Nycker

Fröken M har fått för sig att man ska sitta på disktrasan. Jag fattar inte var hon fått för sig det, ingen i vår familj sitter vanligtvis på disktrasor.



Sen har jag äntligen gjort slag i saken och klätt om våra furustolar. Jag väntar fortfarande på att trenden furu ska komma tillbaka då jag inte känner mig helt tillfreds med dessa stolar, men inte heller riktigt kan motivera varför vi ska lägga pengar på att köpa nya.



Alltså det blir några svarta, några vita och medaljongtyget i mystisk gråskala är ett minne blott nu.


Tävla hos Cilla

En blogg jag följer ganska så stadigt är Cillas. Nu kör hon en liten tävling där man kan vinna hennes egensydda kläder. Tävla ni också (eller helst inte för då har ju jag mindre chans ju...)


Framtid?

Man hoppas att hon ska gilla cykling lilltösen och det ser ju sannerligen lovande ut.


Surdeg

Så har även jag fallit för trenden "baka surdegsbröd". Eller om 45 minuter får vi se vad som kommer ur ugnen vill säga... Att förbereda surdegen är spännande. Den ser ut som gammalt kräks och luktar gammal bakfylla, detta kan ju inte bli annat än en kulinarisk smakupplevelse och går det år h*vete så får de små pippingarna mycket att äta.

Molly är iallafall ingen gammal surdeg, möjligen kan hon ha gluffsat i sig en deg eller två.


Jobba mer städa mindre

Om man bara jobbar mer och är hemma mindre, då behöver man ju inte städa så ofta. Visst är det en sund ekvation? Shit det är trist att städa alltså.

Egotrippar till max

Jag är ju ledare på Friskis i stan och verkligen älskar det jag får utlopp för där. Nu på kvällskvisten kan jag konstatera att jag har ett fullbokat pass imorgon och fått två nya positiva kommentarer om mig och mitt ledarskap i gästboken på forumet på Friskis hemsida. Jag blir nästan gråtfärdig av lycka, shit jag är helt grym. (Reminder till mig själv: Kom ihåg att läsa detta inlägg då jag har en dålig dag) Jag skippar jantelagen och bara suger åt mig, jag är attans hyffsat ok alltså!

God natt!


Arga blickar

Lyckades komma ihåg att hämta Molly på dagis idag och jag kom även i tid. Lite smidig shopping på Ica innan hemgång borde väl gå smidigt? Jovars, ända tills jag kom till kassan. Packat upp allt så fint på bandet, barn på strålande humör och även en bonuscheck på 25 kr, vad kan gå fel nu lixom?

Jodå, efter lite hysteriskt grävande i fickan finns bara inte plånboken där den ska vara. Aha, just det den ligger i väskan i bilen. Be om ursäkt, brottargrepp på barn och ut i bilen. De små gummistövlarna i storlek 22 lyckas fara av två gånger på min tur och retur till bilen, barnet tappar tålamod och skriker i högan sky. Betalar, ursäktar, ler och tar mig snabbt ut i bilen.

Problem två - mamman är så stressad av händelsen att alla fönster på bilen immar igen. Snacka om att jag har tålamod va?! Om man har skaffat två barn, vad gör man då? Skiter i att handla eller?

Det verkar funka

Än ska man inte ropa hej, men det verkar funka. Livet alltså. Första dagen på resten av livet med dagis och två föräldrar som jobbar heltid och lite därtill. Frågan är vem som är tröttast av verklighetschocken - barnet eller fadern som vart hemmapappa sen i September förra året?! Mamman verkar iallafall piggelin.






Joråsåatt

Idag har man sprungit över Örebro city och tagit fast snattare! Ibland är det action på jobbet må jag säga, man kan se det som frisvårdstid då jag fick lägga i en hög växel för att få fatt dem. Men fast blev de! Haha, tjuvjä*lar!!! Att det kan klia så i fingrarna på folk! Mycket stolt över dagens arbetsinsats!

Svara gärna på nedanstående...

När är egentligen den optimala tiden att ta semster? Hur ofta ska man tvätta håret, alltså hur ofta behövs det egentligen? Hur skaffar man sig en mer "det löser sig" attityd och inte stressar ihjäl sig över ingenting? Vilket är egentligen det bästa antivirusprogrammet till datorn? Vad f*n menas med proxyinställning? Hur kan en ost ta slut på bara ett par dagar? Varför är bensinpriset över 13 kr då jag måste tanka imorgon? Vem drar in allt grus hemma? Varför är det så svårt att få in kläderna i garderoben? Vart kommer all smält snö att ta vägen? Borde vi mura om skorstenen? Vad är ett bra pris på gamla nattduksbord i en annons på Blocket (varför heter det nattduksbord, vad är en nattduk?)Och varför går jag inte och lägger mig då jag vet att klockan ringer 06.00 imorgon igen?


Bra pris, vi har två! :)

Sköna söndag

Vad hände egentligen med det programmet? Idag har jag namnsdag, Maud är det (andra namn men fortfarande namnsdag dock). Blev firad med frukost på sängen, te i små burkar, sovmorgon (10.00), klippning (byte klippning mot lunch helt ok), trevligt umgänge, söndagspromenad och äntligen har vi satt igång projektet walk in closet (gå in toalett?). Frågan man ställer sig nu är, vad gör man med fula baksidor av garderob som agerar vägg? Tapetserar, målar eller vad?

Och just det, livsuppdatering. Sambon börjar nytt jobb och Molly går på dagis. Det går bra nu!






Tre år

Nu har vi äntligen fått upp ett trappräcke, efter tre år. Men fortfarande inget att dölja det fina proppskåpet med... Tre år till kanske?


RSS 2.0