Vi tog bilen till sjön, andra sprang dit! ...

img_5882 (MMS)

Vi tog bilen till sjön, andra sprang dit! Nu kvällsbad.


Lika som bär?



Det är nåt "Plura" över min dotter...

Ved

img_2515 (MMS)

Jag gillar att hållas med veden. Då vår gamla vedpanna gick sönder var det många som såg det som självklart att vi skulle sätta in bergvärme eller nån typ fläkt/pump historia. Vi satte in en ny vedpanna. Man kan tycka det känns gammalmodigt och bakåtsträvande. Det finns ju så många andra bra sätt att få ett varmt hus och varmt vatten. Men jag gillar ved, jag gillar (älskar) att elda i pannan och öppna spisen, jag gillar att köra skottkärror med ved och kasta in och stapla upp det. Det liksom tvingar mig att bara göra det. Kroppsarbete är så underskattat. Idag har jag kört ett par kärror för att såsmåningom göra plats för den nya veden som behöver in på vedbacken. Det var skönt ända tills herr och fru Geting med mååånga barn inte tyckte jag skulle rota kring vid deras välarbetade bostad i vedhögen. Man flyttar liksom inte ett getingbo hursomhelst, så mitt kallhjärtade beslut blev att helt enkelt tvinga dem att hitta sig en ny bostad (läs: slå ner deras bo med en lång pinne). Nu ska vi lämna dem ifred en stund. Vi fick liksom inget första bra möte och jag tror inte de bjuder mig på en kopp kaffe nu direkt. Det skulle de ju troligtvis inte göra innan heller men ännu mindre nu...


Hittat fötter-check!

img_7384 (MMS)

Det är lite klurigt men nu har jag listat ut det!


Husvagn

Som det ser ut ska vi nog på en minisemester med husvagn. Var tvungen att skriva ner det för jag fattar inte själv. Det känns så fantastiskt ojag. Men jag är inte den som ska döma - här ska prövas husvagn minsann!

2 cyklar, packning, 2 barn och 2 vuxna. Kanske ska ta med tältet också så man kan få sova i fred eller?

Behöver jag nämna att semestern kommer äga rum i trakter där man kan cykla?

Nu får jag tänka om

Var en tur till Pershyttan och trampade runt i skogen på min fina cykel. I vanlig ordning innehöll turen minst en vurpa. Nu börjar jag närma mig gränsen till vad som är ok att ramla omkull i skogen på stockar och stenar.

Jag är ju av nybörjarslag på detta med MTB. Först var allt bara kul och jag drog på och chansade till höger och vänster. Fördelen är att det funkade helt ok för oftast löser det sig om man är lite skönt avslappnad i kroppen ju. Sen kom "över styret vurpan" och jag fick lite respekt för detta med smärta.

Nu försöker jag hitta kontrollen, vilket resulterar i att jag fegar och tvekar och då ramlar jag iallafall. Vill förbi denna passage för nu börjar det göra mycket ont på benen av alla närkontakter med herr Sten och mister Rot.

Eller, jag måste iallafall lära mig att ramla på vänster sida nu, för höger är ömt!

Praktiskt? Knappast!

img_0580 (MMS)

Men snyggt iallafall. Ibland måste det få vara så. Jag är ju så jäkla praktiskt med allt annat ju.


I vårt land

img_4048 (MMS)

Är inte ärtor hur coola som helst? Hur kan de liksom bli såhär? Först en skida och sen kommer den på att det ska bli ärtor och sen att de ska växa typ varannan. Jag hittade en påse med ärtor som hade ett par år på nacken. Jag peta i dem i landet - en av ca 30 tog sig iallafall. Tur ändå, de är lite meckiga att skala.


MTB i Pershyttan

En fantastisk tur med sköna tjejer! Hoppas jag skötte mig ok så jag blir medbjuden igen (denna gång liksom bjöd jag in mig själv lite...)

Nya klockan - det är grejer det!
 


Mjölkleverans

img_3818 (MMS)

Pumpat ur mjölk och samlat för att kunna vara själv en stund! Jag ska ut i skogen med cykeln! Mycket meck för lite "egentid" men så värt det!


Sämsta mamman?

Idag har jag nog vart en av de sämsta mammaversioner av mig själv hittills i mitt liv. Man får vara det ibland, men det gör ont i själen efter en dag som denna. Jag är inte perfekt och orkar inte allt hela tiden.

Jag har bland annat:

* Höjt rösten alldeles för högt och alldeles för många gånger.
* Trampat i alla fällor typ skrikit tillbaka att man inte får skrika (högst opedagogiskt!), sagt att man inte får kasta saker men gjort det själv i frustration.
* Hotat i stil med "om du inte gör som jag säger får du gå upp på ditt rum".

Som straff fick jag för första gången höra "DUMMA MAMMA!", tror dock inte det är sista gången i livet jag får höra det dock. Det fick mig att börja gråta hejdlöst - tre gånger!!! Det gör ont - men sen kramas vi och hon säger att hon visst tycker om mig lite grann. Jag gråter igen för att hon är så fin ( och jag har monsterdåligt samvete!)

Välkomnar mig själv in i ännu ett steg som förälder, tippar detta bara är början. Man ska ha lite elaka föräldrar, det hade jag (om man frågar mig som 13åring!) då går det oftast ganska bra i livet.

Imorgon ska jag ut och cykla  med två sköna tjejer, de borde läka mina sår. Jag behöver ladda om med lite egentid! Tusen tack till barnvakterna!!! Det betyder väldigt mycket!


Älskade unge...

Världens bästa



Jag kan vara världens bästa sambo! Kunde ju inte bara köpa en till mig själv, så jag tog med en till min älskade också. Alla måste få leka ju!

Testcyklat en tur med denna ikväll och nu analyserat pulskurvor, kilometertider och höjdmeter och jag säger bara WOW! I love!

Nu ska vi äta gröt ett par månader för att kurera mina hål i plånboken. Just det, sa jag att jag även var och fixade naglarna idag? Nej nu är det stängd plånbok ett par dagar...

Trött

img_4581 (MMS)

Speedwayen igår var tydligen jobbig. Lite dagen efter...


Ordningssinne?

img_8768 (MMS)

Galjar i färgordning, vad ska det bli av dottern måntro?


Inväg och mät av mor

Vikt: -2,1 kg
Midja: -3 cm
Höft: -2 cm
Lår: 0

En månad till har passerat, jag kör på. Upplägget verkar funka. Nice!

Ny mot gammal

img_6261 (MMS)

Har skyhöga förväntningar på den nya, den gamla suger! haha. Var bara tvungen.


Soffhäng

img_4092 (MMS)

Stor har fått lite feber över natten. Vi tog en glass till frukost och väntar ut eländet. Fröken själv i fråga menar hon är helt frisk. Viktigt att jobba ned mental inställning redan i unga år.


Måsungar

Spanade in lite förvirrade måsungar då jag var ute och promenerade ikväll. De är för lustiga de där små liven. Ser sådär tilltuffsade, smutsigt luddiga ut och med en lätt förvirrad och stirrig blick. Det brukar alltid finnas en kull vid samma ställe här i Hallsberg som tragiskt en efter en får sätta livet till i sin hårda uppväxt på gatan.

De jag spanade in ikväll tyckte jag såg lite ensamma ut. Men jag gjorde testet och närmade mig dem lite försiktigt och vips vopps så kom mammamås attackdykandes mot mig. Åh jo de har allt koll de där måsmammorna.

Är inte naturen rätt fascinerande så säg?

Piffigt

img_2398 (MMS)

Lyxar till det med blomdiadem till myskläderna en fredag. Känns lite mer uppklätt så.


Det finns inget dåligt väder?

img_4815 (MMS)

Vi har besökt ett berg idag minsann. Trevligt sällskap hade vi dessutom. Inte illa alls faktiskt.


Vi hittade visst lego

img_4384 (MMS)

Tur det finns lite hemliga gömmor i huset.


Hur lång är en vecka?

Min plan i att chocka kroppen tror jag går bra. Kört 2x45 minuter promenad sen i måndags. Det låter kanske inte värstans hårt eller mycket, men nu börjar det kännas i fötter, knän och höfter. Ska köra lite styrka på lördag och sen jobba samt förhoppningsvis cykla på söndag så min vecka blir till och med imorgon.

2 pass promenad kvar alltså. Körde lite kettlebells igår också bara för att det är så kul.

Imorgon är det utflykt på g, ska bli skoj det. Plättarna är ju redan klara, kan bara bli lyckat!


Lätt som en plätt

img_7831 (MMS)

Lätt som en plätt


Mössfynd

Vi går igenom lådor med kläder och gör fynd, en lejonmössa till exempel.


Är jag helt dum i huvudet?

Utmanar mig själv denna vecka. 45 min promenad raskt tempo morgon och samma visa på kvällen. Två dagar avklarade och jag har bestämt mig för en vecka. Lite flytande ännu om jag kör mån-fre eller mån-sön. Bestämmer inte riktigt ännu.

Min invägning/inmätning mot mig själv är den 20 juli, då ska vi se om jag står still eller om det hänt nåt. Det svåra är nu att inte tjuvväga eller mäta utan bara köra på de sista dagarna.

Nackdelen med detta upplägg är att det inte blir så värst mycket tid till cykel eller kettlebells denna vecka (därav tvekan om jag kör till och med fre för då kan jag cykla i helgen!)

Sambon körde löpintervall i backe ikväll - det är mycket skönt jag bor ihop med en likasinnad!

Just det, vår leverans av 20 kubik ved kom också idag så det där med styrketräning kan kanske involveras denna vecka. Kasta, bära, stapla!

Sämre söndagar har vi haft.

img_8924 (MMS)

Äntligen kom vi upp till Bergslagen och Pershyttan för att testa MTB-lederna. Ojojoj, vilken lycka. Perfekt markerade leder, lätt att hitta, inge folk ute och lagom väder. Avslutade med bad i Rammsjön och lunch vid vattnet. Okay och nu är tiotusenkronorsfrågan varför jag frivilligt ska jobba fyra söndagar i rad. Söndagar är i princip den dagen hela familjen är hemma annars och kan göra saker ihop (typ cykla). Jaja, än är det länge kvar på denna säsong! Matt i benen men varm i hjärtat! Varför varför varför har jag inte fattat hur kul detta är tidigare?


Växer i landet.

img_8784 (MMS)

Växer i landet.


Vi spanar konst

img_6014 (MMS)

Vi spanar konst


Huvud i balans

img_0030 (MMS)

Huvud i balans


Fladdrar i en tyllgardin

img_5989 (MMS)

Bättre använda gardiner än att de ska ligga i en låda va? Ute eller inne spelar ingen roll.


Hamstern

img_6868 (MMS)

Sorterar igenom träningskläder. 8 par innedojjor, 30 funktionströjor, oändligt massa toppar... Herregud vad hände liksom? Har med lätthet sorterat ut en hög med ca 50 plagg jag inte kommer använda några mer. Myrornacontainern kommer bli full.


Oh ja!

img_6250 (MMS)

Oh ja!


There is a first time for everything

img_6974 (MMS)

Första "över styret vurpan" idag. Coolt skrap men det gör ont att få dem bara... Spännande att kolla in lårkakan också sen.


Morgonprat och inköp

img_3663 (MMS)

M var med mormor och morfar igår till Lerbäcksmarken. Hon kom hem med en traktor med tillhörande grisar (leksaks!) och en flugsmälla! Det var det hon ville ha. En flugsmälla liksom? Mor: Vill du ha en macka Molly? Molly: Nej tack så mcket mamma det är bra tror jag. Men ibland är de så roliga. Igår plockade jag en jordgubbe till henne från landet och hon åt den raskt sen tackade hon mig; "Tack så hemskt mycket mamma det var väldigt gott!"


Pedagogisk lunch

img_9790 (MMS)

Hittade en gammal bok i garaget.


Kojbygge

img_7232 (MMS)

Hammocken kan man greja mycket i.


Lördagshäng

img_7421 (MMS)

Nu börjar livet bli kul igen, efter en liten svacka.


RSS 2.0