Röstkort

Idag fick sambon sitt röstkort till kyrkovalet. Jag kan inte hjälpa att tycka att det känns lite mindre viktigt än det stora valet. Hur många röstar i kyrkovalet kan man undra? Borde det verkligen vara kvar då stat och kyrka sedan många år gått skilda vägar?

Lysekil och kanske världens längsta inlägg

Jag, mamma och mormor spenderade traditionsenligt den sista helgen i augusti i Lysekil.

Det roligaste var nog telefonsamtalet vi fick då vi åkte hem:
Hotellet i Lysekil: Saknar ni ett par bruna herrkalsonger och en vit t-shirt?"
Mamma: Nej hurså, vaddå då?
Hotellet i Lysekil: Jo vi hittade det kvarglömt på ert rum.
Mamma: Du får höra med min dotter, hon kanske vet?

Tjejen på hotellet trodde att städerskan med den begränsade kunskapen i det svenska språket blandat ihop rummen, då hon visste att mor och dotter bott där, men ringde ändå.

Det andra roligaste var att jag fick fortkörningsböter (igen!) på vägen ner. Eller roligt och roligt. Det roliga är att min mamma berättar att hon allt är lite stolt över mig angående detta. Hon var noga med att lägga tyngden på att det var hur jag tog det som hon var stolt över, kanske inte just de 2400 kr jag körde bort i 106 km på 90-väg. Hon upplevde mig som otroligt sansad och lugn i hela den kontakten med den civilklädda mc polisen (fultrix av polisen om ni frågar mig!). Jag ÄR alltid lugn och sansad!

Mamma tyckte även att jag snart kunde ha med mina kontakter med polisen i mitt CV. Typ "Besitter hög kompetens i kommunikation med myndighetsperson" kanske det skulle kunna stå?

Summering kontakt med traffikpolis:
Antal fortkörningsböter: 3 (Alla i röda bilar, måste köpa annan färg nästa bil)
Antal gånger jag fått blåst och visat körkort: Oräkneliga
Antal tillfällen rattonykter: 0

Jag är förföljd! Det bara måste vara så.

Helgen i bilder:


Mormor satsar på roliga assecoarer



Vi kör lite fulansikten


Det regnade...


...men vi badade, eller doppade oss iallfall!


Fyndade Swedish Hasbeens till kanonpris!


Påbörjan av svininfluensan?

Oh my God

För drygt 10 år sedan bodde jag ett år i Texas USA och förra veckan passade jag på att träffa min kära värdfamilj som kom på ett 7 timmars besök till Stockholm. Jag fick lov att skaffa vikarie till mina två pass på Friskis på onsdagen, men det är typ inte varje dag de är på besök direkt!


Dom kom med en ganska så stor båt. Viking Line låg bredvid och såg ut som en pytteliten eka.


Tänker inte ljuga

Att jobba på IKEA är helt guld och det mesta är enkelt och smidigt och billigt. Jag älskar sortimentet, jag älskar hela idén och konceptet men...

Konsollhyller är billigt, smidigt då de väl kommit på plats och absolut inte enkelt! Att "bara" såga isär ett par hyllplan, "bara" skruva ihop lite konsoller och "bara" mäta typ hundra gånger är inte svinkul. Nu lutar vi oss tillbaka och tittar nöjt på resultatet. Och om någon tycker det ser lite snett ut eller har andra åsikter om hyllorna i negativ klang så motiverar vi allt med att vi bor i ett gammalt hus och väggarna är inte raka. Funkar alltid! Om nån funderar på att sätta upp liknande hyllor kan man höra av sig till oss för små tips och råd på vägen. Projekt hall på övervåning börjar ta sig nu.


Kulturell och ideell

I helgen var Mr Di Leva på besök i vår bygd. På Kvarntorpshögen var han och spelade och förgyllde allas vår söndag. Jag jobbade i kaffeserveringen helt gratis. Eller jag råkade ju se och höra hela konserten, det funkar som betalning för mig. Jag är inte svår på det viset. En helt galen miljö att ha konserter på för övrigt. Utsikten är milsvidd över hela närkeslätten! Fantastiskt!

Mitt favoritcitat från konserten är helt klart då Di Leva tycker att publiken ser ut som en armé med kaniner där de står upp och skickar kärleksraketer (man ska ha varit där för att inte tycka detta är helt och hållet sinnessjukt!). Då säger mannen: "Vet ni varför kaninerna är så många? För att de har så roligt tillsammans. Och varför har de så roligt tillsammans? För att de är så många såklart!" Vad ska man säga?




Nu kan man väl säga att hon går?


Dansa, dansa, dansa

Försök ignorera mammans fjantiga röst i bakgrunden är ni snälla! :)


Invigd

Miss M fick sin första docka på födelsedagen och nu är det invigd. Just ögonen som blundar och tittar är väldigt spännande!





Hon sitter även på den av mig utsedda mest udda presenten från i söndags - en bönematta! För att hon ska ha friheten att välja fritt bland religionerna och inte tvångsmässigt presenteras till Svenska kyrkan som man blir genom dopet. Och för er som tror att hon inte kommer bli begraven fast hon inte är medlem i kyrkan så har jag hittills inte sett så värstans många lik ligga och skräpa på gatan. Nej välja sin religion får hon faktiskt göra själv, så det så!

Fyrtal

Då det kommer till skor är jag inte så speciellt svårövertalad inte.

Kavat till mamman
Kavat till dotter
Skuttskor till mamman
Skuttskor till mamman

Trevligt att hon går men...

... vad ska den lilla fröken ha på fötterna nu då? Vi har ju bara sandaler! Kom igen alla erfarna småbarnsföräldrar. Vad behöver jag köpa för skodon till miss Molly för att hon ska överleva hösten och vintern. Tips? Märken? Ideér? Kommer dessa nedan att funka tror ni? I think not!


Äntligen

Måste bara berätta att jag är mycket handlingskraftig och stolt.

Som husägare med egen tvättstuga kan man inte sätta upp lappar att nån inte rengjort filtret - eller? Det spelar hursomhelst ingen roll för det är ändå fastighetsägarna som drar nitlotten här.

Idag har jag gjort rent typ alla lösa dela i torktumlaren och tvättmaskinen. Det är första gången det gjorts på iallafall två år. Jag är mycket stolt! I de medföljande beskrivningarna till torktumlaren och tvättmaskinen står det att man ska torka av och rengöra de båda tu varannan vecka. Men kom igen nu... VEM gör det?

Felbeställt

Mycket kvällspigg mamma får en mycket morgonpigg dotter. Nåt har uppenbarligen blivit fel i beställningen! Vem kommer få ge vika? Troligtvis den kvällspigga mamman.

Man får inte skratta

Då ens barn gör sig illa får man inte skratta eller hur?!

Jag hör ett gallskrik inne från sovrummet och hittar fröken Molly med en klädgalje i munnen. Hon har lixom fått fast kroken i munnen så att den typ ser ut som att den ska gå igenom kinden. Jag ser ju att hon är en smula besvärad milt uttryckt och tar ju bort den såklart. Grejen är ju att hon typ kramphåller i galjen och typ inte vill släppa den ifrån sig, samtidigt gallskriker hon för att metallkroken sitter i munnen. Ibland är det inte helt enkelt att förstå sambandet.

Och nej jag tog inte kort på detta spektakel, tänkte att det var lite väl elakt kanske?

Pricka av listan

Många saker har lixom hängt över mig i tanke och handlingskraft nu ett par veckor, en av dessa var namngivningsfesten som vi kombinerade med 1 - årskalaset. Ett tag kände vi knappt att vi skulle kunna få ihop nåt, men det löste sig till ett alldeles förträffligt kalasande! Tusen tack alla ni 38 pers som kom och förgyllde dagen!


Minitårtor


Det var sådär kul att vara still under ceremonin...


Pappan hade snickrat ihop en ljusstake som alla satte ljus i.
Om det inte är helt tydligt står det ju Molly.
Om det inte är helt solklart är den gjord av en bit panel från vårt hus.


Många presenter blev det!


På kvällen kunde man leka lite mer i lugn och ro!


Copy paste av fika från Cilla.

När pappan är borta

Nu har Magnus dragit på jobbresa och vi tjejer får husera fritt tills i slutet av veckan!

Vissa firar (sörjer?).



Dagens bidrag

Mitt bidrag till SM i bakning idag blev mandelskorpor.



Ni som kommer på söndag vet ju ungefär vad som kommer bjudas på fikabuffén...

För att stilla er nyfikenhet



Denna krabat var med i gröten!

En katt begraven?

I bland händer konstiga saker. Idag kom ett brev från Agria djurförsäkringar om att de betalar ut 4013 kr till mitt konto för att Spöket (ja katten heter så) skadat sig och vart hos veterinären. Nog för att katter är självständiga men att hon skadat sig, tagit sig till veterinären och dessutom skrivit en skadeanmälan helt utan min vetskap är ju helt otroligt ju!

Ärlig som jag är (?!) ringde jag och förklarade att det nog hade blivit ett fel (blev dessutom bortkopplad fyra gånger också). Jag hade en känsla att vi inte skulle komma undan med det i längden.



Efter det reklamerade jag lite av Mollys gröt. Hittade en typ mal i förpackningen då jag öppnade den. Spännande och se om de bara kommer beklaga sig eller om jag kan snika till mig typ ett par hundra i värdecheckar? De skulle skicka ett vadderat kuvert med plastburk så jag kunde skicka in malen till dem för kvalitetsundersökning. Jag misstänker att det inte är något fel på kvaliteten på malen, men man vet aldrig.

Oreos

Dagens bidrag till bakSM!
Oreokakor! Vad har morgondagen att bjuda på i bakningsväg kan undras?


Morgondagen räddad

Imorgon går dagen i återvinningens tecken tror jag bestämt!



Nostalgi





Det är ett år sedan, jag fattar nada! Bara typ 6 lika långa sånna här perioder så ska man till skolan med den lilla fröken.



Jag var orolig att folk inte skulle se att jag var gravid utan bara blivit fet. Min livsfasa by the way! Man är inte helt rätt funtad i huvudet  som gravid tror jag bestämt. :)

Dagens tips!

Att baka chokladkakor införd vita byxor är inte någon höjdare. Om ni nu inte visste det redan?!

SM i bakning fortsätter, till helgen är det kalas!

Ops

Det verkar som att vi blir mellan 40-45 pers på namnfest och ettårskalaset på söndag! Hur f*n tänkte vi då? Hur ska vi få plats och hur kommer logistiken att fungera? Nu börjar SM i bullbak!!!

Redo för hösten!

Vi provar mössan!


Våran ettåring

Att föräldrarna kom och sjöng vid sängkanten uppskattades sådär...


Smaklökar?

Ibland undrar jag om bebisar inte har smaklökar. Igår satt Molly på badrumsgolvet och halsade babyolja för glatta livet. Så synd att jag inte var framme med kameran, hon typ njöt.

Välsmorda tarmar nu då?


Life

Jag kan typ inte fokusera på nåt annat än att jag ska diplomeras på mitt spinningpass på söndag. Blogga kommer mycket långt ner på listan just nu.

Sorry helt enkelt, men jag är så glad att jag hittat tag på Tomas Anderson Wijs tolkning av Carolas "Evighet", den kommer ni kunna stretcha till på mitt skivstångspass till hösten på Friskis var så säkra! Och nej Friskis och Svettis är ingen sekt, det är bara typ det roligaste som finns, så ni vet! :)

Jag kommer åter...


RSS 2.0