Åhhhh orka!!!

Dagens mest onödiga brev kom från Försäkringskassan (jo jag ÄR tacksam att vi har ett så fint skyddsnät i Sverige som jag dessutom betalar min goda del skatt till!).

"Du har uppgett att du söker ersättning för vård av barn 3/4 dag, en viss dag. Då du fått sjukpenning för 1/2 dag samma dag kan vi inte betala ut detta. (Åh 3/4 +1/2 blir mer än en dag jo jag vet och förstår matematiken.) Önskar du bestrida detta beslut vänligen posta handlingar som styrker detta till inläsningscentralen i Östersund innan visst datum."

Man kunde inte bara lyft telefonen och ringt mig om detta? Man var tvungen att skicka ett brev och dessutom be mig skicka ett brev tillbaka? Jo jag erkänner jag har ju gjort fel kryssat i fel ruta, skulle ju vara vab 1/2 dag och inget annat självklart. Denna administration för ca 100 spänn innan skatt i ersättning är ju underbar! Jag blir mycket förvånad att handläggningstiderna är i den klass de är.

Tänker att vi kanske kunde göra likadant på jobbet. Typ: "Jo jag kan visst kolla om vi har detta på lager. Om du har lämnat mig alla nödvändiga uppgifter tar det 30 dagar innan jag kollar upp det. Behöver jag ställa en följdfråga tar det 30 dagar till från det datumet då kompletterande frågeställning ställts (stallts?)" Tror det skulle ta mindre än en handläggningsperiod för mig att bli av med jobbet om jag behandlade mina kunder på det viset.

Tippar handläggaren på andra sidan är lika sur på mig för att hon måste administrera den jobbiga jäveln som orkar be om ersättning för 1/2 dag, men treåring som jag är ska ju rätt vara rätt.

Stor eloge till er alla som jobbar på Försäkringskassan, det är inte erat fel jag vet men satan i gatan några sorts krav ska man väl kunna ställa?

*Morr*

Bra odds

Min lilla Clinidermtävling är avgjord. Lätt som en plätt då jag har 4 paket att lotta ut och tre svarat på tävlingen. Grattis ni tre som kommenterat, ni har följaktligen vunnit! Sista paketet får jag spara själv då!

Maila mig era adresser så skickar jag. Helen, jag vet vart du bor! :)

Grattis hursomhelst och hoppas ni gillar produkterna!

Me and I

Gillar Me and I barnkläderna. Sist jag var på ett sånt party så köpte jag några sånna överaskningspaket och fick superfina prylar. Nu ska jag snart iväg på sånt party igen och nu har de nya vårkläderna kommit.

Behovet av kläder till familjen är inte superstort, begäret smulan större...

Nåt nytt ska väl den lilla/e få då den anländer?

Men hur söta är inte dessa?

pants with happy bird in the pocket

pants with turtle in the pocket


Drinkvagn

Min sambo har fått en idé om att vi ska skaffa en drinkvagn.

Jag tyckte denna var fin som jag såg i Sköna Hem.



Cesare Lacca, 12 500 kr

Blev mycket glad då jag tyckte mig hittat nåt liknande på Blocket.

Drinkvagn

Eller njae, kanske inte. Då jag även såg att annonsören var Fittja basar kändes det inte heller direkt 50-tal... Finns dessutom i två olika färger säger annonsen; rött och trä. Vad är trä för färg egentligen undrar jag?
Men billig var den iallafall 790 kr bara.

Men.....nej!

Wheiiiii

Mannen drar på Formexmässan och kommer hem med detta till mig fast i mörklila!

Lycka! Kolla deras hemsida här för mer snygga saker!


Präktig OCH slarvig

Detta står i vårt kök!



Och jo ingen panik, klart vi återvinner även glas (den delar med metall). Jag är fast beslutsam om att det visst funkar att ha minsta soptunnan fast man har blöjbarn (snål?).

Vi har även ett excelark med hushållsbudget , räkningar, inkomster och utgifter. Sorterat sen tre år tillbaka med namnflikar. En för sambon, en för mig och en gemensam. Pärmar med alla viktiga papper, med fina register i finns också.

Man får kräkas på min präktighet (jag med!)

MEN sen har vi den andra sidan. Hon som impulshandlar lite kläder för ett par tusen, impulsbokar en resa och planerar att renovera hela vardagsrummet trots att denne samma person precis ska gå ner på halvtid och sen vara hemma och föräldraledig i ett halvår (fet ekonomi=NOT!). Men det lixom brukar lösa sig jämt, är det inte konstigt?

Jag "hittar" nån slags skatteåterbäring som täcker upp eller det kommer en sjukersättning som jag gett upp hoppet om, eller en summa pengar som placerades rätt och gav trevlig avkastning... Vad har jag gjort för att förtjäna att saker alltid löser sig? Ett excelark och en sopsortering borde väl inte vara grund nog kan jag tycka. Eller?

Just det, mycket dålig uppslutning på Clinidermtävlingen (=rätt fet vinstchans), kom igen nu! :)

Passar upp till 30 kg

Hållfasthetstest klart!


Så passande

Hittade lite gamla eteriska oljor hemma och tyckte väl de luktade sådär, förutom rosenträoljan som jag likt en katt drogad på kattmynta satt och sniffade frenetiskt i. Luktar bara så gott. Jag var tvungen att slå på dess "effekter" och fick upp detta:

Rosenträ-olja är en underbart balanserande olja. Den anses vara avslappnande och lugnande när det är hektiskt.
Rosenträ lugnar oro, irritation och inre spänningar. Den kan också mjuka upp de överkritiska, rigida som saknar medkänsla för andra eller som har svårt att anpassa sig eller förändra sig med situationen.
Den ljuvliga doften av rosenträ anses kunna skapa balans mellan våra inre manliga och kvinnliga sidor och är en fin meditationsolja.


Fattar nu varför den föll mig i smaken idag. Min dag kan sammanfattas i kaos och delas upp i följande incidenter:

Kollega ringer sig sjuk 7.15 imorse (jag blir själv i butiken till lunch under pågående slutrea), jag har lyckats sälja lite för bra av reaprodukter igår (=inget bra resultat), Sverigechef ringer och ber mig motivera mina prissänkningar, hittar kollega kräkandes på toaletten och knappt kontaktbar, ringer vedebörandes man och leder ner kollegan till denne för rask hemfärd, lite rörigt på jobbet, verkstadsbesked om Forden (trasig bensinpump, 11 lax), möte med jobb (=en halvtimme sen till dagis) och avslutningsvis bränner tacotubsen i ugnen...

Nu är jag lugn och balanserad igen med rosenträ under näsan!

Uppåner

Huvudet neråt, snälla låt så förbli tack!


Kreativt flum?



Skönt att man har andra talanger!
Gissa vem som klottrat vad i familjen om ni törs?!

Swisch

Dom buggar så snabbt att man knappt hinner se det!


Om man vill spara pengar

Tipsar jag er nu om att absolut INTE gå in på Bubbel i Örebro som har flyttrea. Ta 3 betala för 1 på alla kläder (inte ytterkläder men annars allt!)



Sen ska ni inte heller gå in på Polarn och Pyret som också har endel godingar på rea...



Jacka behövdes faktiskt, den gamla är för liten. Klänningarna vara bara fina helt enkelt. Simple as that!

Vill och försöker

Idag har jag besökt och handlat på Panduro. Jag vill ju vara sådär pysslig, men får nog lov att inse att jag är lite rastlöst lagd.

Köpte gipsbandage och textilfärg... Vad kan det bli av detta måntro?

För att hålla den kreativa ådran igång målade jag pedagogiskt vattenfärg med både sambo och dotter ikväll och kom med förslaget att vi kunde göra nåt kreativt pyssligt varje kväll. Yeah right att det kommer bli så.


Men jag kunde inte låta bli bara

Nu är den beställd. Vaggan alltså!

Resonerade så att vi hittills inte lagt ett öre på barnsängar (Mollys spjälsäng=Magnus gamla, Mollys nuvarande säng=Magnus gamla).

Beslut fattat, tror jag eller...

Här hemma går i i väntans tider. Vänta har väl aldrig varit min starkaste sida, men vissa saker går inte att påverka tyvärr.

Jag har länge vart kluven till detta med att känna efter i kropp och själ men nu tror jag kanske att jag förlikat mig med en tanke om framtiden.

Jag fullkomligt älskar ju mitt jobb det är väl knappast nån som missat det som jag tjatar om Cubus hela tiden, men nu har nog kanske poletten trillat ner att jag ska jobba ett par år till i mitt liv och kanske sluta jaga martyr och duktigpoäng hela tiden.

Den snälla Försäkringskassan har beviljat mig 50% havandeskapspenning pga tung arbetsbelastning from 24/1 vilket betyder att jag kan jobba halvtid from då. Och vet ni vad jag skickade faktiskt in papprena idag på att jag tänker göra det också. Halvtid! Jag vet inte helt hur man gör detta men jag ska ge det ett försök. Jobbet kommer finnas kvar och i och med att jag planerar att börja som vanligt igen till hösten så är det ju inte någon jättelång period jag blir hemma.

Om jag läser detta inlägg om ett par år kommer jag att skratta gott åt hur hårt jag drillat mig själv i arbetsmoral, men det är väl iallafall en styrka att kunna inse det hoppas jag. Jag vet vad jag behöver jobba på hursomhelst! Sen ska jag jobba på att gå och sova i rimlig tid också då klockan ringer 06.00 imorgon igen som vanligt. En sak i taget...

Tävling

Jag har som jag skrivit tidigare fått prova några produkter från Cliniderm. Och så roligt är det att jag nu har fyra stycken små kit med produkter att lotta ut till er läsare. Ta chansen att få ordning på vinterhyn!

Jag är supernöjd med dem hittills och har även fått sambon till att pröva den manliga varianten av deras lotion.

Produkterna du kan vinna är 5 ml vardera (i söta små pumpflaskor) av:
Active Protection Day Cream – Normal skin
Optimal Strenght Night Cream - Normal/Dry skin
Barrier Repair – Dry skin or areas in need of extra care
Utra Soft Cleansing Milk – Normal/Dry skin
Ideal Balance Skin Tonic - Normal/Dry skin


Allt du behöver göra är att svara på följande frågor och om du har en blogg, tipsa om tävlingen på din sida. Svaren på frågorna hittar du på www.cliniderm.se Vinnarna utses genom lottning och tävlingen avslutas den 28:e januari.

För att inte alla ska se vad alla har svarat så maila mig dina svar på [email protected] och skriv även en motivering i kommentarsfältet varför du ska vinna. Alltså, svar på mail, motivering på blogg och tipsa gärna på din sida om du har en egen blogg.

1. Vart kan du köpa Clinidermprodukter?

2. För vilka är Cliniderm speciellt anpassat?

3. Hur många procent tjockare hud har mannen jämfört med kvinnan?

Lycka till!


Zu Hause

Hemma igen. Hyffsad smärtfri hemresa. Kändes bara liiite onödigt att dottern kräktes ner hela sig själv 5 minuter innan vi landade, men bättre är förra året då hon kräktes ner sig själv och oss påväg till flyget. Kanske nästa år då?










Erkänner! Jag är en riktig semesterslarver...

Erkänner! Jag är en riktig semesterslarver. Hemma har jag ordning på det mesta, men på en veckas semester lyckas jag helt tappa fokus. Vet inte var jag lagt plånbok, tappar bort nappar osv. Det sköna är att jag helt i vanlig ordning beskyller sambon för att tappa bort allt och han är sympatisk och tar på sig det mesta, sen svär han nog lite bakom min rygg men det kan jag leva med.


Perfekt för oss som verkligen gillar att g...

dsc00069 (MMS)

Perfekt för oss som verkligen gillar att gå upp tidigt. Eller inte... Imorse fick vi väcka Molly 8.05 för att kasta oss iväg till frukosten. Stressigt med all inclusive. Även rekommendationer för middagen finns i liknande upplägg.


Man kan säga att vi bor centralt. Nästan m...

dsc00068 (MMS)

Man kan säga att vi bor centralt. Nästan mitt i barnpoolen faktiskt. Dagen har spenderats i liggläge i solstol. Hoppas resten av veckan ser precis likadan ut.


Framme på gran canaria. Bor precis vid poo...

dsc00067 (MMS)

Framme på gran canaria. Bor precis vid poolen. Herregud livet är grymt bra.


Packning klar till en av tre.

dsc00066 (MMS)

Packning klar till en av tre.


"Bara" tio veckor kvar då... eller 76 dagar.

Du är på dag 204 av 280. (72,9%).

 
Du är i vecka 30.
Du har gått 29 fulla veckor och 0 fulla dagar (v29+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Fre 25 mar 2011
Du har 76 dagar kvar till beräknad förlossning.

Catshing

Ibland känns det här med ekonomi helt okontrollerat och ibland mer kontrollerat.

Vi är inte jättebra på att spara, men helt ok på att impulshandla men ändå alltid få det till att lösa sig på nåt vis utan att hamna i Lyxfällan eller dras med i massa avbetalningar.

Ibland känns det bättre, som idag då jag impulshandlade en kapitalförsäkring och gamblade lite med ett par tusen och fixade ett nytt sparkonto till "Marsbarnet" och startade igång det med en lagom stor summa pengar.

Ibland känner jag mig vuxen och ansvarstagande och idag var en sån dag. Häromdagen då jag spontanhandlade ett par nya skor för 1000 kr kanske jag inte kände mig lika vuxen dock. Men med dagens insats bord ejag hamna på ett hyffsat medelvärde här va?!


Duscha duscha

Jag gör nästan vad som helst för att skjuta fram bestyret att packa inför vår resa till Gran Canaria på lördag.

Idag duschade vi blommorna till exempel, det kändes väldigt angeläget.

Sen bakade jag chokladfondanter a la Leila.

Sen spelade jag lite Wii.

Och putsade lite på fönstrena.

Och skottade lite snö.

Nu är ju dan typ slut - ingen idé att börja idag ju.
Cissi "kniven mot strupen" Stranneby, that´s me.


Ty jag har syndat

Inte ett spår av julen kvar. Men det var sambon som började. Innan jag ens hade klivit ur sängen var granen redan naken och påväg ut.

Jag som höll så hårt på att man minsann ska ha kvar julen hela tiden ut. Jaja man är väl inte sämre än att man kan ändra sig då.



Kanske bara skulle gått och lagt mig igen?

Jag skulle

Skulle det inte vara mysigare att sova i denna vagga än spjälsäng då man är pytteliten?

Den är ju fair-trade också och det känns bra i hjärtat.

Okay jag kanske redan bestämt mig men finns det nån nackdel tror ni?



bild från www.livinginabox.nu

Morliskt förvirrad

Min fasta övertygelse är att folk generellt hetsar ihjäl sig och kastar ut julen innan det ens hunnit bli juldan typ. Tjugondaknut är min tro att julen ska vara till. Nu har jag hamnat i ett moraliskt dilemma med mig själv...

Vi drar till Kanarieöarna på lördag och blir där en vecka, vilket betyder att Tjugondaknut passerat då vi kommit hem. Vad göra??? Ska vi jula av allt innan vi drar eller efter vi kommer hem? På ett vis är det ju skönt att komma hem och slippa ta hand om granen och allt då, men å andra sidan känns det way to early att ta ut granen nu...

Hm... ska tänka på saken ett par dagar till, vi åker ju inte riktigt än. Kanske bara att familjefadern kan få veto i denna fråga.

Sympati


RSS 2.0