Det var bara en tidsfråga

Jobbar barnets far för företaget som säljer detta märke så tycker jag ändå att 8 månader är ganska sent för sina första par DC skor.


Evighetsmaskin

Frågan är hur många timmar man kan lägga på en trädgård egentligen? Då vi som bäst håller på och jobbar på ett projekt hinner jag tänka ut minst tio nya som vi kan göra. För att jag egentligen inte har nån koll på vad vi uträttat i helgen måste jag speca ner det lite här för att strukturerar huvudet:

* Målat boden, två gånger.
* Bilat bort den där jäklans betongklumpen i källaren.
* Rensat ur hallonbuskarna och gödslat och bytt jord.
* Planterat en häck med thujor.
* Bytt en tredjedel av alla skruv på altangolvet till trallskruv (de som bodde här innan hade skruvat i vanlig skruv som rostat, gått av och gör så att golvet släpper).
* Gödslat gräsmattan.
* Räffsat upp mossan vi rivit.
* Täckbarkat häcken.
* Rensat ur boden.

Jag tror det var allt... Men det är typ lika mycket kvar att göra, hur är det möjligt?


Alla goda ting är tre? Eller två räcker...

Men som att inte poliser kör för fort ibland då... Ja, då har jag fått fortkörningsböter nummer två i mitt liv och jag är inte ens 30, hur ska det fortsätta?

85 på 70-väg, med sol, strålande fri sikt över gärden och i princip ingen traffik. Man kan tycka de kunde se liiiiite mellan fingrarna, men icke!

Polis: Vi har en rutin kontroll av körkort, fordon, hastighet och alkohol idag.
Jag: *tänker tyst och ler fjantigt* Fuck fuck fuck, skulle inte druckit den där folkölen i trädgården, skulle lättat på gasen mycket mycket tidigare och har jag överhuvudtaget ett körkort med mig. Bilen är från 1988 och är väl den ända i ovan kontroll som kommer passera fläckfritt.
Polis efter jag blåst och visat körkort: Jo det här ser bara fint ut, nu kommer min kollega som lasrat dig att prata lite närmare med dig.
Jag: *tänker tyst igen och ler nu lite (mycket!) mer stressat* Helvetesjäklaskit!!!
Poliskollega 2: Du har två alternativ, antingen erkänna på plats eller så kommer vi mötas i tingsrätt.

Varför förneka?

Kräftskiva

Rensar frysen och idag blev det kräftskiva här hemma, kanske mest för att motivera nubbe på en måndag!? Ska vara bra då man är förkyld vilket jag har blivit...


Smaksensation

Avokado är i princip en av de godaste grönsakerna (frukt?) jag vet. Jag åt en avokado till kvällsmat - smaskens.

Ställde sen bort tallriken och glaset och såg att jag hade lite avokado på handen och slickade snabbt i mig det. Skum smak, men jag slickade i mig det resterande gröna på min hand. Yes diskmedel?! Jo då, sannerligen. Jag hade råkat slå emot handen mot diskmedelsflaskan. Jag är nu mycket mycket ren i munnen!

Pyroman?

Imorgon ska jag förhoppningsvis få elda lite gamla löv och grenar i vår tunna. Jag tycker det är sjukligt kul att elda, dock inom kontrollerade former såsom i panna, öppen spis och oljefat. Den dagen jag var på en prova-på-dag på brandkåren för några år sedan och fick prova på att rökdyka och annat med tema eld kan vara en av de lyckligaste dagarna i mitt liv.


Plastpartaj av olika karaktär

Helgens tema går under rubriken hempartyn. På lördag ska jag på ett "intimhjälpmedelsparty" (dildokalas, sa en vis man) och på söndag ska jag ha ett Tupperwareparty här hemma. Tupperwareparty var jag på senast nån gång på tidigt 90-tal sist hemma hos Cillas mamma. Tupperware känns lite 90-tal, men det kvittar, vem kan få för många plastburkar? Dildokalas är en ny upplevelse för mig, jag ser fram emot det med skräckblandad förtjusning.

 Bild saknas


Men hon kryper ju

Mitt mål är att få ihop 10000 steg på en dag (slavisk missbrukare av stegräknare) och idag var inga problem.

Anledningen heter Molly och hon kryper. Utmaningen är att leda ett jympapass med sitt krypande barn och samtidigt försöka hålla fokus på sina deltagare på passet du instruerar. Jag var mycket mycket svett och trött efter dagens mamma/barn jympapass kan jag erkänna. Satan vad hon inte vill ligga still i mitten av salen och snällt leka med sina leksaker, otacksamma unge - nä det är mycket roligare att försöka krypa så snabbt man bara kan till övriga deltagande bebisar för att se om man kan lyckas peta ut ögonen på dem innan mamman märker det. Men icke - ty mamman är snabb som en vessla på att jaga liten bebis! Dags att barnsäkra lite hemma kanske?!


Teater och Björnstugan

Ibland är livet rätt ok. Ikväll är ett sånt exempel. Jag och mamma har vart på teater i Vivalla, en stadsdel i Örebro som jag nog aldrig tidigare besökt heller. Efter det en Hjälmargös med färskpotatis och efterföljande dessertost på Björnstugan. Möjligen hade det smakat bättre med vin till maten och ett fint dessertvin till osten, men nån måste ju köra hem bilen och har man valt att bosätta sig i Hallsberg så har det vissa baksidor...

Gas

Om nån har ett bra tips på hur man fyller på gas i sån där fin tändare, meddela mig gärna. Ska det vara så svårt eller är jag bara blond? Det blir lixom bara is på tändaren och pyser, vad gör jag för fel?

Me like

Jag är en test - junkie utan dess like. Hittade detta hos Finnjonna28 words

Speed test


Jag ska bara...

Jag är verkligen jättejättedålig på att gå och lägga mig. En riktig Alfons Åberg, jag ska bara... Jag vet ju att jag inte funkar så bra utan sömn, men ändå är det så svårt. När kommer jag att lära mig tror ni? Nu är klockan typ halv elva och jag är inte ens i närheten av att lägga mig för jag ska bara...


Bila genom Europa eller källaren?

Det är alltså detta som kallas att bila. Manligt verktyg, mycket smuts och hög ljudnivå - vad mer finns att begära av en dag som denna?


Stopp å belägg

Det går för fort, jag hänger inte med alls! Molly är åtta månader redan, vad f*n hände egentligen?

Premiärturen i lekparken



Sparsam

Hade lite glömt detta men kom på det idag och fick mig ett gott skratt!

Jag är uppfostrad till att i princip alltid klippa isär Wettex disktrasorna i två delar, för att det helt enkelt räcker med en hälften så stor trasa. Min sambo har tagit detta till sin spets och klippt min halva disktrasa i ytterligare två delar. Nu börjar de bli lite väl små kan jag tycka...

Diskborsten på bilden för att illustrera storleken på trasan om det råder tvivel till att den är liten. Familjen snål?


Bättre för mig

Nu har det vart lite klent på bloggfronten för min del. Det är som med livet, det går upp och ner! Mitt övriga liv har vart inne i värsta flytet nu ett tag så därför blir bloggandet satt lite åt sidan. Jag kan inte lova bättring, men man vet aldrig.

Senaste tiden sammanfattat på nedan vis:
* Gjort klart Mollys rum! Och fått henne att bo där på nätterna. Jag vet inte om det är skönt eller sorgligt än, det får visa sig.
* Vart ute och pysslat i trädgården endel. Finns ju inte ord som beskriver hur skönt det är ute nu!
* Påsk, med tillhörande mat och godisfrossa hos olika delar av släkt.
* Slitits mellan hopp och förtvivlan vad gäller the never ending story i vår påhälsning av de trojanska i vår dator (case not closed!)




Tvättmedel

Varför kan ingen komma på ett tvättmedel som luktar precis som tvätten gör då man precis tagit in den från tvättvindan? En helt underbar doft om jag får säga det själv.

Så är det ibland

Blir lite dåligt med bloggandet ett tag framöver nu, då vår kära dator är på virusrensning. Fantastiskt vad mycket man får gjort om man inte har ständig tillgång till dator. Förstå om tv'n skulle gå sönder då skulle man hinna måla om huset typ två gånger om dagen. Tur att den fungerar än så länge...

Träningsvärken från helvetet?

Om det är så att man (läs:jag) inte kört skivstångspass på två veckor och sen lassar på med standardvikter, då kan det vara så att träningsvärken från helvetet knackar på dörren. Ajajaj, mina stackars ben! Vem envisades med att ha så tung benstyrka på passet? Men lite skönt är det, bara man inte ska sätta sig ner som typ på toaletten. Får ståkissa idag då...

Jag tror hon kryper

Just det på mamma/barnjympan idag tror jag bestämt att den unga damen bestämde sig för att förstå krypandets konst. Hon har fattat det där med att flytta benen, men armarna har länge vart som fastklistrade i golvet. Men idag fick hon ihop det diagonalt och fint, vänster hand fram höger knä, höger hand fram och vänster knä. Graciös och snabb som blixten är hon inte, men söt och det är huvudsaken.

Vita kläder

Kan nån förklara för mig varför målare arbetar i vita kläder. Jag fattar verkligen inte det. Kanske finns nån historisk koppling till det?

Jämställdhetsbonus

Det är ju underbart, äntligen kanske jag kan få nån sån bonus. Försäkringskassan har ju en helt ny grej som jag totalt missat! Man kan få bonus om man tagit ut mest föräldradagar och den ligan leder ju jag för tillfället! Hur kan jag ha missat detta?


Snällt

Visst är det ganska snällt att ha tillbringat 5 timmar på att städa sina föräldrars hus då de är på semester? Det var damm ovanpå dammsugaren, det talar ungefär om när de städade sist. Jag tror det kommer uppskattas.

Nu har det hänt

Jaha, då har det hänt! Mollan har gjort sig lite illa för första gången. Nån helt oansvarig mamma vände ryggen till ett tag och då passade hon minsann på att ramla ner från mormors säng. Ramaskri utan dess like, jag trodde hela huvudet spruckit, men det har det nog inte för i skrivandets stund sitter hon och suger på mitt ben och skrattar. Eller förresten det kanske inte är ett helt normalt beteende - jo det är det ju om man är bebis!

RSS 2.0