Läääängtar!

Ikväll (natt) kommer Magnus hem från de franska alperna. Han har vart borta sen förra fredagen och nu ska det verkligen bli skönt att han kommer hem. Mitt hjärta skriker efter kärlek och en vuxen människa. Molly är ju underhållande på alla vis, men hon kan lixom inte så mycket ännu, typ hjälpa till att plocka ur diskmaskinen, tvätta, göra mat och så...


Kissekatter


Vad är det med lila?

Varför dras jag till den lila färgen som jag nu har som bakgrundsfärg? Skulle nog aldrig komma på tanken att ha den på kläder, men om jag får välja på pennor, tyg, band, pärlor, smycken, skötväska och tydligen bloggen så kommer jag alltid tillbaka till lila... Vad kan det betyda om mig, är inte lila typ lite "flumfärg"?

Ooops, tar tillbaka det om kläder förresten, har ju på mig dessa brallor...
Mamayoga byxa Lila

Skånsk?

Har vår dotter måntro skånsk påbrå? Det låter som gröten fastnat i halsen på den lilla stackaren...



Hon blev lite mörk och åt fel håll, men så är det ibland!

Övningspratar

Detta vaknar man till nästan varje morgon, idag övar vi lite på några slags sche - ljud tror jag bestämt, vad blir det imorgon?!

Tema teknikdag

Nu har jag lärt mig att ladda över bilder från telefonen till datorn. Har ju en 5.0 megapixelkamera så bilderna är helt ok, bara någon torkar av linsen lite då och då vill säga. Bjuder på ett sånt exempel nedan. Lite solkräm tror jag visst det var på linsen denna dag och jag vid sjön med Fröken Molly i magen. Eller så kan man säga att jag helt medvetet softat till bilden lite (not!). Känsliga läsare ombedes titta bort!

Det där med soffan

Jag kommer på mig själv med att stå vid diskbänken och läsa tidningen från i morse. Två individer har tagit över soffan hos oss...

Svältande barn

Jag har i-landsproblem nummer ett, bloggdesign gör mig galen!!! Fick ta en promenad för att lugna ner mig lite... Jag testar och testar, håll ut, lite bättre blir det snart! Tålamod är icke min bästa egenskap, dock ihärdighet! ;)

Har i mitt testande Linda som inspiration, hon är en klippa på detta! Skam den som ger sig, nu kallar Molly, annars blir hon ett svältande barn i Sverige om inte mamman slutar blogga snart!

I will be back!

Två i en tango

Nu har Magnus vart i Frankrike på jobb (skidåkning?!) sen i fredags. Jag tycker det går ganska bra för oss och vi klarar oss relativt bra, men satan vad mycket smidigare livet är att vara två. Nu känns det som jag i princip bara kör markservice här hemma. Eldar i pannan, tvättar, lagar mat och diskar. Har inte ens bakat på snart en vecka!!! Kom på mig själv med att nu använda samma tekopp för typ tionde gången på rad för att slippa fylla en diskmaskin så jag ska behöva plocka ur den själv. Säger som Nalle Puh: "Det är verkligen ingen vidare mening med att uppleva intressanta saker som översvämningar, om man inte får vara två om dem. Det är bra mycket trevligare att vara två." Och nej vi har inte haft översvämning än, men fatta liknelsen typ... :)

Åh...

Molly första "skolkort" har kommit hem i brevlådan. Det syns nästan inte att jag håller i henna (hon sitter ju inte direkt själv) om man nu inte tittar så noga på  delar av min tröja till vänster på kortet... Tur att vi har ett tryckeri så jag kan gå ner och skära till dem lite, typ som att retuschera i efterhand. Sen ser hon inte helt smart ut på korten heller, sitter med öppen mun och frågande ögon, men det gör inget hon är söt iallafall. Nu känner jag mig verkligen som en förälder, bara hon inte ska hålla på och byta massa kort med alla kompisarna så vi måste köpa det stora paketet...

Dimmig i blicken

För att underlätta livet en smula har jag som en prenumeration på månadslinser så de kommer hem direkt i brevlådan, mycket smidigt. Ekonomisk (inte snål) som jag är försöker jag ha linserna så länge som möjligt för att spara lite pengar såklart. Igår kväll när jag kom hem tvättade jag av ansiktet och satte på mig glasögonen och mös ner i tv - soffan. Först ca en halvtimme senare noterade jag att jag hade både linserna och glasögonen på mig. Idag blir det till att ta fram ett par nya linser tror jag allt...

Check!

Barnvagnen rullar helt ok i halv snöstorm och ca 1 dm snö, kan vara bra att veta (ett visst motstånd är dock att ta med i beräkningarna). Har jag bestämt att vi ska ut varje dag så ska vi banne mig det också!

Åhhh vilken tid det tar!!!

Jag övar mitt tålamod till bristningsgränsen här. 23 mormorsrutor virkade. Vet i och för sig inte hur många jag ska göra, men 23 räcker inte till nån värst stor filt kan jag lova... Restgarnet jag köpt på Röda Korset verkar vara av typen evighetsgarn, det tar aldrig slut. Jag har liksom bestämt att jag ska virka tills det tar slut innan jag får köpa nytt garn. Får för mig så mycket konstigt ibland, men det är lite för att tvinga mig själv till att avsluta saker innan jag påbörjar tre nya projekt. Mycket roligare men en klar filt än fyra påbörjade typ.



Just det ni får stå ut med stulna bilder, då Magnus tagit med sig kameran till Alperna och jag inte riktigt fattar hur jag laddar över bilder från min mobil. Magnus säger det är så enkelt, men det är det visst inte, så det så...

Halvbra idé

Ikväll har jag och Molly varit på restaurang/nöjeskrog tillsammans med Mollys mormor, morfar och gammelfarfar. Kvällen kan delas upp i följande perioder:

18-19 Stå med baby på armen och samtidigt försöka dricka bubbel och äta silltårta, gick hyffsat.
19-21 Sitta ner mycket korta stunder för att sedan gå med övertrött baby på armen (som såklart vääääägrar sova) och missa halva föreställningen. Tur att det var mycket sång så det inte gjorde så mycket att jag inte såg så mycket av scenen. Just det, åt varmrätt medans baby faktiskt sov ca 20 minuter.
21-22 Dra vagn fram och tillbaka, fram och tillbaka för att försöka söva den ålande babyn. Totalt misslyckande!
22-23 Kapitulerar, går helt enkelt ut och går en promenad, baby fortfarande klarvaken och nu med antydan till matskrik. Temp ute ca -5, jag i finstövlar, klänning och strumpbyxor (ingen mössa).
23.05 Går tillbaka för att ge babyn mat, konstaterar att bandet som spelar har ljudnivå hööööögt över gränsen för vad små öron tål. Hm, vad göra, kan inte gå in i lokalen...?!
23.10 Sätter oss i iskall bil och matar babyn. Går faktiskt helt ok, hon somnar nääääästan.
23.30 Kapitulerar igen, erbjuder att hämta mitt sällskap senare om de vill, jag kan åka lite bil så länge, men de vill mer än gärna följa med hem!
01.00 Hemma!!! Baby sover gott i sängen! Äntligen!

Det är nyttigt att testa sina gränser i tålamod ibland. Kvällen var trevlig, maten god och jag fick med mig efterrätten hem (Tack Gunilla!). Nästa gång jag blir medbjuden på liknande galej, ska jag noga väga för och nackdelar.

Imorgon ska vi inte göra någonting överhuvudtaget, förutom promenad, hur skulle det annars gå med 10 tusen steg? ;)

God natt!

Saknar...

Alla tycker nåt

Väderomslag ger nåt nytt att prata om - alltid! Mitt bidrag till hela väderdiskussionen är att jag gillar snön och tycker det är trist att den bara kom och försvann!

Höglekardalen 2008, fika när det är som bäst...

Stuck on granny squares

Min tendens att bli en smula besatt av det jag tar mig an har nu landat på mormorsrutor i form av klassisk virkning. Jag är förtrollad av dem och framförallt imponerad av mig själv som lyckas med ett flertal rutor nu! Till hjälp har jag funnit denna fantastiska video!!! Internet är helt fantastiskt, så nu sitter jag alltså framför datorn och virkar och virkar och virkar och virkar...

Haft sönder en dotter

Idag råkade jag klippa lite i min dotters finger istället för på nageln, men försök själva att klippa naglarna på en tre månaders sprattlig flicka får ni se hur lätt det är... Hon sa inte ett knyst, men det blödde lite, men jag har tejpat ihop henne nu. Känner mig lite elak, men tror hon hunnit glömt det ganska snart, antagligen redan nu!

Virka och sticka

Nu är det på tiden att jag tar tag i lite handarbete. Idag har inhandlats lite garn och lite nya virknålar och stickor. Hur svårt kan sånt här med handarbete vara egentligen? Då jag stod på Röda Korsets kupan och letade roliga restgarn, låg där på hyllan bredvid en färdigvirkad fin filt i mormorsrutor (typ 1x1 m) för priset 40 kr. Om mitt tålamod tar slut (ganska troligt) så vet jag ju vart de finns att köpa!


Ett sånt glatt barn



Vi har varit med i tidningen, med världens gladaste barn (iallafall den stunden...)

Blondinen

Cissi: Vad blev det för lunch igår?
Magnus: Laxåpotatis.
Cissi: Vaddå?
Magnus: Ja, på Slottskällarn.
Cissi: Men vad är det för speciell mat?
Magnus: Typ helt vanlig.

Cissi ser ut som ett stort stort frågetecken och tycker hon borde fått veta vid detta laget vad denna speciella Laxåpotatis är. Jag har ju trots allt hängt ihop med denna man i dryga 8,5 år och han är ju för bövulen från Laxå... Magnus ser även han ut som ett stort frågetecken nu!

Cissi: Men jag fattar inte vad är det för speciellt med den då?
Magnus: *asgarv och inser att vi talar lite förbi varandra* Alltså gumman Lax och potatis åt vi.

Jag känner mig fantastisk blond, det här med kommunikation är inte helt enkelt...

Mest sökta

Mest sökta termer på bloggportalen.se just nu:
1. Sexnovell
2. Sexblogg
3. Fildelningslagen
4. Onanera
5. Sex
6. Gummistövlar
7. Bögstandard
8. Hämta en bög

Är jag helt onormal om jag inte sökt på ordet sexnovell eller sexblogg. Har faktiskt inte ens tänkt tanken helt ärligt! Spännande dock med gummistövlar och hämta en bög, är det en kombination måntro?

Ajsingbajsning

Idag har Molly fått vaccin, i båda sina små korvlår... Hon skrek, Magnus höll i och jag tittade bort! Jag är en sån mes med sånt här. Jag som alltid har hånat min mamma för att hon inte kunde titta på när nån stack i mig. Men mitt eget kejsarsnitt och min handoperation vill jag minsann se på, det är ju spännande!


Attansrackarns

Jag har totalt förnekat begreppet "amningsförrvirrad", men får ta tillbaka mina fördomar.

Idag fick jag betala 400 kr i "parkeringsavgift" för att jag betalt min biljett en timme fel, för kort tid såklart... suck. Grattis trafikmyndigheten till ett extra bidrag från mig!

Igår fick jag åka tillbaka till Jula för att jag hade glömt mina betalda varor på bandet. Alla varor också, inte bara en eller två utan alla... suck. Imorgon tänker jag inte gå ut!


Fasciliteter

Det är en populär plats, mattan på badrumsgolvet! Blir det lika skönt om jag stänger av golvvärmen?


Påminnelse till mig själv

Nästa år då det är dags att ta kort på Öppna förskolan är det absolut Magnus som går iväg! Bara så att jag kommer ihåg det! Herregud, ungar  överallt, alla ska le, inte dregla och absolut inte kräkas osv... Som en mamma sa; "Man har ju säkert tusen bilder med digitalkameran som är bättre än denna, men ändå envisas vi med det här..." Och vi som bara har en unge! Jag ger en stor eloge till alla de som har två eller flera barn, de har lixom dubbelt upp! Starkt gjort!

Men som sagt nästa år är det definitivt Magnus tur, nu har jag gjort mitt! :)


Flugsvampar och velour

Jag kunde inte låta bli, en tunika till mamman och en tunika till fröken Molly blev det allt på kvällens Me and I party i Glanshammar... Till den nätta summan av 650 kr, men då fick jag en present på köpet, inte illa inte!

plyschtunika mamma flugsvampar bäbistunika


Erkänner

Jag struntade i att gå ut och gå (10000 steg, inte idag!) utan bakade bröd istället. Copy paste av min mors idé med brytbröd, hon är så påhittig kära mor!

"Man är aldrig så rik som i ett hem med doft av nybakat bröd" (Ernst K citat)


Sovis

Idag tog vi sovis till kl 12, vad har vi gjort för att förtjäna ett sånt fogligt barn? Ikväll ska jag på me & I party i Glanshammar, för övrigt är det j**ligt trist väder, men jag ska gå ut ändå, så det så!


Alla apor på plats

Det första plagget vi köpte till Molly var en apa dig body från Snoffs. Såklart alldeles för stor, men den lilla tösen har använt den en gång och jag har tvättat den. Sen försvann den spårlöst!!! Hur är det möjligt? Idag kom den fram igen, den hade gömt sig i ett påslakan hela tiden. Nu har hon troligtvis vuxit ur den, men jag ska tvinga på den imorgon!

Apor är helt klart luriga djur. Tur att fröken Molly vaktar sin prickiga apa i sängen, där hon faktiskt precis i skrivandets stund somnat alldeles själv! Himmelrike! Klockan är ju bara närmare halv tolv...


Nu blir jag lite stressad

Virusprogrammet har upptäckt en trojansk häst och satt den i karantän, jag blir lite stressad här... Kommer datorn att haverera nu, jag kan inget om just de trojanska hästarna, bara vanliga typ halvblod och lite om islandshästar.

Vad gör jag?

Jag bara orkar inte

Då det är helg är det bloggpaus, oftast iallafall. Helgen startar alltid med tacos och idol, så förutsägbart och så skönt! Imorgon ska jag på pysselkväll, jag vill så gärna vara pysslig, men är det tyvärr inte. Jag kommer dock njuta av trevligt sällskap och det kanske kan främja kreativiteten. Värdinnan föreslog att jag skulle lukta lite på limmet för att komma i pysselstämning, jag vet inte det ja... Jag har ju mitt kit från Netto.

Vätternrundan 09

Kluven är jag. Jag vill så gärna cykla Vätternrundan till sommaren, men jag vet inte riktigt om jag tänker realistiskt med tanke på att skillnaden denna gång är Miss Mollys ankomt till världen... Hur ska man få till träningsmilen utan att behöva stressa ihjäl sig, för då tappar jag lusten med träningen... Har ju cykeln i garaget men det är ju lixom inte lika kul som att mala landsväg... Tänker lite till tror jag, de har ju halvvättern iår också som är 15 mil, men det är ju inte samma sak ju...


jaja...


...jag kunde inte låta bli, har ju köpt glögg och allt...

I love Netto

Storhandla går inge vidare på Netto, men annat fiffigt är de bra på.

Kolla bara in detta, ett sykit deluxe med 210 delar för 39 kr och ett pysselkit med julkort för 49. Lyckan är gjord!

Egotrip

Nu har det ett tag varit lite tunnt med kommentarer här på Cicilinas blogg. Ser ju spår av er i statistiken så jag vet att det finns en och annan tapper själ som orkar läsa mitt totalt meningslösa bloggande.

Tre enkla frågor kräver sina svar:

1. Vad önskar du dig allra mest i julklapp?
2. Får glögg smaka annat än glögg?
3. Har du försökt storhandla på Netto(ellar annat låglågprisföretag) och i sånt fall hur gick det?

Vill man svara på andra frågor dunkar det också, men tala gärna om vilka frågor du i sånt fall svarar på, det blir så mycket enklare så...

Idag myser vi i murrigt väder, livet är väl helt fantastiskt ändå?!

Finn felen

Kliver in på Systemet.

Cissi: Blossa 08 glöggen, finns den kvar?
Biträdet: Vet inte, om det är så står den vid de andra sorterna.

Jag går och letar, hittar Blossan men dock nerpackad i kartongerna, så jag packar upp själv eftersom jag är så otroligt företagsam.

Vid kassan.

Cissi: Det är ju roligt med den här säsongsglöggen.
Biträdet: Den smakar tydligen blåbär.
Cissi: Det är ju lite roligt med lite nya smaker.
Biträdet: Glögg ska smaka glögg, inget annat.

Okay att Systembolaget inte ska sträva efter en hög försäljninmg det har jag ju fattat, men vad är det med folk egentligen? Om man inte trivs på sitt jobb ligger det i eget ansvar att byta, så det så.

För bövulen

Jag höll nästan på att missa, det var ju säljstart i måndags för nya Blossa 08. Har dock en snäll mamma som påminde mig. Systemet i Hallsberg har 104 flaskor på lager, nu ska här drickas glögg!
Produktbild: Blossa 08

Input någon?

Kadetten behöver nya vinterdäck, de som hörde till var tydligen från 1988 och inte helt kördugliga... Det finns datumstämplar på däck tänka sig, jag lär mig nya saker varje dag. Nu till min fundering, ska man ha dubb eller dubbfria eller de där nya där det lixom är några slags dubbar ingjutna i däcket? Var kan jag lära mig mer om vinterdäck?


Växtvärk?

Vår lilla donna har den senaste tiden fått hysterisk skrikutbrott och varit lite grinig överlag. Min teori är att hon kanske är inne i en sån tillväxtfas, hon äter ju typ som en häst också (ja en väldigt liten häst). Nu har jag vägt henne och mycket riktigt, hon har ökat stadigt i vikt på en vecka. Drygt 5,8 kg väger hon nu den lilla krabaten.


Gravdekoratör - ett yrke?

Hela den kvinnliga släkten Stranneby var i helgen och pyntade släktgrav i Mariestad. Lite tragiskt m vi omkommit i en bilolycka, då hade det inte funnits nån kvinnlig gen Stranneby kvar. Vilken tragedi för eftervärlden!

Min mamma är en riktig hävert på att dekorera gravar så gravdekoratör kanske ska bli hennes nya yrke? Vi spånade även på den internationella titeln, dead designer, men det låter lite otäckt!



Hösten är snygg



Redan?

Jag kan inte fatta att det redan är november! Men tittar jag ut genom fönstret blir jag helt salig; sol, snögnister och minus 5 grader. Det är banne mig helt underbart! Idag ska här pyntas gravar, första etapp Mariestad. So long...


RSS 2.0