Downhill light?!

1. Vi är ännu osäkra på om Miss M viftar av glädje eller förtjusning.
2. Ingen får en snygg frisyr cyklandes såvida inte kopiösa mängder hårspray använts, vilket inte är fallet i denna stilstudie av cykel. Sov med blött hår... Alltid en succé för fluffig champinionfrilla!
3. Jo vi diskuterade detta med bärandet eller icke av cykelhjälm som förälder. Vi kom inte fram till något smart så vi la ner diskussionen idag och ber att få återkomma i frågan. Magnus har inte heller hjälm så det så!
4. Ja, vi stannade och rättade till Miss M's hjälm senare.
5. Övriga frågor på det?


Kärlek


Nytt sovställe

Idag har Miss Molly testat att sova på cykel och det funkar lika bra som att sova på andra ställen minsann.


Dagens fundering

Vad är egentligen skillnaden på sport, idrott och träning? Speciellt skillanden på sport och idrott är intressant.

Jag kan inte kalla mig själv sportintresserad i bemärkelsen att jag är totalt ointresserad av fotboll och hockey. Jag kan däremot tycka att det är kul med tex friidrott och simhopp. Jag skulle troligen inte känna igen Beckham om jag såg honom live och jag fick ingen större kick av att besöka Camp Neu i Barcelona. Jag kan däremot skillnaden på en step touch, grapevine, rakt marklyft respektive french press. Jag kan absolut inte fånga en nyckelknippa som nån kastar till mig men jag kan få en häst att gå på tygel och instruera andra på ett skivstångspass. Jag skulle aldrig kunna förklara en offside men jag kan räkna poäng i speedway. Jag hade 2:a i gympa på högstadiet men MVG på alla kurser i idrott på gymnasiet. Är jag sportintresserad? Idrottsintresserad eller bara intresserad av träning?

Bolla gärna med mig men kasta absolut inget - jag kommer inte fånga det!


Friluftsnördarna

I helgen var vi ute och vandrade en tur på dagen med Magnus föräldrar. Shit man mår gott av att komma ut i skog och mark. Gratis är det ju också och det är ju inte fel.







Utsättning

Dags för plantorna att flytta ut tror jag visst, lite orolig att de ska ta över mitt hem då jag sover annars...


Golv varv ett

Vårt pannrum känns som en serie i tusen delar. Det är verkligen kul att greja, men nu tycker jag snart att vi kan vara klara. Problemet är ju att det är så fuktigt och kallt i källaren att allt man målar eller tvättar av tar typ minst två dygn att torka så det blir en lite utdragen process, men nu kan jag faktiskt se något slags slut på processen.

Före golvmålning


Efter golvmålning varv ett

Joråsåatt

Idag har jag lyckats dra igång vårt larm. Bra då vet vi att det fungerar som det ska. Det tjuter och det tog max en minut innan Securitas ringde upp och frågade vad som pågick.


Semester

Jag har semester, det är därför jag inte skrivit så flitigt. Så vet ni det. Om jag åkt nånstans? Nejdå, men jag har semester iallafall.

Efter och före, 700 kr gör ingen större skillnad


Check check check

Vitmålad, nyputsad murstock i pannrummet! Check!



Efter lite eftertanke kom vi på att det är lika bra att måla taket också och färg hade vi visst hemma! Det blir lite skillnad med vitt istället för gammalt sotfärgat tak. Check!




Jag har ett kok med rararbersaft på g, klart om fyra dagar! Check!



Ibland måste jag bara skriva ner det lite såhär för jag tycker typ att vi aldrig får nåt gjort, men jag börjar inse att det får vi kanske? Dags att sänka kraven kanske?

Med tanke på förra inlägget

Mna kan ju åka och handla istället för att vänta. Då det inte finns varken mjölk, smör, ägg eller ett litet spår av en endaste färsk grönsak (lime finns det dock!) i kylen är det verkligen dags. Men erfarenheten säger mig att det kommer bli så dyrt att handla då så jag tror kanske vi skjuter på det en dag till va?!


Tråkigt

Att vänta på att färg ska torka så man kan måla mera är vääääldigt tråkigt faktiskt! Magnus tog alternativet tupplur i väntan och jag nappade på alternativet slösurfa. Vårt pannrum kommer vara husets finaste rum snart!

Jag visste denna och missade den iallafall


Solen i ögonen...

Grymt irriterande sol då man ska kolla tv från soffan. Såhär brukar det inte vara, eller är det för att vi sällan sitter i tvsoffan såhär tidigt eller?


Ny karriär

F*n ta om jag inte ska ta och bli murare. Jag är grym på att putsa upp vår gamla murstock i pannrummet. Jag är en smula impad av mig själv. Jag kanske är lite händig iallafall?

Murstocken före


Murstocken efter


Nu ska den bara torka till ordentligt, sen vitmålas.

Rackarns fort

Att vara föräldraledig går grymt fort! Idag har jag vart på jobbet och haft ett "inför att komma tillbaka samtal", det närmar sig med stormsteg.Jag är livrädd och exhalterad, men faktiskt mest livrädd för stunden. Känns som att börja första klass igen. Måste komma ihåg att njuta av nuet! Lika svårt som att komma ihåg att man ska äta frukt varje dag tycker jag.


Temahelg

Helgens tema är i vanlig ordning trädgård. Hundra meter häckrensning är avklarad, samt gräsklipp med tillhörande trimning. Jag kan inte sitta ner och bara vara, jag bara är när jag gör något! Att rensa ogräs är otroligt rogivande och bra för själen.






Munhygien är a och o

Två tänder eller 20 spelar ingen roll, man måste borsta. Annars kommer Karius och Bactus på besök.


Projekt pannrum

Jag är så fantastiskt trött och tanken på att åter ikväll gå ner och flytspackla ännu ett hål i golvet i vårt pannrum och måla ännu en vägg med massa pill i form av sladdar och rör som är ivägen gör mig inte mindre pigg. Jag kan ju bara strunta i att dra på blåbrallorna och sätta mig i soffan och glo på tv, men då får man inte ta nån öl, men det får man om man renoverar i källaren. Ibland kräver jag inte mycket av livet.


Men det blir en viss skillnad iallafall!


Svärmorstunga

En blomma jag kan hantera och det med bravur är svärmorstunga. Jag lyckas få dem att blomma ett par gånger om året och det luktar helt fantastiskt gott i hela huset! Jag har hört av sånna som kan blommor lite mer än jag att det ska vara svårt att få dem att blomma så jag är lite stolt faktiskt!


Som sagt

Bra ställen att klättra på i hemmet...



Här går det undan

På senare tid har det gått väldigt fort fram i utvecklingen. Krypa var kul ett tag, nu är det gå som gäller.

Texttv

Vem förutom min sambo använder sig dagligen av texttv? (Danne har jag fått tips om att det kan vara så...) Men för övrigt, hur funkar det? Vem uppdaterar det och hur bestäms numrena på sidorna? Sist jag använde texttv var jag nog runt 12 och kollade blandat-sidorna. Kan man se texttv på nåt annat ställe än tv, typ på internet? http://www.300.se/ för sporten kanske? Vem kom på texttv och hur länge kommer det existera? Finns texttv på alla tvapparater eller bara vissa? Magnus tror för övrigt att Fröken Ur uppdaterar texttv. Är det sant?
Många frågor och vad är era teorier eller kvalificerade gissningar till detta?


Sluta blås dårå

Finns nog inget väder som kan få mig så irriterad som blåst. Finns det någonting charmigt med det överhuvudtaget? Hår i ansiktet, inget ligger stilla där man lägger det, man hör inte vad folk säger osv... Jag blir så trött och absolut ingenting jag kan påverka heller - det kan ju vara det som gör mig mest irriterad!?

Garagestrul

I morse då jag som vanligt var ute i sista sekund och skulle in till stan för att leda mamma/barnjympa på Friskis stötte jag på ett litet litet problem. Utanför garaget står ett släp lastad med vår gamla vedpanna och lite annat metallskrot. Det står precis lite för mycket ivägen för att jag ska kunna få ut bilen ur garaget. Min sambo och de andra snälla personerna som hjälptes åt att bära ut pannan tänkte att det var ett mycket bra ställe att ställa ett 300 kgs släp på. Det blev inte jag som ledde mamma/barnpasset idag om man så säger... Det är andra gången i mitt liv jag blivit inparkerad i mitt egna garage, hur vanligt kan det vara?

Spara

För varje faktura som dimper ner i brevlådan har jag börjat ringa upp och förhandla mig fram till "bästa pris". Idag var det dags att spara pengar på att dubbelkolla om vi verkligen skulle betala 399 i månaden för internet och nej det skulle vi inte. 229 var det nya budet. Varför kan de bara inte justera det direkt så man slipper ringa och förhandla?

Under utredning är priset på kattförsäkringen. 3 identiskt försäkrade katter skiljer i pris, mycket konstigt tyckte även damen på Agria. Hur ska det gå då jag börjar jobba sen, vi kommer bli ruinerade på alla pengar som bara luras av oss...

Helt otroligt

Hocka och Danne tipsade mig om denna fina film. Helt otroligt!

Oundvikligt

Vissa saker kommer ikapp mig, såsom tvätten. Imorgon kan jag inte komma undan längre. Att det ska vara så svårt att få in den rena tvätten i skåpen. Fast nu är det rätt enkelt för skåpen är ganska tomma...


Lycka är att...

...storhandla på Ica Maxi en lördagskväll en halvtimme innan Robinson - knappt en människa. Och jag fick visa leg på att köpa folköl, sjukligt nöjd!

Även är det vuxenpoäng på att vara på tippen kl 09:00 på morgonen en lördag med fullt släp, emn det känns mycket skönt då man träffas sin gamla klasskompis där också. Det är inte bara vi som har blivit gamla - skönt, Paulina om du läser detta, du räddade vår dag!

Utegångsförbud

Om vi visar oss ute i trädgården imorgon kommer nog våra grannar att ge oss utegångsförbud. För tillfället är vi äckligt präktiga ute i trädgården, fräser upp land, river gamla tak, kör stora vällassade släp till tippen, backar upp proffsigt med släpkärra på tomten, planterar blomlådor och amplar. Men jag kan inte hjälpa det, att arbeta i trädgården och med huset är typ det roligaste som finns! Beroendeframkallande som heroin!

Ge en man och hans far en kofot och en hammare, tala om att taket till källaren ska rivas och det händer grejer vill jag lova! Notera även en keps med Ahlsells-tryck fram. Med motiveringen att smälta in i Hallsberg lite bättre. Haha!


Gunga är livet

Så fort vi har närmat oss en lekplats har Mollan gått i exstas så fort hon ser en gunga och idag köpte farmor och farfar en gunga till tösabiten. Nöjd är bara förnamnet!




Manligt vs kvinnligt

Män kör jordfräs



Kvinnor krattar i rosa


RSS 2.0