Alarmet

Asså hur var det man gjorde för att sätta igång alarmet på väckarklockan och telefonen? Inte för jag tror att det behövs men man vet ju aldrig. Jag minns mitt anställningsnummer men inte alarmet, kommer även ihåg att slaget vid Hastings var år 1066. Hur sållar hjärnan info egentligen?

Real life IKEA

Nu är jag taggad! Fick på mig arbetskläderna och fick en skön känsla av välbehag! Sitter även och bloggar i dem... sjukt? Ja kanske! Har inte haft framme uniformen sen midsommar förra året. Den positiva överaskningen var att allt passade förutom mammabyxorna som var hejdlöst för stora - SKÖÖÖÖNT! Det roliga var även att skärpet är för stort, vad har skett???

Som ambassadör för IKEA är det viktigt att vara välklädd. Hel, ren och rätt monterad (reservation för det sista...).

Jag är på god väg, byxorna ska läggas upp, pikén strykas och fram med ett par skor så är jag all set för imorgon!

Samma arbetsplats men nytt jobb på arbetsplatsen. Ärligt så är jag skitnervös, asstressad och pirrig, men det mesta brukar ordna upp sig efter hand så lite lugn är jag också. Det sköna är att Magnus är hemma med Molly nu och jag slipper ha dagisångest samt det faktum att vi faktiskt bara har ett barn. Ental är under kontroll, fleratal är det inte!

I framtiden springer ni på mig på sovrums och barnens IKEA, om det nu är så att jag inte hör av mig här på ett tag. Man vet aldrig! Min första arbetsvecka snittar 45 timmar - here we go! Ingen vuxeninskolning här inte.


Jorå det finns blåbär kvar

Eller kanske fanns efter att vissa betat i sig ett par stycken.


Min morbror

Min morbror var Einstein idag. Proffesorer på Örebro universitet har det tungt arbetsmässigt!
Tippar det är ok att jag lånar bilden från www.na.se vi har ju faktiskt prenumeration.


Dag Stranneby poserar som Einstein.

Bevis

Här är en bild på att jag verkligen hittade tre olika typer av handkräm här hemma! Det gååår inte att sova om man inte smörjt händerna det är ett faktum!


VIPläktaren

Efter ett antal besök på hemmarenan i Sannahed var det dags för Mollan att ta plats på VIPläktaren i tisdags. Och vann gjorde Indianerna också!


Följ med i kampen

Nu är det nära som aldrig förr. Kadetten modell 1988 års närmar sig 4000 mil med stormsteg. Hur ska jag fira? Jo med en ny ljuddämpare till exempel. Nu låter jag som värsta eparaggaren från Hallsberg, men vänta nu - jag är ju från Hallsberg ju!


Tålamod

Jag lever, men är inte världsbäst på uppdateringar just ju. Uppdaterar mig själv på livet då arbetet drar igång på måndag igen efter dryga året hemma i mysdress och morgonrock (som sambon trott!!!). Har ett par "spännande" inlägg från mitt mysdressliv på g så håll ut!

Åh det blir så bra!

Imorgon kommer nån att få ett litet bus. Nån som bor på ett hotellrum i Göteborg... Jag är så sjukligt dålig på att hålla masken och ljuga. Inga frågor tack!

Lite trög men det går framåt

Tappra försök i att fånga miss M på bild med sin BRIO tax. Hon har nääääästan fattat logiken i att den har ett snöre som man kan dra, problemet ligger nu i att hon vill att den typ ska gå  (rulla) framför henne och hon får inte riktigt till det... Svansen verkar dock vara lite av en delikatess!




Jo just det

Anledningen till att jag ställt in en skohylla modell furu och jätteful i hallen var för att blockera spegeln som sitter lite sisådär lagom barnvänligt fast i väggen. Vad sker?


Den som letar han finner

Handkrämen var slut, men jag hade för mig att det fanns nån mer. Jorrå, den som letar han finner - tre tuber...


Säkert att det finns...

Alla säger att det finns så mycket svamp i skogen. Jo verkligen! Flugsvamp hittade vi.



Nostalgi

För tre och ett halvt år sen var man in Indien ja... Igår var jag till Örebro, inte lika exotiskt kanske?







Sorry love

Kollade lite gamla foton, detta från år 2003 Ljungdalen då jag och mor släpade med min "stackars" sambo på islandshästtur över fjällen. Detta är väl den mest kontrollerade bilden av hans ryttartalang.


Billigt hö

Efter att inte ha klippt gräsmattan på dryga två veckor med marginal är det bara att ni mailar mig intresseanmälan för hö. Det finns pleanty om man såger så...

Men just ja

Nu kom jag på det! Efter att ha funderat både en och två stunder över det dova höga ljudet ute kom jag på det! Det är ju den första måndagen i månaden och kl är 15.00. Man testar ju nödsignalen ju! Så dum jag var som inte kom på det snabbare. Vill inte minnas att jag hört det på länge och jag hänger ju mest hemmikring så att säga, konstigt.

Innegångsförbud?

Kom hem efter träningen och upptäcker att ytterdörr är låst och ingen vill öppna. De sista jag sa var att jag inte tog några nycklar med mig och det var inget problem i och med att sambon och jag i princip skulle mötas i dörren - han påväg till träning och jag påväg hem från träning.

Hursomhelst, låst dörr och ingen öppnar. Bilen hemma, barnvagn hemma och inga andra synliga spår av tillflykt. Ringer hem två ggr (minst) och på sambons mobil. Dåligt med svar om man så säger. Letar reda på en filt i och med att jag inte tog med tröja och är svettigare än svettigast och kall!!! Sveper den runt mig a la Batman stil. Mycket stilfullt!

Efter 30 minuters väntan kommer Magnus ut och undrar varför jag smyger omkring på altanen. Jo då men han hade vart på övervåningen, vikt tvätt och lyssnat på musik! Jag trodde i princip de lämnat huset med ambulans! Vad är det för fel att svara i telefon och inte låsa in sig på detta viset?

Roligheter

Läste en rolig pryl tyckte jag iallafall.

En femåring kommenterar utseedet av en liten bebis.

"Mamma varför har den där bebisen hud på tänderna?"

Jag skrattade så tårarna rann.

Luras

Imorgon får Molly mycket mycket utspädd gröt som välling. Tror ni hon går på att det är välling? Vad gör man då det är slut? Som allt annat här hemma typ, blöjor, smörgåsgurka, tomater, frysta hallon och brieost. Vem tar det sista av allt?

På icakortet ligger vi minus 170 kr fast vi satt in 3000 pix för ett par dagar sen. Asså det är ett skämt! Hur mycket gör ni av med på mat i månaden i runda slängar? Snart blir det till att göra grytor på ogräs för det har vi massor av!




Tung dag



Idag har det gått ett år sedan min farmor gick bort.
Jag försöker tänka på de roliga och fina stunderna!
Hon dog alldeles för onödigt tidigt, verkligen ett slöseri
med människa! Jag kan tycka att det finns så många
andra som kunde gått före i kön.


Kortslutning

Idag hade jag tid på SOUL för färg av fransar och bryn. Men jag missade det totalt, inte en aning om att jag skulle dit hade jag visst. Herregud, pinsamt och har väl i princip aaaaaldrig hänt mig, fröken kontrollfreak nummer ett (är det ok att särskriva ett svengelskt ord, hur funkar det?). Jag mår verkligen dåligt in i benmärgen över detta!



www.soulhudvard.com

Det minsta jag kan göra är att ge dem lite gratisreklam ju!

Hoho?

Jag ser er allt! Eller inte. Ett femtiotal läsare om dagen, men inga spår i kommentarerna. Jag fäller en krokodiltår. Kom igen, ge mig lite kärlek här va?! ♥

(♥ är det senaste jag lärt mig inom datavärlden - mycket stolt!)

Äckliga grytan

Det finns en maträtt från Semper som heter "Goda grytan". Ibland är namnen så tydliga och bra. Även mycket enkelt också om man inte vet vad man ska köpa. Vem kommer på alla fyndiga namn egentligen? Det är ett jobb jag skulle kunna tänka mig 40 timmar i veckan.

Några andra exempel "Flygande Kalle", "Bondens gryta", "Skärgårdsgryta", "Ishavsgryta", "Slottsgryta", "Örtgårdsgryta" och "Västkustgryta". Märk väl att det nästan enbart är grytor där man tillåter sån fantasi. Saknar roligare benämning på lasagne till exempel. Kanske "Rysk lasagne" skulle locka, eller "Frikadeller från Sudan", eller "Skånsk renstuvning". Jag är som ni märker mycket kompetent för ovan tjänst. Andra förslag?


Förvirring

Det är lätt att bli förvirrad då man har klänning och snutte i samma tyg.


Förtydligande

Efter tidigare inlägg om att min sambo fått sitt röstkort till kyrkovalet måste bara förtydligas en smula känner jag i efterhand, mest för min egen skull.

Jag har absolut inget emot Svenska Kyrkan och dess verksamhet (nyttjar ju själv öppna förskolan hos kyrkan ju). Folk får ha vilken religion och tro de vill, det spelar mig ingen roll och jag accepterar olikheterna till fullo. Det jag upprörs över är att de flesta man pratar med inte har en aning om varför de är med i Svenska Kyrkan och inte tar ställning och går ur om det är så att man inte hittar en tillräckligt bra anledning för att betala drygt 1% av sin årsinkomst till något man vare sig tror på eller nyttjar. Tjänar du 200 tusen på ett år är det dryga 2000kr om året vi snackar om här. Här finns pengar att spara i kristid minsann. Är det så att du är troende och nyttjar kyrkan så är ju 2000 kr tex en helt rimlig summa för att nyttja dess verksamhet.

Alla beslut är helt upp till den enskilda individen, men jag tycker allt att man kan ifrågasätta vissa saker lite mer än man generellt gör.

Lärandets resa

Innan Molly föddes var jag aldrig sjuk, nu är jag inne på minst femte gången detta år jag vart ganska dålig (min definition av dålig=högre än 38 graders feber och sängliggandes alternativt kräkandes, två vinterkräksjukor lyckades jag hinna med). Jag blir så trött och undrar lite varför det blir så. Jag menar jag träffar ju mer snoriga ungar än jag gjorde innan hon föddes, dock mindre vuxna eftersom jag inte jobbar. Kan allt "mammafikande" spela in på immunförsvaret kanske?

Innan Molly föddes var min livskonsumtion av febernedsättande och värkmediciner i princip hälften av vad jag proppar i mig en sjukperiod som den senaste. Vi hade inte ens alvedon hemma och jag visste knappt vart jag skulle köpa det. Men nu funkar det lixom inte att vara sjuk och hemma med en ettåring själv då sambon jobbar i Göteborg denna vecka. Jag greppar alla halmstrån jag kan (läs: Ipren, Alvedon, Cocillana, Kan Jang och Esberitox.)

Och nu har vi då alltså bara ett barn så jag ska verkligen inte klaga. Hur överlever flerbarnsfamiljer egentligen?


Väljer att se det fina

Vår trädgård svämmar äver med ogräs och jag ligger inne sjuk men för tillfället väljer jag att se det fina av dagen! Höll även på att hosta ur lungorna påväg ut i trädgården! Topptrim? Njae!



Inte i närheten av Jennys som ni hittar här direkt!
Men om ett par år så kanske?




RSS 2.0