Portvinstå

På nyråsafton drack vi endel portvin och jag funderade över om jag vågade kasta ur mig den lite pinsamma frågan om vad "portvinstå" egentligen är (sånt borde man kanske veta vad vet jag?). Det visade sig att ingen annan heller hade koll på det så vi fick googla helt enkelt!

Resultatet blev nedan:

Gikt (ofta kallad "portvinstå" då stortåns grundled ofta angrips) är en sjukdom som har funnits länge och den kan ofta ganska lätt kännas igen på historiska beskrivningar. I modern tid har man betraktat den som den frossande mannens sjukdom och den betraktas ofta som en vällevnadssjukdom men som påpekas så  finns det flera tillstånd där gikt kan förekomma och där det inte alls är fråga om någon fellevnad.

Med fin bild till också så ni förstår vad det hela handlar om:




Frustrerande

Jag vill gå ut-ut-ut, men jag är sjuk-sjuk-sjuk och det är kallt-kallt-kallt dessutom. Vilket slöseri av snö och solsken om man ändå inte kan nyttja det lixom! Det är ju tur att jag i vanlig ordning är liiiite seg med mitt fixande av nytt pass till Friskis och har ett spinningpass jag kan pyssla med. Eller jag tar det lite senare tror jag...


Dansadansa


Kort helt enkelt



Nyårsafton, elden på isen där vi badade isvak efter tolvslaget.



Årets längdpremiär



Man klarar sig fint utan "familjekombi". Kadetten från -88 som nu passerat
4000 mil är betydligt rymligare än man kan tro.



Ja vi har köpt galler nu, ibland är det lixom inte värt att
lära sig den hårda vägen. Bränskador ska inte vara att
leka med har jag hört...


Bästa julaftonsbilden, min sambo videofilmar (!) maten.
Vad kommer röra på sig lixom?




Olika sysselsättning

Vissa sover i soffan och andra försöker febrilt få ihop ett spinningpass till nästa onsdag. Jag kan låta meddela att temperaturen i "varmgaraget" (eller hur?!) lär ligga någonstans nära nollan. Det är ju is på insidan av fönstrena så då borde det vara typ noll va? Jag cyklar ju som vanligt i garaget, denna gång med nyvallade längdskidor som utsikt och Mollys pool som fortfarande ligger på tork över en annan cykel i garaget. Just det jag fick ju också en ny cykel i julklapp. Cissi=3,5 cykel, Magnus=3,5 cykel, Molly=0 cykel.



Observera den helt naturliga "barn i ena greppet och fjärrkontrollen i andra greppet".

RSS 2.0