Fredag

Gillar inte att snåla in på ost och vin. "Hittade" även ett 40tal olika kristallglas i garaget som jag lite glömt bort att jag hade. Ljuva liv!


Läskig


Ljuva dagar

Livet fortsätter i den tuffa banan. Idag har jag shoppat lite nya kläder och sen vart och badat med hela familjen.
Premiär för Molly i stooooora rutschkanan också. "Jag är så modig mamma!" ropade hon hela vägen ner.
Imorgon då? Ansiktsbehandling på förmiddagen och inga planer för resten av dagen. Det är för bra i Sverige, föräldraföräkring är helt guld!

Dagens fynd!

img_6783 (MMS)

Väskan alltså inte katten. 20 kr bra och begagnat i Hallsberg. Det är verkligen bra där ibland! Bäst var dock fikat. 65 kr för 3 pers fika, och det bästa var att jag till och med blev bjuden på det! Lyx! Hittade en fin gul lampa också, men snålade till lite. Den kostade ju 60 kr trots allt.


Skäggiga damen

img_0325 (MMS)

Kommentar överflödig!


Premiärgungning

img_2373 (MMS)

Allt ska göras en första gång, så även gunga. Godkänt blev betyget.


Stressig vecka

Mån - Lekparken
Tis - Naglar och zumba
Ons - Fotvård och leda skivstång/spinn
Tors - Åka till soptippen och sen badhuset (rätt ordning!)
Fre - Ansiktsbehandling
Lör - Hälsa på en kompis i Bålstad
Sön - Ingenting
Sen börjar arbetet!!! Livet är hårt ibland.

Smutsfötter

img_1452 (MMS)

Hösten har anlänt i Kilsbergen. Dagens tur på dryga 3 mil tog knäcken på mig. Min käre sambo är i grym form och hur stark som helst. Jag fick slita endel med andra ord. Det var kul, sjukt kul att cykla lite lera!


Godkänt mos

img_2153 (MMS)

Godkänt mos


Allt under kontroll

img_9290 (MMS)

Tre grytor och assistenten ihopmonterad. Let the mosing begin!


Mos

img_1998 (MMS)

Man borde kanske vara utomhus då det är så fint väder, men jag MÅSTE göra äppelmos idag. Eller jag måste egentligen inget, allt är valbart i livet, men man får stå för konsekvenserna av alla sina val.


Skogenen

img_9538 (MMS)

Börjar se tendenser till att "skogenen" smittat av sig.


Fönsterplaner

img_0699 (MMS)

Övervåningen behöver mer sovrum. Vi har planer på att byta ut ett stort fönster till två mindre. Vad svårt det ska vara då. Steg 1 - skaffa fönster och bara det är ju en djungel, men nu börjar det så sakta ordna till sig tror jag allt. Skissen är ju lite känsla sådär och inte helt enligt skala, men det kan kanske funka va? Nackdelen blir att föräldrarna så småningom får ge avkall på sin walk in closet, men vad gör man inte för barnen?


Nageltjej

img_3316 (MMS)

Jag har blivit nåt jag inte trodde jag var - en nageltjej! Det är inte livsavgörande på något vis med snygga naglar, men det är snyggt kort och gott. Allt behöver inte ha en funktion eller ett mål faktiskt.


Inväg och mät

Då var det dags igen, fram med våg och måttband.
Vad har hänt på en månad?
Vikt: -1,5 kg
Midja: +-0
Höft: -2 cm
Lår: -1 cm
Har testat LCHF i knappt en månad nu och kommer väl fortsätta ett tag till tror jag allt.
Det första som hände var att jag på ca en vecka tappade tre kg som nu stabiliserat sig lite igen. Kroppen fick väl en chock. Jag har kört rätt hårt med kosten förutom på helgerna då det vart "fritt fram".
Det bästa är att min blodsockernivå stabiliserat sig en aning, inga jättetoppar eller dalar nu längre. Sen tycker jag att det är rätt spännande vad jag förrut moffade i mig i form av kolhydrater. Man kan säga att jag typ kolhydratladdade varje måltid. Jag tycker att det är spännande att se hur man kan ställa om kroppen. Mitt godissug är väl inte borta helt men jag är inte hel lika sugen längre. Problemet blir då jag får smak på ett par godisbitar - då skenar det lätt! Allt ska ätas upp!
Nackdelen är att det blir lite dyrare mat för min del, kolhydrater är ju svinbilligt det kan man ju inte undgå. I och med att jag heller inte äter kött så blir det ju till att trixa lite extra, men oftast funkar det (undantag gårdagens pannkakor dock!).
Träningen löper på som vanligt, inget "tema" riktigt utan jag kör ett par 3-5 pass i veckan. Lite strul med ena axeln, men det beror troligtvis på allt bärande av barn. Löser sig förhoppningsvis över tiden.

Aktas

img_1281 (MMS)

Idag har det hänt. För andra gången i mitt liv får jag kasta nåt jag försökt laga i matväg. Testade kokospannkakor häromdagen som blev helt superbra. Gjorde då misstaget att idag testa ett annat recept - med fiber husk. Gör inte det, det är ingen god idé. "Låt stå och svälla en stund". Då jag tittade till efter en stund reste sig vispen upp i smeten, jag skojar inte. Smeten kunde användas som fyllnadsmassa. Jag lyckades iallafall trycka ut en pannkaka och grädda - Molly åt den och klagade inte. Resten av smeten försökte jag "blöta upp", men helt lönlöst. Tänk er att ni försöker steka snor, ungefär så var konsistensen. Det andra jag kastat i soptunnan var en sats lussebullar som inte ens rådjuren ville äta upp. Japp så var det med den saken. Jag äter ost och rökt lax till kvällsmat men det är inte fy skam det heller.


Vardag

img_3551 (MMS)

Detta inlägg för att se tillbaka på då jag börjat jobba igen. Vad gör jag som mammaledig en helt vanlig dag? Allt mellan 6-9 - går upp. Fm - hänger i tidningen, dricker te, myser med barn. Precis innan lunch - tvättmaskin, lagar lunch, eller pysslar med nåt typ idag målar en dörr. Em - kanske en promenad, mera pyssel (idag börjat snickra ihop en hylla). Ca 16.00 - kolla Simpsons med M. 17.30 - börja med middag. 18.30 - äter middag. Kväll - antingen lägger barn eller tränar. Efter ca 21 - hänger vid datorn, tvn. Jag säger inte att det är hårt jobb men nån måste ju göra det ju. ;)


Pepp

img_1215 (MMS)

Nämen lite pepp inför jobbresan till vintern. Nu är det bara 4 månader kvar tills vi drar! Fett najs!


Fällan

img_7477 (MMS)

Nu ska de utrotas - bananflugorna! Jag är så trött på att de snikar mat hos oss.


Läskigt

Det är inget konstigt alls egentligen - att jag ska börja jobba snart. 1/10 är mitt officiella datum för inträde till arbetslivet igen. Jag är inte specellt rädd va? Eller?
Lillsnuttan är då knappt 6 månader - hur fasiken tänkte jag egentligen? Jo antagligen att barnet i fråga har en fader också som gärna vill vara hemma med sin dotter. Det skulle vara så enkelt annars, att jag bara kunde skylla lite på att hon måste ammas och att jag ska vara hemma för det är typ det bästa (det råder fortfarande liiiite stress på den fronten, men det löser sig nog, eller det måste det ju göra ju!). Men vaddå - jag har väl inte ensamrätt på föräldraledigt? Det heter föräldraledigt och inte mammaledigt ju (där hänger till och med försäkringskassan med på noterna minsann).
Lite sepratationsångest har jag allt, samtidigt som jag verkligen älskar mitt jobb! Men samtidigt gläds jag åt hur jämställda vi faktiskt är hemma hos oss. Vi delar - på riktigt! Det har hänt grejer minsann.
Orolig är jag inte. Inte det minsta, men kanske lite avis bara. På att han ska få ligga och gosa i sängen med liten bebis och att han kan få hänga i en lekpark i timtal en vacker höstdag och att han kan skratta och busa med sina underbara döttrar hela dagarna. Men - det har ju jag gjort nu ett tag och nu är det snart hans tur och jag får väl unna honom det.
Min arbetsplats för ett år sedan ganska precis.

Det går aaaaaaldrig - eller?

Okay, livet som tvåbarnsmor är inte helt enkelt alla gånger. Det är inte bara "hjärta hjärta och bästaste" hit och dit. Träningen är ett dilemma. Hur får man ihop det liksom? Men det får man om man VILL! Och jag vill, jag vill så otroligt mycket och då funkar det. Träning har skyhög prio för att jag ska vara en lycklig och därmed bra mamma och partner.
Kollade träningsstatistiken och känner mig ändå nöjd.
De senaste 30 dagarna har jag tränat 18 st dagar.
Jag har tagit mig runt 56,86 km.
Med en medlepuls på 145 slag i minuten.
Och förbrukat 7196 kcal. (Ca 7st 200g Marabouchokladkakor!)
17 timmar och 46 minuter har detta tagit mig.
Som en norrman sa en gång "Det man vill får man till och det man ikke vill får man ikke till!" Enkelt!

Födelsedag

img_1575 (MMS)

31 år blir han imorgon söndag, min älskade livskamrat. Låter som en klyscha - men vi är f*n gjorda för varandra!


Trevlig fredag

img_6388 (MMS)

Cykeltemat hela vägen.


Tappar om vinet

img_8191 (MMS)

Saknar man en massa jäskärl på 30 liter kan man tappa om i barnens balja. Funkar finemang! Nu borde det vara klart vin om ca 10 dagar.


Shiny

img_9953 (MMS)

F*n vad det är tillfredsställande med en ren diskho! Ibland kräver jag inte mycket av livet.


Skor, skor, skor...

adidas Women's CC Oscillation Shoe
Saucony Women's Mirage Shoe
Dessa två har jag beställt från min kära faster i USA!
Idag kom dessa hem med posten.
NIKE LUNARGLIDE JR GREY   / GREEN
Och sen råkade jag köpa hem ett par stövlar...
Newark 3896 remospänne,
Jag gillar skor kort och gott!

Ballerina

img_9365 (MMS)

Klart ungen ska ha en danskjol och Hello Kitty dansskor... Det är inte svårt att skämma bort då det finns så mycket sött!


Fynd

img_4959 (MMS)

Köper man dyra skåp (cyklar, skor, pulsklockor och annat)får man handla andra saker billigt. Bra och Begagnat här i Hallsberg är toppen. Idag belv det en handväska till mig (grön läder och hur söt som helst) 20 kr, denna leksak till M 30 kr och ett Bamsepåslakan till valfri familjemedlem för 35 kr. Jag är nöjd!


Älskade skåp

img_3390 (MMS)

Vi beställde det för vad som känns närmare hundra år sedan, men nu är det äntligen hemma. Åh det är så fint! Men vad ska vi ha i det då måntro?


Hej hopp

img_1856 (MMS)

Hej hopp


Jag saknar bröd

img_5803 (MMS)

Jag testar att göra knäckebröd utan kolhydratöverflöd. Vi får se hur det går.


Så naturliga

img_5476 (MMS)

Då har vi återigen gått tillbaka till den ordinarie familjen efter ett dygn med de lurviga vännerna som sällskap. Man lär sig alltid nåt nytt av alla upplevelser och denna gång inser jag att jag är mer smutskänslig än jag trott. Jag har generellt inget emot lite smuts men herrejesus vad två golden tappar mycket hår på ett dygn. Sen vill jag fortfarande gärna ha en hund - EN hund (vi har ju redan tre katter så jag tror en räcker gott). Modellen kan vara lite mindre än golden men det ska fortfarande vara en hund. Jaja, de som lever får se. De tre katterna var inte direkt överförtjusta.


Man vet att det är två hundar i köket.

img_8590 (MMS)

Man vet att det är två hundar i köket.


Dagens fråga

Det som det innehåller mest kommer först:
Druvsocker, salt (17,5%), lök, modifierad stärkelse, chilipeppar, spiskummin, vitlök, potatisfiber, oregano, paprikaextrakt, arom, klumpförebyggande medel (E551), syra, maltodextrin, jästextrakt.
Vad kan detta vara?

Tema matning

img_6180 (MMS)

Tiden rullar på och ännu en avstämning i vikt och längd av F på BVC. Hon är lång men har inte riktigt lagt på sig helt önskvärt viktmässigt. Alltså hon är ju inte undernärd på något vis men lite mer kunde hon allt väga menas det. Som vanligt tar jag mig an det mesta med brinnande entusiasm, vilket denna gång resulterar i att jag trycker i den lilla tösen allt jag kan av tuttemjölk, gröt, smörgåsrån och ersättning. Här ska upp i vikt. Gainers, kan man börja med det nu? Kanske lite tidigt kan jag tro... Men hon gillar gröt och det tycker vi om och hon kanske kan lära sig acceptera ersättning också. Det blir en liten logistisk omöjlighet att amma på lunchen då jag snart börjar jobba. Det är visst alltid nåt tema med barn. Försöker man inte få dem att sova när de ska och i lagom dos så är det maten eller trots eller blöjor eller så. Men jag gillar det mer än jag någonsin trodde jag skulle göra - konceptet familj och barn. Ikväll tacos. Ja det säger väl det mesta om livet just nu!


Hemmasnickeri

img_0591 (MMS)

M har klurat länge på hur man kan få in Freja i cykelkärran och nu äntligen hittat en lösning. En planka kort och gott! Frågan är om BVC godkänner denna ur säkerhetssynpunkt. Det är viktigt att lista ut hur man kan introducera cykelintresset i tidig ålder.


Inbjudan till Buzzadorkampanjen för Allas

Men kom igen nu, inte är jag väl så gammal? TYcker i och för sig att Icakurriren är en rätt ok tidning, men detta? Nej där är jag inte än.

Somnade framför brasan. Blöjan som kudde f...

img_3044 (MMS)

Somnade framför brasan. Blöjan som kudde funkar fint.


Alkotest

img_9221 (MMS)

Lagom till lunch en måndag tyckte vi det var läge att kolla alkoholhalten i vinet. Stannade runt 20 vol %. Smakade väl... njae...sådär kan jag medge. Kan bero på att det är måndag eller att det helt enkelt inte är helt klart ännu. Den som lever får se.


Påminnelse

Det heter ju LCHF (LOW carb hight fat) inte NCHF (NO carb hight fat). Tror jag kanske typ dragit det lite extremt igen. Seg i huvudet är jag iallafall. Helgen har vart katastrof om man ser till mat och alldeles alldeles underbar om man ser till allt annat. Jag ser till allt annat!
Den har bestått väldigt mycket av dessa tre personer och en en bunt till med andra personer som betyder oerhört mycket för mig!

Superdrygt

Finns det något mer värdelöst än att köpa linsvätska? Dyrt och absolut ingen njutning med det liksom. Nu har jag levt på en reseflaska (som jag dessutom snålat från min mor) i för många dagar, men imorgon måste jag verkligen införskaffa mig en ny flaska. Borde inte linsvästka vara avdragsgillt va?

Snabbt går det

En månad kvar sen är det slut på ledighet för denna gång! Jag längtar och jag är livrädd.
Det börjar bli liiiite stressigt att få F att äta mat nu, men det är ju en hel månad kvar. Det löser sig nog.

Slut på fett

Vi hade slut på fett hemma så jag fick hotta upp mellanmjölken med smält smör till en stuvning. Asså, det är inte lätt att få i sig så mycket fett. Det känns helt sjukt detta ju.
Alltså hur ofta lagar man mat och får anstränga sig för att tillsätta mer fett? Detta är helt nytt för mig.

RSS 2.0