Helt fascinerande

På den tiden Molly sov sin lilla förmiddagslur (ca 30-45 minuter) hann jag lite snabbt och helt utan problem få ihop 6 st påsar med kläder som ska till Myrornas container! Och jag har aaaaaaaldrig nåt att ha på mig - hur går det ihop lixom? Köper jag hela tiden fel kläder, eller är detta bara ett helt normalt fenomen i gemene mans/kvinns garderob? Det otroliga är att det inte ens märks att 6 påsar försvunnit från garderoben!


Det stora dyket

Idag har Molly dykt för första gången på babysimmet! Det var så coolt att jag knappt visste var jag skulle ta vägen. Jag var en jättemodig mamma och höll mitt barn under vattnet så länge mina nerver pallade, vilket var ungefär de fyra längsta sekunderna i mitt liv!!! Men hon gillade det! Jag är så stolt! Är det baddaren man har tagit då man doppat huvudet? :)

Blåa plastbackar...

...kan ha många funktioner. Sannerligen den billigaste lära-sitta-stol jag sett!


En fin uppgift

Igår var jag på stickcafé. Man kan säga att min uppgift var att hålla nere medelåldern. Men det var kul, blir förbannad att jag inte kan sticka lika bra som tanterna bara, men de har nog övat lite längre än jag? Men jag blir arg iallafall (rabblar mantra: Livet är inte en tävling, livet är inte en tävling...) Men jag kan liksom inte be om hjälp utan fejkar att jag har stenkoll (funkade hyffsat) och sen sitter jag uppe till ett och stickar den förbannade mössan till Molly. Men jag är grymt nöjd, den blev fin med hemmagjord boll på toppen och allt! Magnus tycker jag är modig som åker på konstiga grejer. På IKEA språk kan man säga att jag är långt utanför min komfortabla zon!



Lyckades inte vända rätt kortet så i vanlig ordning, vrid lite på huvudet (strcäker ut skönt i nacken också!)

Simsalasim

Idag har vi vart och badat. Hon är som en litenliten säl i vattnet vår lilla puma.




Och föräldrarna hade tydligen inte köpt några badleksaker till Fröken Molly, men det fick duga med några mått från kökslådan, minst lika kul.

Batteri, verkligen nödvändigt?

Satte i batterier i gåstolen idag och det verkar inte finnas nåt av och på lixom. Är det batterier i, är det på som gäller. Melodierna är minst sagt monotona... Men snart är väl batterierna slut.

Jo, man kan ju ta ur dem också om det inte är så att de sitter på baksidan av den fastspända lekprylen (som sitter fast med några slags spännband), under en lucka som sitter fast med en skruv. Finns dessutom även en sugplopp för att lekprylen inte ska ramla bort, ni kan ju gissa om det är gjort i en handvändning...


Om jag fick välja

Om jag fick välja ett djur att vara skulle det nog bli katt iallafall. De tre pälshögarna vi har hemma har inte gjort mycket annat idag än att var just pälshögar, de har inte rört sig många cm från fåtöljerna idag. Fast det är klart, det skulle nog blir trist i längden - jag är ju lite rastlös ibland.

 

Den måste man väl se eller?

Visst hör det nästan lite till allmänbildningen att se Caroladokumentären  på Svt ikväll? Hon skrämmer mig lite, kan det vara nåt med blicken kanske?

Okay

Nu är det 27 grader på nedre plan och 22 på öfver plan... sluta elda i öppna spisen. Jag var tvungen att flytta upp på övervåningen för att inte svettas ihjäl!!! Jag gillar att elda kort och gott!


Huh?

Lite dryg låter hon, typ som en fjortis... Vi får jobba på ordförådet.


Vilken prestation

Nu sitter vi lite grann, men med mycket kuddar runtomkring... Hon blir så arg då jag lägger henne ner, vart kommer humöret ifrån???


Besatt del hundra eller nåt...



Jamen, det blev ett lapptäcke ikväll... Skenade iväg lite som vanligt... Det blev väldans stoooort! Nu är det godnatt!

Dagens fynd går i grönt

En st dunväst 40 kr och en lampa 30 kr (inklusive fungerande glödlampa). Vart annars än Röda Korsets Kupan? Har grönt blivit en ny favoritfärg efter lila?

 

För övrigt har Molly invigt sina Adidas originalsbrallor idag, jag fick bara vika upp dem tre varv - precis lagom!



Hon har sett smartare ut, men jag älskar henne ändå! :)

Ser man på

Min symaskin har alla möjliga roliga sömmar upptäckte jag idag. Quiltsömmar och dekorsömmar. Har låtit mig inspireras av en jobbarkompis och sytt en liten filt. Var ju även tvungen att prova dekorsömmen och sy dit ett M och quilta lite också... Så kan det gå. Imorgon ska filten invigas då jag och Molly leder mamma/barn jympa på Friskis. Rätt färgkombination och allt!



Insåg även idag att den lilla björnoverallen sjunger på sista versen, snyft! Den är ju så söt med öron och en liten svans!



Sen mailade gammelfarfar lite bilder från julafton också.

  

Också är det fantastiskt kul att Magnus kommit hem lite tidigare än planerat. Mindre roligt är presenten han tar med sig - magsjuka! Jag viiiiiill inte ha den igen. Jag funderar på en natt på hotell Stinsen i Hallsberg. Men imorgon drar han till Göteborg och tar förhoppningsvis med sig sina baciller.

Kroppsuppfattning

Satt och rensade lite foton på datorn. Detta kort taget dagen innan Molly föddes, jag var ute och gick en promenad i regnet. Det roliga är att jag inte tyckte att jag hade nån mage direkt, typ som att "ser folk att jag är gravid eller tror de bara jag är tjock?". Kan inse nu att min kroppsuppfattning då inte var nåt att skryta med.



Och även kändes det livsviktigt att hinna färga ögonfransarna dagen innan hon skulle födas...


Varför tittar jag?

Fastnade på en av femmans dokumentärer (igår "Virgin school" och idag "Flickan med två ansikten"). Kommer på mig själv att sitta och storgråta till denna dokumentär. Varför i hela fridens namn kan jag då inte bara byta kanal? Jag sitter kvar och plågar mig igenom hela dokumentären och gråter så jag knappt kan se textremsan. Förrut reagerade jag bara såhär starkt på elaka och sorgliga saker om djur (typ annonser om borttappade katter och när man säljer hundpäls på jackor i Sverige och så filmen Lassie förstås) och nu ska jag börja reagera lika hysteriskt på allt som har med barn att göra. Vad ska komma härnäst? Börja grina till Sverker då han ställer folk mot väggen i PLUS?


Nån sa, eller har jag läst?

Att den granstör alltid är bra att ha. Till vad undrar jag nu? Bara som dekoration efter julen eller? Vi brukar ha en golvlampa där, men granstör kanske är mer klädsamt? Eller, vad ska man ha den till annars lixom?


Det är en lång väg tillbaka...

Då är jag igång på Friskis igen! Satte första skivstångspasset ikväll och jag är redan fantastiskt mör i benen, men Jonas som var på passet menade han kunde komma och bära ur mig ur sängen imorgon. Tror jag ska skaffa hans nummer och lägga det som kortnummer på telefonen! :)


Jag orkar inte ens öppna ögonen!

Kan man lägga ut vadsomhelst på Blocket?

Jag är i rensartagen i vår källare. Våran gamla tvättmaskin och torktumlare är av modell lägenhetstvättstugevarianter. Stora as med andra ord. Vågar inte svara för att de funkar, men de går säkert att serva upp. Ser att liknande gamla oranga as ligger på Blocket för typ 5000 pix. Jag tänkte kasta våra på tippen alternativt skänka bort dem på annons, dumt kanske? Fortsättning följer!

Swish!

Hon hoppar så snabbt att hon knappt fastnar på bild!


Måste ta paus

En av mina egenskaper (positiv eller negativ, döm själv) är att det jag tar mig an, går jag in till 110% för. Idag är uppgiften att montera på sittdelen på Mollys vagn. Nu börjar hon lixom kunna sitta lite och är inte helt nöjd med att man lägger ner henne på rygg hela tiden, det nyfikna lilla livet. I och med att vi köpte vagnen begagnad fick vi inte med någon bruksanvisning, men hur svårt kan det vara att montera på en sittdel på en vagn, typ bara att snäppa i va?! Inte fullt så enkelt kan tilläggas... Två timmar senare och jag är alldeles alldeles snart klar, eller det är vad jag tror iallafall...


Bild tagit med videokameran på juldagspromenad, liggdelen till vagnen - ett minne blott!

Jaja...

Och i Saabreklamen är det ju Frida Öhrns (Oh Laura) låt, jag skyller på att jag är amningsförvirrad. Min käre sambo undrade lite vilken Saabreklam jag sett som har Anna Ternheims låtar med... Ibland är jag lite för snabb för mitt eget bästa. Tänkte det var bäst att jag lixom postade detta inlägg som ett litet erkännande innan han börjar skriva fyndiga kommentarer till mig och mina mer musikintresserade vänner dissar mig totalt ;)


Förvirrad

Kommer på mig själv med att jag sitter fortfarande i mössa från promenaden, med en 40W glödlampa i handen (vad skulle jag göra med den?) lyssnandes på Anna Ternheim. Hon får mig helt paralyserad och ur balans, hon är helt otrolig på att sjunga denna kvinna, jag ska lyssna på henne varje dag nu tror jag. Jag har gåshud! Varför har jag inte lyssnat mer på henne än typ då hennes låt var på Saabreklamen?


Nappstrul

Den rosa var hennes favoritnapp (det är en liten napp för nyfödda och lite äldre), den blåa nappen (för fyra månader och uppåt) är däremot en av dagens favoriter. Håller hon på att bli stor nu?


Inte superintressant men ändå

Molly kan två saker samtidigt, bra att ta fram och ha som bevis i tonårstider sen.


Helt fantastiskt

Jag är ju helt grön på detta med barn eftersom Molly är premiärbarnet och i och med detta dyker det upp spännande överaskningar varenda dag tycker jag. Idag låg det en present från kommunen i brevlådan, en bok och ett finfint brev från självaste kommunalrådet om att nya kommuninnevånare ger mer pengar till oss alla. Jag som inte hade tänkt att hon skulle börja jobba och betala skatt än på några år, men det ska ju börjas tidigt.


Om man ser det såhär

Jag försöker allt som oftast se det positiva i allt som sker, så även med magsjuka. Listan kommer nedan, har jag glömt nåt hjälp mig gärna att fylla på:

* Man har en superursäkt för att låta hemmet förfalla totalt, strunt i disk, tvätt osv.
* En viktnedgång på 4 kg på två dagar är inte helt illa.
* All mat man sparar eftersom man inte törs ta en bit i munnen för att veta om det ska ut uppe eller nere inom loppet av en kvart.
* De flesta är otroligt medlidsamma med en magsjuk (inte helt villiga att komma hem och besöka dock... minus där då)
* Den första duschen man tar har aldrig känts bättre (mot slutet av magsjukan dock om man tar den för tidigt leder det bara till trubbel)

Se där det är inte så illa och idag har jag faktiskt vågat mig på två rotade mackor som faktiskt verkar vilja stanna kvar, är jag frisk nu?


Jaha...

Nån sorts kräksjuka smög sig på mig igår kväll för att sedan stanna på besök ett tag. Nu har jag iallafall fått i mig pyttepyttelite yoghurt som (peppar peppar) verkar vilja stanna kvar ett tag. Jag är hoppfull!


Skridskor igen...

Min nyfunna hobby heter långfärdsskridskor, ett rent familjenöje. Molly fick åka från Skåleklint till Sandviken på sjön Tisaren. Och alla som såg oss komma åkande med en barnvagn på isen trodde nog vi hade en pyttepytteliten störning, men vet ni, det struntar jag i faktiskt! Jag är även fantastisk stolt över att jag har en friluftspryl som Magnus inte äger ännu(observera att han har lånade skridskor och kängor...). Han har annars en hel del braåhasaker vad det gäller friluftsliv...


Nu brakar det loss

Kladdhelvetet har nu börjat i vår lilla familj. Det är tur att både jag och Magnus klarar av att äta hyffsat strukturerat iallafall, för med en hel familj som donnan nedan skulle det se helt hopplöst ut hemma... Men det är tur att vi inte är ensamma om detta!


Växthuseffekten

Till och med insekterna är förvirrade, denna lilla krabat mötte vi på isen häromdagen. Magnus eskorterade den vackert till land (som om den skulle ha större chans att överleva där i minusgrader...men man vet aldrig)


Att ha toffs eller inte det är frågan


Före                                                        Efter

Nu kan Molly äntligen skilja på mamma och pappa, toffsen är borta! Stavas toffs med ett eller två f, jag chansar på två, det kan vara fel men rätta mig i sånt fall...

Katt och gran

Det är konstigt att granen barrar så, då man tar på den ramlar det dock inte av ett barr. Och alla katterna försäkrar att de låter den vara, men Lakrits har ju också lite damp (egenställd diagnos).


Mjölk ger starka ben



Molly har lånat en bil av sysslingen Vincent. Det är nästan så hon når ner med tårna men det spelar ingen större roll, den är kul ändå!

Sådärja

Nu är det bara att någon tar på sig ansvaret och skottar upp Hjälmaren åt mig! Litelite klurigt med så mycket snö på isen och så hala skridskor på tassarna!


Hissa eller dissa?

Vi funderar på fröken Mollys rum, vad tyx om tapeten? Hissa eller dissa?
Kolla här!


Hoppar eller inte...



Och jag vet fortfarande inte hur man vänder på filmerna, vänd på huvudet eller skärmen bara. :)
Hursomhelst årets julklapp!

Meck

Det är sånt meck att blogga då Magnus är hemma, jag kan inte hjälpa det bara. Vill ju lixom hänga med mannen  ju!

Imorgon ska jag köpa mig ett par långfärdsskridskor, om jag tyckte det var ljuvligt att åka med svärmors ca 5 nummer för stora skor borde väl skor i min egna storlek vara ännu bättre? Det räcker för att motivera mig till inköp, att det redan är litelite fullt i "bra och ha källarförådet" kan inte hjälpas. I ett försök att strukturera upp det har vi för närvarande flyttat ut alla grejer, så nu är det ju tomt ju - nystart!


RSS 2.0