Arbetsbefriad sommar

Asså jag har det så himla bra. Att vara ledig dagar som denna är bara helt för bra för att vara sant. Bra bara om man kan komma ihåg dessa dagar och "ta fram" dem i november då man verkligen behöver lite energi!

Helt sjukt

Att man kan vara så kär i sitt barn är banne mig helt och hållet sinnessjukt!


Småstora

Kan små fötter vara stora ibland?


Tajmat

Vi kom lite sent till Speedwayen ikväll och tog första bästa plats... precis brevid de tappra Vetlanda supportrarna, vilka utgjorde väl ungefär 0,1 promille av åskådarna i Sannahed ikväll.

Ja ja inte hela världen med det kan man tänka. Bara det att kombinationen försöka få "bebis som vart ute och badat och solat hela dagen" att somna nästgårds till de som har med sig dyktuber för att försäkra sig om att ha full ös i sina "hockytutor" hela matchen, inte är helt och fullt succéartad! Snacka om engagemang!


Se även den okända Vetlandasupporten hånle, men så fick de ju stryk också så han kan gott le...

Smidigt

Det är fiffigt då man inte har packat upp strandväskan sen förra året, men kommer nog troligtvis att behöva komplettera lite detta år.

Förra året - Molly på insidan, detta år - Molly på utsidan!


Skönt häng


Nu är altanen nästan komplett för sommaren - hängmattan är på plats!

Det är bara på midsommar...

... man äter gigantiska bitar brieost...



...man spelar kubb i gummistövlar, kjol och tights...



...man tar fram allt möjligt tänkbart och otänkbart från barskåpet...



... man springer runt med blomsterkrans på huvudet heeeeela dagen lång...
och ja den är lite sloken, men vem är inte det efter tolvslaget på midsommar?


Borttappad

Jag har tappat rösten, nästan iallafall. Har vart nästa tyst hela dagen (eller då jag vart vaken dvs från kl 16 idag tills typ nu) och ni som känner mig vet att jag har kämpat duktigt för att vara så tyst så. Men det har typ inte ens gett resultat, jag är fortfarande hes.

Då jag var liten vill jag ha gips och tappa rösten och nu kan jag tillägga att iget av det är så himlans coolt som jag trodde det var.

Back to reality

Imorgon ska sambon tillbaka till jobbet efter fyra veckor av pappaledighet. Jag har ju haft semester och oj vilken skillnad mot att vara mammaledig, eller inte... Kom just på att imorgon blir det bara jag och fröken M hemma igen ett tag, men det är ju i och för sig bara typ fyra veckor sen har sambon semester.

Sverige är ett helt grymt land där man kan vara hemma med sin familj och samtidigt få pengar för det! Jag kan fortfarande fascineras av att man får betalt då man har semester, dessutom får man ju typ mer än sin vanliga lön då man har semester. Jag kommer ihåg min första riktiga semester då jag fick mitt första riktiga jobb. Jag blev helt paff då det kom pengar som vanligt och vågade inte säga nåt till min arbetsgivare, trodde det blivit jordens fel. Jag hade typ sparat pengar för att kunna vara ledig. Hur kan nåååågon ens komma på tanken att vara missnöjd i detta land?

2 av 2

Nu har jag provlegat den svenska spikmattan två gånger och hittills stensomnat två gånger. Vem behöver ett glas rött som avslappnande då det finns spikmatta kan man undra. Jag som var lite skeptiskt får nu backa och erkänna, spikmatta is the shit!

10 - månadersbesiktning

Vikt: 8,7 kg
Längd: 71 cm
Huvudomfång: 46 cm
Plockar upp mycket små skräp med fingrarna: Ja
Klappar händerna: Ja
Förstår enstaka ord: Tror vi... kisse verkar hon förstå.
Reser sig och går utmed möbler: Oh yes!!!


Gratis nöje

Kom på att vi hade fribiljetter på badet - nice!

Reflektion

Idag har jag vart på ett helt hopplöst humör. Tyckt att Molly gnällt hela tiden fast hon inte har det, bara väntat på att hon ska sova så vi kunde greja, fått dåligt samvete över att jag vill att barnet ska somna osv osv... Jag startade i och för sig dagen med två koppar svart kaffe och en kanelbulle för att sedan glömma bort lunchen. Jag tror det var där någonstans det gick snett... Hela familjen Stranneby/Andersson fungerar inte på lågt blodsocker det är ett faktum vi lärt oss för typ 9 år sen, men ändå glömmer vi.

Huromhelst, efter en god lunch blev det bättre, inte bra, men bättre med humöret. Men nu är jag på topp igen och vad är den enkla förklaringen? Jag har inte tränat på ett par dagar och fick köra dubbelpass ikväll. Att livet kan vara så enkelt egentligen. Mat, kärlek och träning är det jag går runt på!

Borde haft en bild på mig sur, men inser att det inte finns nån sån. Vem är sur framför kameran lixom?

På nålar

Vi har beställt en svensk spikmatta, den ska tydligen vara lite grymmare än den andra mer traditionella. Längre piggar än den andra man sett överallt. Jag vet inte men jag tror starkt på att det kommer vara så skönt att ligga på spikar. Är inte det lite stört? Det kommer ju göra skitont ju - hur tänkte vi?


Oskyldig som ett barn


Jo eeeeeelller hur va?!

Soft kneg

Man kanske skulle ta och bli plåtslagare?

Det verkar vara ett helt ok jobb. Man får vara ute hela dagarna, säkerligen har man ett bra risktillägg för att arbeta på höga höjder (vilket jag tycker är kul, höga höjder alltså), ett ganska varierat arbete, man får ha sköna kåpor med radio i samt sköna arbetarbrallor som jag ändå glider runt i på ledig tid.  Fördelarna är oändliga. Dags för ny karriär kanske? Kan nån ens komma på en endaste nackdel?


Kvällen i bilder


Först flytta panna från garaget till huset...


...och två tankar också...


...man blir törstig av att bära...


...två på insidan håller emot, fyra på utsidan puffar på och håller emot...


...allt inne!

Nu är det bara att invänta alla hantverkare! En sån lättnad att det gick så fantastiskt smidigt!

Meningslöst

Vem är det som tillverkar påslakan som inte har de små hålen uppe som man lixom kan fånga upp täcket i då man ska bädda. Alltså bara ett stort hål i fotändan. Helt värdelöst är det iallafall.

Inga nyanser

Jag: Jag har kommit på en sak, jag har typ inga nyanser. Är jag arg är jag det ordentligt, är jag glad är jag riktigt glad, är jag ledsen är jag hysteriskt ledsen. Tar jag mig an saker gör jag det till 110 %. Dansar, dricker sprit, målar, äter ost eller vad som helst egentligen.
Magnus: Det finns ett folkslag som är likadana.
Jag: Vaddå? Vilka dårå?
Magnus: De mongolida.

Ibland menar även han att jag är hans sociala projekt och att han får bidrag för att ta hand om mig och vänj amig vid samhället. Tänk om det är så att jag är helt störd!!!


RSS 2.0