Pestobröd

Hittade ett par burkar pesto i kylen som passerat bäst föredatumet en smula men fortfarande kändes ok. Vad göra? Kom på att jag sett ett pestobröd på fröken Lagerhults blogg.

Vad göra? Testa såklart.

Hunnit med ett bak av frallor också tidigare i dag. Baka är lite min avkoppling tror jag. Pallar inte att sitta och kolla film eller läsa speciellt mycket böcker som kräver fokus (adhd?). Får ofta hör att jag är så energisk och så vidare men det är liksom mer stressande för mig att sitta rakt upp och ner på en stol och slappna av. DET är stress på hög nivå det! Nej tacka vet jag baka och måla det funkar prima.

Wish me luck med pestobrödet!

Det måste ha kommit fel va? Förnya? Jag? V...

dsc00216 (MMS)

Det måste ha kommit fel va? Förnya? Jag? Vänta nu, jag tog ju just körkort. Måste ha blivit en förväxling av något slag.


Ny brevvän?

Jag och Försäkringskassan börjar snart kunna kalla vår relation för "brevisar". Idag fick jag tre olika brev från dem i posten, shit nu la de ribban högt för mig att svara på detta.

Det bästa är också att man oftast får utbetalningsbeskedet iallafall ett gäng dagar efter att man fått sin utbetalning. Vad är meningen undrar jag? Jag får lägga en lapp i förbättringslådan hos dem tror jag allt.

Men brevisar är alltid kul, får mig att känna mig som 13 igen.

Börjar för övrigt tro att jag är skengravid, det kanske bara är laktosmage jag har?

Tur

"The Väska" är äntligen packad (nästan iallafall). Det svåra var dock godiset till väskan. Jag är liksom inte sparatypen så inatt runt 4snåret då dottern somnat efter ett par timmar av vakenhet och nattskräck åt jag upp det sista som skulle med i väskan. 180 g Marabou Mango. Jag har verkligen INGEN disciplin vad gäller sötsaker nattetid.

Outade detta för sambon och sa att vi kanske skulle handla lite nytt godis, varpå denne meddelar att det har han redan löst. Han lät meddela att han gömt det på ett supersäkert ställe också. Vad är oddsen att detta kommer med i farten? Hur väl känner mannen mig? Hyffsat väl skulle jag nog säga.


Inga blommor har kommit upp idag heller. V...

dsc00212 (MMS)

Inga blommor har kommit upp idag heller. Vi övar tålamod.


Bad sambon köpa hem 'några' tulpaner. Hur ...

dsc00213 (MMS)

Bad sambon köpa hem 'några' tulpaner. Hur många är då många?


Idag kör vi traditionella småkakor.

dsc00214 (MMS)

Idag kör vi traditionella småkakor.


Askblond=lila?

C: "Vad har mamma för färg på håret?"'
M: "Lila!!!"

Inte ett bra betyg på det som jag hade önskat skulle bli askblond, men det är ju bara hår, det brukar lösa sig.

Ingen förlossning inatt tack, vill inte vara lilahårig på de första bilderna. Jaja, jag vet det kan kännas ytligt, men kom igen - lila är inte bra på hår!


Sol idag

dsc00211 (MMS)

Sol idag


Testa nerver

Tänk er såna små plastkulor som är i en saccosäck.

Tänk er att ni har dryga 30 liter som ska i en kudde.

Tänk att hålet de ska ner i är ca 5 cm stort.

Tänk er att de blir sådär elektriska och fastnar i allt, soffan, mina tår, mina händer, tratten jag försöker använda för att fylla kudden.

Tänk er en gravid kvinnas tålamod (nämda kvinna har i normalt tillstånd inget som helst tålamod!)

Oh my God, det såg ut att ha vart inbördeskrig med plastkulor i hela soffan och halva vardagsrummet, men nu är kuddjäveln (sorry språket) klar. Till slut skrattade jag så tårarna sprutade.

Det är så skönt då det skrivs i en sybeskrivning att man kan hoppa över att sätta band på kudden (typ asenkelt), men sen ska man bara sätta dit en dragkedja (supersvårt) och sen "bara" fylla den med 30 liter små elektriska plastkulor som fastnar överallt.

Varför är jag så tjurskallig och envis?

Imorgon ska jag till tandhygienisten och städa munnen, viktigt att bebis får se fina vita tänder på sin mamma. Det sa alltid min morfar var viktigt (vita tänder) och att man kunde stava och skriva bra svenska.

Nu flummar jag iväg, kanske ska ta och kolla på det där M.A.S.H på tv nu, verkar spännande.

Just det

Panelen kom upp, nu ska den bara strykas på plats en gång till. Det lyser igenom precis liiiite för mycket för att det ska vara ok.

Före:


Efter:




Det tog så alltså ungefär en månad från planering tills att det mesta faktiskt är klart.
Här var planen.

Borde kanske?

På fredag är planen att bebis ska ankomma. Jag är mycket skeptiskt och tror det då jag ser det... Försöker sysselsätta mig i det som känns som den eviga väntan. Det går bra! Jag syr, bakar och "boar" som aldrig förr, MEN jag blir snart sinnessjuk om den inte vill titta ut.

Det man kanske skulle göra (gjort för ett tag sen?) är att packa den där väskan som ska med till sjukan. Men jag tänker liksom att det ska ta lång tid och att jag hinner packa sen. Vad har jag för problem med att packa alltså? Lyckas aldrig packa till nåt i tid och får alltid stresspacka och typ glömma hälften. Kör väl kanske på den igen då.

Men alltså, folk verkar så fixerade av den där "väskan" och packar som de ska stanna i flera veckor! Jag vill snabbt in, snabbt ut med bebis och snabbt hem. Är en riktigt "hemmakatt" och vill inte belasta vården i onödan, det finns andra som behöver det bättre. Kommer väl troligtvis glömma typ kameran hemma...


Pyssel

Mormor och Molly syr sovsäckar till dockorna.


Pirog på agendan

dsc00208 (MMS)

Pirog på agendan


Nu så. Panelande i full gång.

dsc00207 (MMS)

Nu så. Panelande i full gång.


Julafton imorgon?

Imorgon ska panelen äntligen upp i vardagsrummet. Jag kan bara inte sova, jag vill att det ska vara imorgon redan nu!!!

Tänk om det skulle dra igång med förlossning inatt. Fantastiskt opassande kan jag tycka, jag är ju lixom inte klar med allt.

Virka virka virka



Lite restgarn blir vaddå??? Filt igen kanske?



Dessa mormorsrutor, som terapi för själen.

Tema dörrar

Börjar bli hyffsat effektiv på att måla spegeldörrar nu! Två klara och iallafall tre kvar.

Före:



Efter:

Antingen fäller de inte ner bladet alls i ...

dsc00206 (MMS)

Antingen fäller de inte ner bladet alls i backen då de snöröjer eller så skrapar de fram hela asfalten. Nu ska vi bara ta sats med bilen för att komma över drivan.


Vi grejar inne idag. Det kom visst massa snö.

dsc00205 (MMS)

Vi grejar inne idag. Det kom visst massa snö.


Det kan jag leva med

1 april beräknas det komma in fler konsoller på Bauhaus. Vi saknar fyra stycken för att bli klara med bokhylleprojektet. 1 april är snart här.

I väntan på det målar jag lite dörrar, byter handtag på altandörren och annat småfix. Borde ta tag i allt detta bakande och fylla frysen med matlådor osv, men det är ju faktiskt hela 8 dagar kvar till beräknat datum så jag har pleanty of time!



Det ska upp en hylla till för alla böcker får inte helt plats. (Försök ignorera 20kgs säcken med fågelfrön som står vid öppna spisen, det är inte en inredningsdetalj!)

Även vart en tur in till USÖ idag för en "lägeskontroll" och jodå, den inneboende ligger vackert med huvud ner som sig bör.

Vitt vitt vitt


Snappar upp

Molly: "Mamma jag ska bra gå och ringa ett sms."

Måste lära henne att det heter skicka ett sms bara.


Sol sol sol och en tur till lekparken. Jag...

dsc00199 (MMS)

Sol sol sol och en tur till lekparken. Jag är inte helt van att behöva hitta på saker för att fylla en dag, men det går bättre och bättre. Men nån hemmafru blir jag nog inte.


Samtal med Securitas

C: Vi tänkte ta ner detektorn och sätta upp lite ny vägg, tippar ni behöver veta det och koppla ur den va?
S: Ja det är bara att du ringer innan och meddelar, sen kan du ta ner den bara. Den sitter ju bara med en skruv så det är enkelt.
C: Perfekt!
S: Det du ska veta är att den måste monteras dit av en installatör sen då den ska upp igen.
C: Okeeeey, men det var ju bara en liten skruv ju.
S: Jo men för att kunna garantera säkerheten måste installatören göra det så vi bokar in honom då du ringer och meddelar när vi ska koppla ur den.
C: Kostnad?
S: 695 kr i utkörningsavgift och sen tillkommer det ju för själva installationen och timpenning också.
C: Jag hör av mig!

Yeah right att vi kommer ta ner den? Nope, vi sätter panelen runt den bara, hur svårt kan det vara lixom? Kanske jag bara kan ta ner den lite diskret iallafall, det kan väl ingen på Securitas märka eller kommer hela Nationalgardet att stå utanför dörren då? Jag kan ju säga att jag råkade putta till den lite då jag vårdammade taket kanske?


Idag renoveras det dockskåp.

dsc00194 (MMS)

Idag renoveras det dockskåp.


Lattemamma?

dsc00192 (MMS)

Lattemamma?


Då var kylen full igen

dsc00191 (MMS)

Då var kylen full igen


Reclaim the black socks

Haha, nu har jag äntligen kommit på det. Det är sambon som snott alla mina svarta sköna mjuka strumpor. Jag passade på att bunkra upp då vi flyttade butiken i höstas. Men nu har jag sorterat tvätten denna gång och helt sonika snott tillbaka dem...

Gissar detta stjälande kommer fortgå ett tag till. Alltså hur enkelt är det att se skillnad på vanliga svarta strumpor då de åkt i torktumlaren? Det finns en variant lite längre, lite kortare, lite grövre mudd, lite mer grådassig. Kunde man kanske bara sätta häftor i de som är sambons som nån slags markering? Kanske inte så skönt dock men skulle kunna funka väl?

Bjuder på en gammal socka som ställde till det liiiiite för vår tvättmaskin. Jag spelade fantastiskt oskyldig då servicemannen var på besök och fick det på försäkringen som att det var fel på trumman. Haha! Man ska väl kunna tvätta strumpor?


Vem har inte tagit tag i arkiveringen här ...

dsc00190 (MMS)

Vem har inte tagit tag i arkiveringen här hemma? Ingen tydligen. Idag är det dags. Som belöning har jag hittat 140 kr. Ja ja, en bonuscheck på statoil och en på hm, men ändå.


2,5 årsbesiktning

Idag har vi vart en tur hos BVC för besiktning. Man får bara säga till dottern att vi ska till doktorn, sjuksköterska är ett lite för svårt ord. Spännande att de hoppar upp i titel bara sådär, till skillnad mot att vi lär henne att det heter dagisfröken och inte förskolepedagog. Fast klart att det är lättare att säga dagisfröken ju.

Hursomhelst, vi fick en BVC-tjej som var under utbildning, högst kompetent och mycket barnvänlig (kan ju kanske vara ett av grundkraven, men det vet man inte alltid).

Allt gick som en dans, talet var det inte något att anmärka på (nähä???) och hon kunde låta som en ko och säga att det var så, hoppa och sparka boll. MEN sen skulle det vägas och mätas. Vägas gick helt ok efter en stund av övertalning, mäta kunde vi kort och gott fetglömma att hon tänkte kompromissa med. Jaja, vi får väl bara se på kontrollen om 2 år igen hur lång hon är (spelar det nån roll egentligen? Hon är ju ingen dvärg eller jätte direkt).

Men det roligaste i det hela är att BVC-tjejen går över till en annan lite mer rutinerad BVC-dam och frågar hur hon ska göra nu då Molly absolut inte vill mäta sig. Har vi ett sånt ofogligt barn alltså? Har detta alltså aldrig hänt henne tidigare?

Nix, nope, nej - ingen mätning här inte.


Tvättfunderingar

Ibland finns det ytterst få saker i mitt liv som jag känner mig ha helt och fullt kontroll över. Då känns det skönt att det alltid finns tvätt.

Efter att vi renoverat upp tvättstugan en smula är det riktigt trevligt att stå nere i källaren vika tvätt, sortera tvätt och som idag lyssna på svår jazz på nån skum radiokanal. Vem hade kunnat ana att det är så rogivande att tvätta?

Jag funderade lite över varför det var så himla trevligt med tvätt idag och kom fram till följande parametrar som spelade in i mitt euforiska tillstånd.

1. Total kontroll över vad som finns smutsigt och i vilken prio detta ska tvättas.
2. Den ena smutstvättskorgen, den innehållandes mörka plagg är T-O-M! Jag upprepar T-O-M!!!
3. Vi har snart tvättat ikapp från helgens kräksmarathon.
4. Jag har sorterat ut nästan allt av urvuxna kläder till dottern så detta betyder att man faktiskt kan lägga in den rena tvätten. Annars kan detta snabbt bli ett högst irriterande moment, man har tvättat allt men det får inte plats någonstans, man måste lixom ha lite i smutsen hela tiden annars går inte ekvationen ihop.
5. Jag har inga kläder som ska strykas (grymt befriande), alltså jag stryker inte, mycket avkopplande tanke.
6. Idag kom ingen och kräktes på golvet i tvättstugan bara milimeter från den tvätten jag tvättat två gånger redan eftersom kräkset inte gick bort första gången utan Vanisch. Detta hände för ett par dagar sedan.

Sen finns det ju hundra störningsmoment med tvätt också men de spar vi till en av mina bittrare dagar.

Urk

Ja vad ska man säga? Hela familjen däckad i nån slags magsjuka. Lovely!

Det positiva är att den verkar ge sig på 24 timmar, men man är lite sliten. Speciellt då dottern låg först i smittan och således var den som blev piggast snabbast, ungefär på samma tidpunkt som mamman och pappan låg som disktrasor på varsitt våningsplan i huset, för att ha en varsin toalett att så att säga "umgås" med.

Men nu så, har vi druckit både te och ätit skorpor, hopp om livet alltså!

Det dricks dåligt


Under flum va?

"Aromaterapi går under katergorin flum va?"

Vi sorterar böcker efter kategorier och i vissa fall även underkategorier. Min släkting föreslog bokbål och tanken har väckts ett par gånger under kvällen. Nu saknar vi bara 3,19 m hylla sen ska vi nog vara i hamn.



Längtar lite



Våren! Det gör inget om den kommer snart faktiskt!

Vi har spenderat natten med att byta lakan och torka kräks. Spännande att man efter x-antal kräks i sängen inte bryr sig så mycket bara man inte fått nåt i håret eller ansiktet. Att man kan bli så avtrubbad så snabbt menar jag. Idag boostar vi elräkningen med att köra tvättmaskin och torktumlare nonstop hela dagen.


Avancerat tågbygge


Japp

Imorse



Nu


Men snälla

Lämna de stackars pensionärerna i fred läs här!

De får äta kattmat, har en dålig pension och nu råkar de gå lös på ett päronträd som råkar stå på ett dagis. Have mercy!

Har vi verkligen inget annat att hetsa upp oss för. Jag kan komma på massa saker ganska snabbt annars!


Årsmöte

Precis vart på årsmöte i Bild och konstföreningen. Det är alltid trevligt och ett plus är ju att det lottas ut konst för ca 50 tusen varje år. Ett annat plus är den gedigna fikabuffén som är ett återkommande fenomen. 7 sorters kakor hade räckt för mig kanske, men som mamma alltid sa :"Man måste smaka av allt!"

Kräks snart!

Dåså

Nu har jag ju plötsligt all tid i världen då jag bara går hemma och dräller.

Panel beställd och tapeterna har kommit och annons utlagd på Blocket med det som ska bort.

Nu då? Baka lite kanske eller ta tag i källarförrådet?




Helgen planlagd

Vi satsar på ny tapet till helgen då. Borde vara snabbt fixat.




RSS 2.0