställ framför brasan. Ses om dryga veckan!
Tjipp!

Jehovas

Nu beter jag mig sådär lustigt igen!

Jag ser en samling välklädda människor stå helt malplacerade mitt ute på vägen utanför vårt köksfönster och drar snabbt slutsatsen att det måste vara Jehovas Vittnen. Känner att jag verkligen inte orkar höra deras budskap eller vänligen tala om att jag inte är intresserad, med de eventuella konsekvenser det får för mitt liv efter detta på mitt ansvar. Hur agerar jag då? Jo jag duckar förbi fönsterna och sätter nappen i munnen på Mollan så hon ska vara tyst så de inte hör att jag är hemma. Inväntar fara över!

Jag som skulle gå ut och köra ved ju. Tar det sen, jag pysslar lite i garderoben på övervåningen nu ett tag. Lååångt inne i garderoben.

Toa

Vi har sedan jul ungefär haft en toastol ståendes i hallen på övervåningen (min morbror kommentarade att man hade en schysst vy genom fönstret där i hallen annars, kanske inte så privat bara...) och nu har toan äntligen installerats på sin rätta plats och den gamla fåtöljen har smakat på containern på soptippen!

Undrar vem i familjen som ska ta äran och kräkas ner denna först, jag var ju så att säga sist på den andra (inga mer detaljer va?!), samt lite på mattan i hallen också... Ibland håller inte planeringen hela vägen fram så att säga. Vi är lite kräkiga i vår familj.


Känslig?

En kollega på mitt jobb som har tre barn berättade att när man fått barn blir man bara mer och mer känslig.

I helgen tittade vi på Arnfilmen och jag grinade tror det var tre gånger under filmen. Efter filmen grinade jag igen då jag tittade på Magnus och Mollan som är så himla fina.

Sen börjar jag grina då jag ser den där Gainomaxreklamen också med den lilla söta apan, men det kanske är för att Magnus säger att det kommer bulldozrar och kör ihjäl alla små söta apor. Förstår ni hur mycket grinande det blir, vi har ändå bara ett barn! Herregud!


Nämen

På glasspinnen på en Päronsplit står detta, är det bara jag som inte noterat det förr?



Jag tyckte det var hysteriskt roligt iallafall.

Vi närmar oss

Vi kommer närmare "Svenssonlivet" för varje dag som går. Idag hade jag middagen klar till 17.30. Det är helt galet att äta så tidigt, man blir ju hungrig igen och måste ta en kvällsmacka och te. Är det så det funkar kanske? Imorgon är det fredag och då är det väl tacos och "Let's dance" va?! Tror faktiskt det var vår familj som började med den traditionen.

En smula överanalyserande

Vi har ju nu en ny fin vagn en Emmaljunga Scooter. Smidig men ändå stabil. Nackdelen med den är väl då kanske att det inte går att vända den så barnet ser dig utan Mollan sittar framåtvänd hela tiden. Jag tror inte att detta är något problem, men nu såhär i efterhand då vi sålt den andra vagnen får jag lite ångest att hon typ ska få men för livet för att hon sitter framåt, eller iallafall kanske bli lite kriminell... Alla intryck, utvecklingsböcker som säger att barn inte ska sitta framåt förräns de är 3 år osv.

Så nu sitter jag och kollar Blocket för en "skräpvagn" till billig peng där hon sitter vänd mot sin förare. Varför kan hon inte bara säga om hon kommer få grova men för livet i den vagnen hon har nu. Är jag bara lite paranoid nu eller?!

När kommer polskan?





Vem är ansvarig för tvätt och vikandet i vår familj? Tror vi missat att dela ut det ansvarsområdet va?!

Det går sååå sakta



River tapet till förbannelse, typ i tiominuters intervaller för att tillfredställa fröken Mollan också. Det är ungefär så länge hon uppskattar att titta på. Åhhhh det tar sån tid med underarbete, jag hade helt glömt det!

Den bästa

Mc Donald's reklamen som rullar just nu är helt underbar! Den med att man kan få happy meal enligt tallriksmodellen, but don't tell the kids, they are so kinkig med allt som är nyttigt. Jag skrattar så jag dör varje gång jag ser den. Finns att se på http://www.mcdonalds.se/ om ni missat den. Den där Bosse han har allt kollen han.


Oh yes

Vi har på ett par dagar dragit in 5250 kr till hushållskassan genom att sälja sånt vi inte behöver. Man kan nu även börja ana en något luftigare källarvåning hemma hos oss. Jag kommer icke att sakna tvättmaskinen och torktumlaren (man behöver inte ha dubletter av allt i ett hem).

Lite nostalgiskt bara att sälja Mollans vagn, men jag tog mig samman och kämpade emot nostalginerven. Det är den lilla rackarns nerven som annars lätt kan fylla en hel källare med saker på praktiskt taget ingen tid alls.

Elen igen

Efter smällen med elräkningen i januari vill vi inte få en dublett av den fakturan så vi har gjort det mesta i vår makt för att minska elen - och lyckats ganska bra tror jag bestämt. Elförbrukningen är nästan hälften i februari mot januari (ingen hänsyn till att januari har 31 dagar och februari endast 28 dock).

Vi spurtade på slutet genom att låta bli att köra tvättmaskinen på en dryg vecka. Imagine the tvättmountain hemma hos oss nu... Men med rörligt elpris som vi har hoppas vi att det är lägre i mars och tvättar nu i veckan istället.

Detta nedan smarta diagram kan man följa på eons hemsida, snacka om att det är som gjort för min "besattgen". Ni som undrar över den 21/2 kan jag låta meddela att vi hade bastun igång en timme, den drar bara liiiiite extraström!


RSS 2.0