Gillart ändå

img_5602 (MMS)

Det här med LCHF kanske inte är helt fel för mig? Idag har jag ätit en fisksoppa till lunch bestående av 3 dl vispgrädde (!) och ska nu tillsammans med lite annat (ostgratinerad fänkål och paprika, blomkålsmos mm) ta en sån här goding till efterrätt! Tack Elsa för lån av böcker, ny inspiration kom som ett brev på posten. Ikväll zumba och imorgon skivstång spinn 90 min. Träningen är på topp! Livet flyter!


Rensar

Nu börjar alla diskar på datorn bli fulla. Tänkte man skulle rensa bort men vart börjar man?
Hittade på denna bild från 2003. Känns som evigheter sen - fanns det alltså digitalkamera då?
Tror det var på denna resa som det tappades bort ett och annat sittunderlag på fjället... Kan hinta att det var samme man som gillar "gömma nyckel".

Till tigrarna

Idag är dagen då alla nappar utom en endaste speciellt utvald skickas till tigerungarna.
M har själv valt en blå med vita prickar som får stanna ett tag till men endast nattetid i sängen. Man tar den då man går och lägger sig och man lägger kvar den då man går upp.
Steg ett i nappavvänjning. Mamman vänjer av kolhydrater och socker, dottern nappen.
Peppar peppar, dagen har funkat fint hittills. Och nu snackar vi tjejen som i principt haft nappen i munnen konstant dygnet runt.
Fördelen är att man ser hennes fina leende, nackdelen kan vara ordflödet genom munnen. Shit hon kan snacka tösen min! Nej, kommentar överflödig, jag vet vart det kommer ifrån - hennes mormor!
To be continued...

Efterlängtad

img_2398 (MMS)

Min nya bibel har då anlänt, jag ska läsa om leder, leder och mera leder. Stigunderlag och guldkorn i skogen. Började med att slå upp ställena vi vart på i sommar dvs Säfsen och Rörbäcksnäs. Spännande inledning på Säfsen: "Grusvägsnötare och kilometerätare finner sitt lystmäte i Säfsen" Jo jag tackar jag. Lite synd bara att vi gillar stig i skogen. Haha! Men det var en bra erfarenhet och det är alltid kul att se nåt annat, dessutom fick jag ju testa down hill också ju. Men jösses vad cykelsugen jag blir då jag bläddrar i denna bok. Det finns så mycket vacker natur i Sverige så det är inte klokt alltså.


Framtidsval

Har spenderat lite tid på Dansstudion i Hallsberg idag. Inget har förändrats sen sist jag dansade - föräldrar väntar utanför salen - snabb info om vikten av att betala sin kursavgift i tid - fotocollagen på väggarna (hittade mig själv samt min danspartner på mindre smickrande bilder, från typ 1992 kanske?).
Men jag hoppas M gillar det lika mycket som jag gjorde/gör. "Dans är friskvård" som det står i infobladet jag fick.
Visst syr man inte egna tävlingsdräkter och så nu va, som ens mamma gjorde? Man kan köpa sig ur den situationen va? Jag är inte heeelt redo för det liksom. Har dock mina egna danskläder kvar, men tippar modet förändrats en smula.
Vad månne det bliva av detta? Brun utan sol, håruppsättningar dag före tävling som gjorde att man fick sova sittandes, paljetter, lim, hårspray, fjädrar, bussresor till tävlingar, dansläger i Rättvik...
Kommer inte ens palla en dansuppvisning ju. Redan idag nästan grinade jag då de visade upp sin dans de lärt sig. Söta är de allt, de där små liven.

Kostomläggning

Jag tränar, det har jag väl nästan alltid gjort mer eller mindre. Jag älskar det, men nu känner jag att jag är lite mer sugen på att exprimentera med vad kroppen kan och vill. Kroppen är en spännande manick.
Jag har varit väldigt skeptiskt till detta med att ta bort kolhydrater. Jag äääälskar pasta med sås, mackor, gröt, pannkaka, potatismos you name it.
Jag har testat ett par dagar att försöka ta bort endel kolhydrater, inget hysteriskt på något vis, bara ersätta kolhydrater med typ grönsaker och mer protein (ja inte kött då i och med att jag är halvveg). För att se lite hur kroppen reagerar.
Idag lackade jag ur, kraften gick ur, jag såsar till, känner mig helt slut, mos i huvudet och helt ofokucerad!
Om jag inte har tillräcklig kunskap om vad att äta eller hur så äter jag inget, det är ju inte så bra ju. Resultatet blir att jag blir frispelshungrig och lassar i mig typ en hel limpa formfranska och så var jag runt igen.
Det är säkert inget fel med en lagomt intag kolhydrater på något vis men jag blir lite rädd då jag nästan känner mig som en knarkare på avvänjning för att jag inte tänker äta en massa mackor och pasta. Jag kan nästan inte tänka på nåt annat än mackor just nu. Eller gröt för den delen.
Men jag ska läsa lite till och se vart jag ska ta detta till för nivå. Det är ju en vääääldigt stor folkrörelse detta nu med LCHF-dieter hit och dit. Jag tror på mycket av det i grunden (rena livsmedel, naturliga fetter, stabilt blodsocker osv) men jag är inte helt frälst ännu, tror kanske jag är lite lite granna rädd för fettet bara...
Men som sagt, detta är ett test inget underskrivet kontrakt.
Erfarenheter nån?

Denna var kul!

img_1318 (MMS)

Testkör.


Det är en affär!

img_4068 (MMS)

Skönt att vi får hjälp med veden. Men man får inte stapla hur som helst och inte stöka till i hennes "affär".


Ett päron till farsa? Låser in nycklar... ...

img_1019 (MMS)

Ett päron till farsa? Låser in nycklar... I Vingåker! Detta kommer jag leva på länge!


Vi turistar och hittar för oss nya fenomen.

img_3432 (MMS)

Vi turistar och hittar för oss nya fenomen.


Söta små kaniner vid Göta Kanal

img_0581 (MMS)

Söta små kaniner vid Göta Kanal


Kvällsmys på klipporna.

img_6753 (MMS)

Kvällsmys på klipporna.


Kör sidoverksamhet visst mannen min.

img_9989 (MMS)

Kör sidoverksamhet visst mannen min.


Åt helvete

img_9553 (MMS)

Kakan gick åt helvete fel idag kan jag erkänna. Den fastnade typ i allt den kunde fastna i. Skönt att ingen är perfekt. Men med lite vaniljsås så duger den nog till kvällsteet. (Ullas äppelkaka efter recept från Icakuriren, slå det i åldersnoja någon. Icakuriren liksom vad hände?)


Inväg och mät

Den 20:e har åter passerat och det betyder invägning och mätning för min del. Förändring mot senaste månaden lyder.
Vikt: -1 kg
Midja: -2 cm
Höft: -3cm
Lår: -2cm
Det tickar åt rätt håll men det går sakta, men då vet jag att det håller iallafall. Men till och med jag som vart så himla LCHFnegativ börjar fundera på att köra en chock för kroppen, typ en vecka eller så kanske? Åh vi får se. Är lite rädd att mixtra för mycket med maten så länge lilla F lever av tuttemjölk.
Sen jag började med mina invägningar och inmätningar 20 maj har detta hänt.
Vikt: -3,8 kg
Midja: -14 cm
Höft: -7 cm
Lår: -4 cm
Det är ju spännande vad man kan göra med sin kropp på tre månader ju.

Kärlek

img_6577 (MMS)

Kärlek


Hur blev det såhär?

img_7808 (MMS)

Hur blev det såhär?


Najs

img_7206 (MMS)

Brukar inte bloggarrangera bilder men ikväll blir jag tvungen. Mtb i Säfsen är helt ok men inte gudomlig. Antingen långa leder grusvägen eller supertekniskt på yttepytte stig. M cyklade lite utan karta också vilket gav 5 mil i benen. Jag körde efter karta och fick typ 3 mil. Lagom tur för min del. Imorgon är planen down hill. Vi får se om det kommer fler inlägg efter det... Är lite rädd jag måste köpa en cykel till.


Chillar i säfsen

img_6586 (MMS)

Chillar i säfsen


Tempokörning...

img_7792 (MMS)

Oftast blir man inte omkörd av lastbil. Men kör man med husvagn händer det.


Vi bekantar oss.

img_8733 (MMS)

Nu ska det bara packas och donas.


Blupp blupp

img_0014 (MMS)

Nuså! Det går framåt med vinprojektet. Är detta ännu en fas man ska gå igenom som vuxen va? Göra eget vin som man sen ska tvinga i sig 25 liter av (förslag på andra faser: sy, sticka, baka, göra inläggningar, färga sitt eget garn, renovera ihjäl sig, safta, sylta). Hoppas verkligen att det kommer smaka hyffsat. Hur ska vi få tag på typ 25 tomma vinflaskor med skruvkork? Nån som har en eller två till övers kan kort och gott höra av sig tack! Annars får vi bälja i oss ohälsosamt stora mängder vin nu inom typ tre veckor.


Vi bakar paj

img_8127 (MMS)

Bumbostolen är en höjdare, även om vi fick ta en tur till Striberg för att införskaffa den. Säger bara Blocket alltså, bra grejer.


Riding on my bike

img_8031 (MMS)

Cykel nummer fyra för denna treåring har anlänt idag. Lyckan är total! Snart kommer hon märka att man faktiskt måste trampa själv också.


Lycka

Lyckan för treåringen blev nog när vi hämtade denna tårta idag.

På vägen dit lyckades vi även få punktering på bilen (andra på mycket kort tid...) och tappa bort nappen. Egentligen var det nog nappen som var värst i fallet.
Tjejen som gjort tårtan är ju superduktigt, kolla in hennes sida på www.orebrotarta.blogspot.com

3 åringen

img_1531 (MMS)

Födelsedagen började lite innan fem. Då hade födelsedagsbarnet sovit klart visst. Det kommer bli en låååång dag.


Morot kort och gott

img_3380 (MMS)

Morot kort och gott


Nya cykelvägar

img_8996 (MMS)

Nya cykelvägar


Mandaringlass i Nora

img_1467 (MMS)

Mandaringlass i Nora


CV

img_3799 (MMS)

Om jag ska söka jobb kanske jag ska sätta denna bild på mitt CV? Eller kanske inte. M var på cirkus med mormor igår och kom hem med en clownnäsa. Jag tror inte att jag är skelögd men bilden blev så och orka hålla på att knäppa massa nya, nix. Höjer clownkänslan en aning tycker jag också.


Kokeri

img_0562 (MMS)

Inget konstigt med det. Vi har satt igång lite körsbärsvin bara. Mycket mycket spännande hur detta kommer att ta sig ut...


RSS 2.0