Kvällens tema

img_4174 (MMS)

Thank God för after sun. Tvivlar på att det hjälper men det känns bra mentalt! När ska jag lära mig?


Igår konstig parkering, idag punktering...

img_5489 (MMS)

Igår konstig parkering, idag punktering...


Midsommarparkering à la Cissi

img_3016 (MMS)

Midsommarparkering à la Cissi


Ibland är det så enkelt

Sommarpasset!

Allt du behöver för att hålla dig under kontroll i sommar. Kan man annat än att älska detta upplägg?

Det gör så ont

img_0959 (MMS)

Jorå det blev visst den svarta, eller grå är den väl egentligen. Matt och fin och alldeles bara min. Jag är kär! Magnus menar han dalat ännu en placering (barnen, katterna, kettlebells, racercykeln och ny mtb). Körde testrundan på den idag. Lite för knixlig för min teknik men avslutade med en bit av elljusspår (lättåkt). På de knixliga bitarna med typ mer stenar och rötter än barmark slutade jag räkna antal gånger jag stöp i backen efter fem, så minst fem alltså. Den fick ingen snäll inskolning min nya älskling!


Jag undrar

img_0666 (MMS)

Vem har hängt upp dockorna på detta viset? Molly eller pappan?


Beslutsångest





Vilken är finast då?

Kan nån bara bestämma åt mig vilken jag ska ha. Tänkte mig en midsommarpresent.

Impulsiv?

Visst får man nalla av sparpengar för att eventuellt köpa en cykel? Försöker motivera för mig själv att det är en bra investering. För hälsan, för kul och för att jag vill bara...

Motiverar i och för sig alla mina "impulsiga" inköp med att vi har ju inte lagt en förmögenhet på grejer till barnen typ ny vagn, ny säng, ny bilstol (jo just det en ny har vi visst köpt). Där lär vi ha sparat ett par tusenlappar som jag nu kan ta till en cykel va?

Vad håller jag på med? Jag vet ju att jag kommer köpa en cykel så är det bara.

Den bästa anledningen kan vara att jag kommer ha en värre cykel än sambon och dessutom en mer än han har. Molly har hittills skramlat ihop tre st cyklar och hon fyller 3 i augusti. Tur vi har garage.

Tametusan

img_4460 (MMS)

Vi samlar ju lite på cyklar i familjen. Ikväll tog jag en tur med sambons MTB genom skog och mark. Skitig, svettig och lycklig! Varför har jag inte testat detta förr?


Jobbigt pinsam?

Är jag redan sådär pinsamt jobbig som bara föräldrar kan vara? Av Mollys blick att döma - jorå.







Inmätning och vägning

Vikt: -0,7 kg
Midja: -9 cm
Höft: -2cm
Lår: -2 cm
Vad: +-0 cm

Totalt -13 cm på en månad. Jag kör på!

Rutin

Lakrits katt kommer in genom kattluckan.
Pappan signalerar!
Damn it! Sork i munnen.
Pappan går runt med Freja på armen i sövningsförsök.
Mamman agerar blixtsnabbt!
Springer upp och stänger dörren till sovrummen (ingen sork ska dit nu).
Öppnar ytterdörren.
Tar med moppen som står behändigt ute på trappen.
Lugn och fin (inte väcka sovande barn).
Föser ut katt med sork i munnen genom ytterdörren.
Låser kattluckan en stund.
Barn sover fortfarande.

Victory!

Människan-katten 1-0!

Måste kolla om hon andas. De kan sova djup...

dsc00337 (MMS)

Måste kolla om hon andas. De kan sova djupt ibland...


Just det

Kanske börjar bli läge att ändra headern på denna sida. Vi har ju en till i familjen nu och bilden på Molly är närmare tre år gammal nu. Problemet är att jag glömt hur jag gjort denna i Photoshop. Då jag öppnar PS idag får jag liksom inga minnen om hur man gör... Kanske kanske kan nyttja det faktum att vi har ett tryckeri i familjen och att det finns en tjej där som jobbar i Photoshop mest hela tiden. Måste man betala då? Jag äger det ju lite jag med, man kanske kan se det som en aktieutdelning att få hjälp med en ny header? Eller blir Skatteverket galna då?

Naturen är snygg



Men bara kolla insidan på denna blomma från Paradiskbusken. Vem målar de där små oranga strecken i den liksom?

Somnar igen del hundra

På ryggen på pappa då det ska klippas gräs.


Isterhaka

Frejas gammelmormor (Mallo) har lärt mig ett nytt ord i bebisvärlden - isterhaka. Jag förstår precis nu.


Disciplin

Om man har satt sina mål i livet oavsett vilka krävs ganska hård disciplin. Mina mål just nu rör sig ganska mycket om den kroppsliga typen. Jag ska tillbaka till matchvikt och jag ska hitta styrkan och balansen i kroppen igen. Jag har vart där och jag vet att jag kan komma dit igen. Punkt!

Det finns inga som helst ursäkter för att inte klara det - vinsterna är mycket större än förlusten är. Man måste bara bestämma sig kort och gott.

Nu har jag hamnat lite i en svacka, men jag vet att den bara är tillfällig. Det gäller bara att bita i och köra på. Har jag moffat i mig en ostbricka för mycket eller en halv påse kex är det bara att glömma det och gå vidare. Det finns inget jag kan göra för att ha det ogjort liksom. Jag ser inte helt de resultaten jag vill, men min realistiska del av hjärnan menar allt går enligt planerna. Jag fick ett barn för två månader sen och jag har ett sen innan. Kroppen behöver sin tid och jag behöver som vanligt öva tålamodet.

Jag inser nu med två barn och de arbetstiderna som både jag och sambon har att det inte är realistiskt att tro att jag ska kunna dra iväg till Friskis i samma utsträckning som förr. MEN då får man hitta andra sätt. Jag har hittat tre: promenader, kettlebells och löpning (jogg?!). Jag har hittat ett sätt som även passar mig; intervaller. Kombinationen av dessa gör att jag inte behöver träna kanske fullt så lång tid som jag brukar, men träningen blir grymt effektiv.

Prövade precis min nya rosa skönhet "Gymboss" (grymt namn kan tyckas!) precis i ett kettlebellpass på altanen. Intervall 30 sek arbete och 10 sek vila i totalt 20 min. Resultat? Jag är helt slut. På 30 sekunder luarar jag mig att ta i för kung och fosterland (hjärnan är lättmanipulerad ibland).

Blev nedan i övningar och vikter.

Swing 12 kg
Rodd höger 12 kg
Rodd vänster 12 kg
Knäböj 12 kg
Axelpress höger 8 kg
Axelpress vänster 8 kg
Rotation 8 kg (h*vete vad jobbiga de är!)

Körde 4 varv och avsöutade med 4 gånger 30 sek planka.

Kolla in denna länk om ni vill se hur övningarna ska utföras.

Det är grymt skönt att se att jag tappat 6 cm runt midjan inom loppet av tre veckor. DET ger mig kraft och inspiration att driva mig vidare.

Funderingar

Varför har man ändrat de där viktkurvorna för barn?

Vi konstaterar redan nu att Freja är större än vad Molly var vid samma tid (nej då vi jämför inte barn här inte...), men det roliga är att "kurvorna" i den där gröna boken liksom justerats sen Mollys bok. Typ så att det är normalt att vara tyngre. Gillart inte - känns som att man liksom tycker att det är ok att folk blir tyngre och justerar "normalkurvan" till tjockas fördel. Ska det va så? Va, va va!!!

Men det roliga är "kurvorna" i min gröna bok från 1980 där man helt sonika kör efter formeln "600g x antal levnadsmånader+födelsevikten".

5200 g är mitt på kurvan av normalhet för en tvåmånaders i Frejas bok och 4800 g är i mitten i Mollys bok, det skiljer ju 400 g.

Frågan är om tillväxtdiagramet baseras på statistik i att folk faktiskt blir tjockare eller att den ska vara en sorts eftersträvan ur hälsosynpunkt, nån som vet?

Men kom igen är det inte konstigt? Ska det inte vara samma kurva på en treårsperiod kan jag tycka. Jaja, ingen hysteri i vikt och längd, men det är skumt tycker jag.

Sandalbränna

dsc00334 (MMS)

Sandalbränna


Hade glömt bort dessa. Funkar va?

dsc00333 (MMS)

Hade glömt bort dessa. Funkar va?


Du gamla du fria



Min dotter, min mamma och jag.

Min mammas dräkt hade visst krympt lite i garderoben menade hon, översta hyskan gick inte helt att knäppa. Min midja hade visst försvunnit så jag hoppade över skärpet med silverplattorna. Hallå vart ska det knäppas för att passa, typ runt ena låret kanske? I och med att jag inte alls hittade min midja flyttade jag upp förklädet lite helt enkelt. Återkommer för revansch i frågan...

Det är viktigt att måna om sina traditioner!

Gymboss

Igår fick jag även med min sambo att prova min nya kärlek kettlebells.

Även han som jag insåg rätt snabbt att detta är en ganska intensiv träningsform.

Har precis klickat hem en intervalltimer från gymboss för att kunna maxa på träningen ytterligare. Galet också att den om man köper den i Sverige kostar 270 plus frakt och om man beställer den från USA kostar 160 kr ink frakt.

En rosa blev det, allt som kan pigga upp träningen är bra.



Magnus tror för övrigt att jag är lite förälskad i Olga (www.mammafitness.se), men shit alltså denna kvinna är helt grym och min nya idol helt klart. Nu satsar jag ju inte på fem barn som hon har, men om man kan se ut så i kroppen och vara så stark som hon är efter nu senast ha fött tvillingar så kan vem som helst komma i form. Allt sitter i huvudet!

Lyckan



Livet behöver inte vara svårare än detta.

Det går fort, 8 veckor


Prylstress

Jag måste vara lycklig som lever i ett bra land och har det så gott ställt. Jag kan nästan köpa allt jag vill ha. Lycka va?

Baksidan av myntet är alla dessa prylar!!! Ibland känns det inte som jag gör så mycket annat än att flytta runt prylar. Vika här, samla ihop där, gå upp med ditten och gå ner med datten. Pryllogistik på hög nivå.

Det är ju helt sinnessjukt att jag inom loppet av en halvtimme och inte med speciellt stor ansträngning kan rensa ur fem påsar ur linneskåpet att ta med till Myrornas container. Ännu sjukare är att jag nu efter en vecka inte ens minns vad jag gjort mig av med i dessa påsar.

Och vad lär jag mig? Inte ett dugg. Idag passerade vi Vingåkers Factory Outlet och jag kom hem med tre linnen och en t-shirt till Molly. Samtidigt som jag packar upp det och glädjs åt mina fynd, svär jag över att hennes lådor är så fulla att hon inte ska få ett plagg till. Ekvation omöjlig?

Också skönt att veta att vi inte kan ha alla våra kläder tvättade samtidigt för då finns det inte en chans att allt får plats i lådorna. Det måste alltid finnas ungefär 3 korgar smutstvätt för att kunna förvara allt. Sjukt ju... Köpstopp?

RSS 2.0