Babygym vs strykbräda

Varför köpa dyrt babygym då det duger fint med undersidan av strykbrädan kan man undra. Molly har nu legat och tittat på denna vy, helt nöjd, i typ 30 minuter. Galet bra leksak!


Ett måste i varje flickas garderob

Min faster som annars är bosatt i USA är hemma på snabbvisit i och med farmors begravning. Hon köpte med sig de sötaste små "Bunny slippers" till Molly. Bara att använda på en gång innan hon hinner växa ur dem. Idag är hon hela 7 veckor, tiden går fantastiskt fort!!!



The story goes on

Tvättmaskinen har pajjat och servicekille kommer 1/10. Det känns som en evighet! Jag kanske ska prova att dra igång vår gamla tvättmaskin som tar 10 kg tvätt (den är från en gammal tvättstuga). Eller påminn mig nu igen, var det nåt fuffens med den eller var det bara den gamla torktumlaren som åt upp tvätten. Det kliar i fingrarna att testa iallafall. Det kanske egentligen inte var nåt fel på den gamla?



Den är ruggigt lik den till vänster i bild, vågar inte ens ta en riktig bild av våran, den står i pannrummet. Pannrum och tvättstuga i samma rum var aldrig en höjdare. Den där nytvättsdoften bara försvann, konstigt...

Alshammar

Vi är mer och mer övertygade att Molly är nästa Therese Alshammar, om hon fick välja skulle hon bada typ dygnet runt med undantag för matpauser då möjligen.

Man bestämmer själv

Råden från BVC är oändliga: Hon ska helst sova på rygg, ni har väl en kudde till barnet, kom ihåg att vända på henne så huvudformen blir jämn, lägg henne på mage ibland...

Hon sover lixom som hon vill iallafall


Ett inte så gott tecken

Tvättmaskinen går typ dygnet runt nu känns det som, det är någon i familjen som har kräks som hobby och det är inte jag. Ikväll upptäckte jag att en strumpa saknades och att trumman i tvättmaskinen inte går att snurra, misstänker dyrt besök av reparatör och trasig strumpa som följd. Visst ska trumman i tvättmaskinen snurra, är det inte det som är skillnaden mot en sån gammal tvättbräda? Hualigen, jag törs knappt ringa reparatören imorgon, men jag tvivlar på att själv är bäste dräng är ett bra alternativ i detta fall...

 

Nu är jag på g

Första seriösa träningspasset sen Mollys nedkomst 11/8. Ja spinning i garaget räknas icke. Kommer ha en sjuk träningsvärk imorgon efter 1,5 timmes cirkelträning/intervall/station. Grymt kul och grymt trött! Detta plus 17000 steg idag gör att jag känner mig fantastiskt nöjd med mig själv!


Inte helt fullt

Om soppåsen är full så finns det iallafall lite plats kvar i frysboxen. Håller jag på att tappa intresset, jag har inte bakat nåt sen i söndags!!!


Jag ger upp

Nu har jag kört ett litet experiment här hemma. Soppåsen nere i tvättstugan är till bredden full med sånt där fluff från torktumlaren och har så varit ungefär sen i början av sommaren, eller egentligen är den alltid full om jag drar mig till minnes. Hursomhelst, jag har lite svårt att bara se på sånna saker utan att agera, det går lixom som på nån slags konstig automatik som är duktigt störande ibland. Nu tänkte jag ge mig till tåls och låta den va för att se om Magnus månne kunde tömma denna soppåse. Experimentet har pågått sen dagen innan Molly föddes dvs i drygt 6 veckor nu, idag klarade jag det inte länge - jag har tömt soppåsen babe!


Så himla kräsen

Molly har kommit att bli riktigt kräsen vad det gäller kläder, idag sa hon att vi bara måste gå till Lindex och handla lite nytt. Igår sa hon att vi skulle beställa från Lollopard i och med att de har 50% på det som finns kvar. Bra att hon är kostnadsmedveten iallafall.


Sopkatt

Vi hade druckit ett te som innehåller någon ört som våra katter är helt galna i. Innan detta kort togs låg Tarzan och slickade och dreglade på golvet, jag trodde han blivit helt störd innan jag fattade att det var några droppar te på köksgolvet. Jag fick ta ut soppåsen, annars hade kissen troligvis blivit störd och drogad av denna mystiska ört.


Tandläkaren

Imorse glömde jag bort att borsta tänderna och imorgon ska jag till tandläkaren, är det inte typiskt? Tandläkaren kommer bergis märka det och jag kommer få sånna tandläkarblickar och sen kommer den obilgatoriska frågan om tandtråden...


Varmt så in i

Vårt hus är från 1923 och ett gediget bygge med ytterväggar av timmer och dessutom tilläggsisolerat 15 cm. Till det hör att vi har några sorts ljudisolerade fönster med tanke på att vi bor ganska nära järnvägen (vilket i och för sig de flesta i Hallsberg gör...) Det brukar ta någonstans in i mitten på november innan vi egentligen behöver slå på värmen till elementen och då vi eldar i öppna spisen måste vi öppna altandörren för det typ blir 30 grader på nedervåningen annars. Idag har min käre sambo eldat ordentligt och dragit på värmen, vilket resulterade i att jag fick springa runt halvnaken för att inte dö svettdöden. Måntro han kanske har en baktanke med mitt nakenspringande?

Jag har till och med monterat på dessa vyssan lull tassar på spjälsängen helt naken, eftersom jag blev så svettig att det inte gick att hålla i skruvdragaren. Brio borde dessutom få pris för denna uppfinning, Molly sover nu ikväll i sin säng.



Vi måste vara en helt normal familj eller?!

På begäran

Jag bad Magnus gå in hos optikerna och köpa linsvätska till mig, skojfrisk som han är utspelar sig detta.

Magnus ber att få köpa tre flaskor linsvätska av tjejen/kvinnan i optikerbutiken, varpå han lustigt frågar:
"Och detta sköljer jag med morgon och kväll eller?"

Kvinnan blir en smula ställd varpå Magnus erkänner att han skojat lite med henne. Hennes svar blir då:
"Ja det finns så mycket konstigt folk i Hallsberg så man vet aldrig"

Han är för lustig mannen min.


Idag är ingen vanlig dag...

...för idag är faktiskt Mankans födelsedag!

Firar den med en mycket fördelaktig bild av honom dagen till ära!
Grattis stora hjärtat!

Gamla meriter

Med fruktintag och sport går det inte att leva på gamla meriter. Jag har helt glömt bort att äta frukt, jag kan inte komma ihåg senast jag åt frukt ( eller jo jag tryckte i mig en fruktsallad för typ tio minuter sen, men innan det). Jag är tjejen som annars trycker minst ett par tre frukter om dagen, men nu har det lixom inte blivit av. Strukturerad som jag gillar att vara löser jag detta med en komihåglapp till mig själv. Nu jäklar ska här ätas frukt!


Och tanken är vaddå?

Skulle byta soppåse och hittade denna blande de övriga soppåsarna. Hur i hela livet ska man kunna använda denna som påse? Inte bara jag i vår familj som är en smula sinnesförvirrad...


Långkok

Idag har det kokats nappar, en uppgift jag inte hade en aning om att man gjorde för fem veckor sedan.


Maskulin

Idag såg vi en grävmaskin som var turkos, lila och ljust grön. Kändes inte helt som de typiska färgerna på en grävmaskin, men ganska sött. Synd att den inte fångades på foto dock. Finns att beskåda på Stortorget i Hallsberg annars för er som har vägarna förbi.


Hysteriskt roligt

Som föräldraledig finns faktiskt korta osamanhängande stunder av tid över till annat, jag har upptäckt bibliotekets kankse största fördel=det är gratis!

Läste följande i ännu en sån barn, utveckling, föräldrar osv bok angående hur man skulle kunna förbereda sig innan man skaffar barn, detta nedan angående nattsömn borde vi praktiserat:

" Gå omkring i vardagsrummet från klockan fem på eftermiddagen till klockan tio och bär på en våt påse som väger mellan fyra och sex kg. Klockan tio lägger du ifrån dig påsen, ställer väckarklockan på midnatt och somnar. Gå återigen en timme i vardagsrummet bärandes på den våta påsen. Ställ klockan på tre. Eftersom du nu är klarvaken och inte lyckats somna om kan du stiga upp klockan två och ta nåt att dricka. Gå och lägg dig kvart i tre. Gå upp igen när väckarklockan ringer klockan tre. Sitt gungandes i mörkret och sjung sånger till klockan fyra på morgonen. Ställ väckarklockan på fem. Gå upp, laga frukost och se glad ut!"  Ur boken "Trygga föräldrar och glada barn"

Jag skrattade så tårarna sprutade. Det finns även andra ämnen att förbereda sig på; Att åka bil, gå hemifrån i tid, att ha lösningen på allt, klä på små barn, hygien och en handfull till.


Ny hobby

Hade glömt att stänga av babyvakten (sån typ vuxen walkie talkie, med ursäkt att man ska passa sitt barn men man i själva verket leker med dem, gör inte alla det?) och hörde plötsligt till min förvåning rörster från köket. Spännande nog hade vi fått in vad Mankan trodde var typ några Securitasvakters komradio. Nu kommer jag få sitta hela natten och smyglyssna...


Puts väck

Specialinlägg till Sten.

Ta en koll ut på högersidan förbi oss från tåget, det kan vara så att något som tidigare funnits där nu är borta, eller iallafall förflyttat.

Ledtråd:  

Kantarellmacka

Jag har ätit mig proppmätt på smörstekta, gräddstuvade kantarellmackor på fluffigt rostmackebröd. Vi hade ingen riktig vispgrädde så jag fettade på matlagningsgrädden med lite extra smör! Ville bara tala om det. Tack mamma och Mats för svamparna, imorgon vet vi om det var nån giftig med eller inte, spännande.


Speedbastu

Konsten att ta den klassiska helgbastun i vår familj har nu fått nya vändningar. Vändningen heter Molly och känns lite för liten för bastu än så länge. Hur löser man bäst detta då vi båda vill basta enligt tradition?

1. Sätt på bastun.
2. Låt denna hetta upp sig till max.
3. In med Cissi alternativt Magnus, den andra underhåller dottern.
4. Då dottern tystnat hoppar "underhållaren" in i bastun även denne.
5. Vid nästa hysteriska skrik från dottern som tycker det är totalt ostimulerade att sitta i babysitter i källaren alldeles ensam, går den andra personen ut och underhåller.
Detta rotationsschema (punkt 3-5) håller i sig olika antal gånger beroende på temperaturen i bastun.

För att inte tappa värme i och med x antal dörröppningar, kastas även multipla skopor med vatten på aggregatet för att personen som varit ute och underhållit dotter i den kalla källaren där bastun finns, snabbt ska kunna bli bastuvarm och den andra personen som snart ska ut och underhålla blir så svettig att det känns helt ok att gå ut och för femtioelfte gången avbryta bastandet. Ni som vet hur stor vår bastu är, inväntar nog bara vem av oss som ska bränna sig ordentligt på aggregatet inom snar framtid...

Allt går att lösa och barn är inget hinder, den liksom bara utmanar fantasin och kreativiteten en smula.



Vår bastu är inte i närheten av så stor som denna!

Resultatet från gårdagen

Vi hade en lista med saker som jag hade tänkt att vi skulle göra, men den blev lite modifierad. Man kan säga att allt som hade med ved att göra blev kvar tills idag och istället byttes ut med att jag gjorde detta...


Om nån undrar är det äppelmos

Och Magnus gjorde detta...


Och om nån undrar så åker han skateboard

Hursomhelst, nu ska jag kliva ur morgonrocken och hjälpa till lite med veden kanske?!

Försäkringskassan

Min fråga till Försäkringskassan löd: Kan jag räkna med att få föräldrpenning utbetalt i slutet av september om jag anmält det redan i juni?
Svaret från Försäkringskassan blev: Som det ser ut i dagsläget, borde du troligtvis kunna få din utbetalning i slutet av septemer.

Jag kan tycka att det är ett något garderande svar från deras sida, jag känner mig inte helt trygg och till freds med det.


Horoskop

Jag måste sluta läsa horoskopet i NA. På Magnus idag stod det att han skulle bli trött på sin partner vilket mycket väl kommer leda till gräl... Jag kommer tassa runt på tå och vara mitt allra mest fördelaktiga just idag.


Jämställdhet

Idag är Magnus föräldraledig, eller som hans chef säger "Mankan har röd dag". Det ska bli skönt att få lite gjort här hemma för en gångs skull, jag är inte direkt jätteproduktiv på dagarna. Planer för dagen:

* Bada barn, snart klart.
* Äta frukost, inte ens i närheten än.
* Åka till Mankans jobb.
* Klippa gräset.
* Kasta in ved på tomten.
* Köra in ved i källaren.
* Hugga upp minibitar ved att tända med.

Det borde gå vägen om mamman i denna familj bara kunde sluta blogga så mycket och hjälpa till lite mera...


Undrar bestämt vad det kan vara

I dagens horoskop i NA stod det i Magnus horoskop att hans skulle köpa en sak till hemmet, jag väntar med spänning på vad han ska komma hem med. En ny dvd kanske då den befintliga verkar sjunga på sista versen, men det är ju klart vi har ju VHS i garaget så det är lite överdrivet kanske?


Och lösningen...

...till att bota den galna huvudvärk som plågat mig sen typ 05:00 var en kopp pulverkaffe. Inte den mest kulinariska smakupplevelsen, men dock botet på min smärta!








Vinden är stängd

Tokkatten som är bara snäppet mer nyfiken än sin matte. Trist för honom att vindsluckan är stängd.


Det är inte meningen

Förra veckan skulle jag gått på dansaerobics, men då gick min farmor bort så lusten försvann liksom. Denna vecka gjordes ett nytt försök - träningen inställd! Suck! Skam den som ger sig, jag skaaaa banne mig få träna idag. Upp på spinningcykeln vi har i garaget och på med "Robinson, klippen som aldrig visats" VHS och trampa i en timme. Jo ni läste rätt VHS. Vi har tv och video uppkopplad i garaget, helt crazy. Det absolut roligaste var att när jag skulle sätta på bandet så funkade det inte, det hade blivit ett sånt klassiskt bandstrul så jag fick vira upp bandet, precis som back in the days!



Imorgon kanske jag ska titta på "Tillsammans" eller "Vänner säsong 3" som vi också har på VHS eller gamla avsnitt av "Tre kronor" i garaget.

Nästa onsdag försöker jag igen med dansaerobics...

Frukost

Jäklarns nu har jag glömt äta frukost igen... Måste skynda mig nu för om en timme ska man ju äta lunch...

Borde kanske börja dagen med frukost, inte ta det efter alla "jag ska bara Alfons Åberg" grejer.


Hes

Vårt lilla gny har skrikit så hon blivit alldeles hes, är det nåt att oroa sig för eller ska vi bara vara tacksamma?

Stora utflyktsdagen

Ok, bussresan tur och retur Kumla gick som på en dans. Har noterat att det finns två typer av bussar, de med tre gigantiskt höga trappsteg och de som har ett litet i låg och fin nivå. Vilket som är till fördel med 10 kg Emmaljungavagn kan ni ju själva räkna ut. Om man är rullstolsburen, kan man överhuvudtaget åka buss då?

Inte nog med en tur till Kumla, till kvällen var det ju kvartsfinal i speedway (Indianerna-Lejonen) och nu var det hög tid för Molly att faktiskt få bekanta sig med denna tjusningens sport. Hon visdae sin uppskattning genom att sova heeeeela matchen igenom. Dessutom förlorade Indianerna med en fjuttans poäng, life is a bitch!

Pappan hade ansvarfullt nog köpt rosa fina hörselskydd, men för rädsla av att trycka ihop hennes mjuka lilla huvud (ja de sitter inte nådigt taight de hörselskydden...) så slopade vi det helt enkelt. Hon kanske är döv ändå vem vet, vi har inte gjort nåt sånt hörseltest än... Förhoppningen är det ju inte såklart, men om nu så är fallet så blev hon det antagligen igårkväll. Skönt att veta när!


Kommentar överflödig...              Superskakigt, ja det var kallt

Mot nya äventyr

Idag ska jag och nedan fröken åka buss till Kumla för att hänga med en vän. Måste erkänna att ja känner en smula pirr i magen, då jag knappt vet hur man åker buss själv ju...

Kommer med stor säkerhet en vidare rapport framåt aftonen.


Sött!

Magnus kom hem en snabbtur över helgen för att nu idag åka till Jönköping på Intersportmässa till på tisdag. Genen av lätt tankspriddhet visade sig åter igen idag då han åkte hemmifrån och glömde denna nedan ring...



...men kom på det i Åsbro, vände och åkte hem för att återigen förlova sig med mig. Han är för söt mannen min!

Lögn

Magnus har en sån fin väderstation så man kan se vad det är för väder, om man nu inte orkar lyfta blicken ytterligare en decimeter och blicka ut genom fönstret. Fiffigt värre om det är så att rullgardinen är nere och det är den fortfarande (det är ju söndag). Hursomhelst, 15 grader det köper jag, men den stora symbolen av en finfin dol, den går jag icke på!!! Hur du tror den att jag är?


No photos please


Vilken överaskning

Framåt lunch öppnade jag av någon anledning ugnsluckan och dröm om min förvåning vad som stod där.



Just det jag bakade ju en äppelpaj igår, men upptagen med otröstlig bebis glömde jag helt bort den. Kan låta meddela att den smakade finemang idag iallafall.

Då katten är borta...

...lånar Cissi shorts som inte är hennes...


Jag har blivit utmanad

Cilla har utmanat mig och jag är inte den som bangar för sånt inte.

1. Vilken mat äter du ofta?
Vegetariskt, men det slinker ner ganska så mycket fisk typ lax och hoki (inte torsk för det får man ju inte äta längre ju..)

2. När du är på kalas, är du den personen som sitter eller hjälper du till att duka ut?
Sitter nog mest, är man bortbjuden så är man...

3. Var sitter du helst när du bloggar?
I och med att vi har en stationär dator så blir det av förklarliga skäl mest framför den i vårt skräprum (Mollys framtida rum?) på övervåningen. Då sambon är hemma passar jag dock på att utnyttja hans bärbara och bloggar nere i köket vid barhänget.

4. Köper du ofta triss?
Nix, en spelad hundring är en förlorad hundring som min gammelfaster så rart uttrycker det.

5. Vilket land eller stad har varit din bästa semester?
Cykelsemestern på Öland, lagom kombo av slappar och aktivitetssemester, med mycket mycket god mat och bra väder.

6. Vilken tv-kanal tittar du mest på?
Trean, Fyran och Femman, krävs sällan mycket hjärnkapacitet för de kanalerna. Animalplanet också men jag börjar bara grina hela tiden av alla djur, för att det går bra för dem, för att det är synd om dem, för att de är farliga, för att de är nästan utrotninghotade, för att nån är snäll mot dem eller för att nån är elak mot dem... Blödig som få.

Utmanar vidare:
Hocka
Danne
Linda (Magnus kollega)


Nämen

Hur gick detta till, jag råkade av misstag dricka te ur pappamuggen imorse? Vad ska hända nu? Kommer jag att få mörkare röst och ansiktsbehåring måntro?


Jag fick en klocka av min mamma, eller?

Frågan är om jag fick den eller fick låna pengar till den då jag inte hade med mig min egna plånbok... Rena fyndet iallafall. En riktig fetingklocka precis i min smak, me like.


Varför kan jag inte allt?

Som hyffsat ny i bloggvärlden (men ack så produktiv) skulle jag vilja lära mig hur jag designar min egna layout, men jag blir hyperförvirrad av alla dessa koder och törs inte röra nåt i en manuell inställning. Med nöd och näppe klarar jag av att byta till de redan färdiga stilmallarna.

Kolla in Cillas blogg tex, stilren, enkel, personlig och inte för plåttrig, men hur gör man en sån schysst heading? Finns det kurser i detta på distans kanske? Jag med mitt tålamod klarar dock inte längre sittningar än max en timme innan jag tappar koncentrationen...

En bra anledning till att inte bädda sängen

Sjusovarkatten Lakrits har ännu inte klivit ur sängen, varpå jag inte finner det humant att väcka honom för att jag ska kunna bädda sängen idag! Rimligt eller hur?!



Sjusovarbebis sover bäst buren

5:25...

...var alarmet på väckarklockan inställt på. Väckarklockan som för övrigt inte vart på sen natten mellan 10 och 11/8. MEN av nån outgrundlig anledning hade jag visst lyckats sätta på det i natt eller igår kväll. Eller är det samma person som drar ut nätverkssladdarna måntro? En mycket mycket förvånad och yrvaken Cissi vaknade med ett ryck och undrade vad i fåglarn som pågick. Hur ska jag någonsin kunna jobba igen? Blä för att bli väckt av väckarklocka!


Man kan tro att OFF betyder att det är avstängt, men icke!

Vi övar...

...på att sova i egen säng. Min fasta tro och övertygelse är att om vi övar på att sova i egen säng på dagen kanske, kanske, kanske man kan få för sig att kunna sova i den själv även på natten?

Det går sådär med sömnen...


Jag sover...

...inte!!!

Änglatrumpet

Vari ligger det högst vuxenpoäng? Att ha en änglatrumpet eller pelargoner?


Getingstick

F*n, i hel*etes, dj*vlans vad ont det gör! Jag har inget minne av att jag tidigare blivit stucken av en geting, men nu råkade jag trampa på en som i helt naturligt försvar stack mig mitt på stortån! Det gör såååå ont att jag tror jag blir galen och tån känns som storleken av en falukorv! Om ni inte hör nåt mer av mig i bloggväg ligger jag hemma och avlider... :) Vad har getingar för nyttofunktion egentligen, nån som kan svara på det? Och fågelmat duger inte som svar då vi har en hel uppsjö av andra smaskiga insekter i Sverige för fåglar att kalasa på.


Här gjorde den för*annade getingen sin sista resa


Högertån är den som blivit utsatt, visst är den lite större va?
(tyck synd om mig tyck synd om mig....)

Besatt förälder?

Jag håller på att bli en sån där förälder som är helt besatt av sitt barn, men det kanske är normalt eller? Idag firar Molly tre veckor och det är klart att jag tagit bilder, detta är ju en mycket speciell dag att minnas! : )

För övrigt har vi vart ute och gått ett par timmar, eller jag går och Molly ligger ju mest i vagnen. Trots att hon är ett a - barn kan hon inte riktigt gå ännu... Fått besök av mormor och morfar ikväll också och lite avlastning så jag kunde ta mig en dusch. Det är en skön känsla att dofta nåt annat än barnkräks för en stund.


RSS 2.0