Av eller på

Jag lever mitt liv mycket efter principen "av eller på". Jag gillar att tänka så i det mesta jag gör. Antingen är man av eller också är man på, jag har mycket svårt att hitta gråzonerna i min tillvaro och gillar energiflödet i "påläget". Idag var jag av fram till lunch ungefär. Jag har fått nån sjuka som visat sig från sidan feber som vägrar ge se, ont i öronen (troligtvis en följd av att jag inte har halsmandlar att få ont i), ont i halsen (men hallå, det ska ju inte gå ju) och på det hela taget helt däckad och sänkt. Sammanfattningsvis har jag varit mycket av helt enkelt. Att vara sjuk stör lixom min vardag, det passar aldrig in och jag blir såååå irriterad, men som jag märkt bryr sig tyvärr inte min kropp om det. Hursomhelst, idag var det av fram till lunch, sen blev jag på (som sagt ingen mjukstart som vanligt). Magnus klippte gräsmattan (läs: ängen av maskrosor med mycket små inslag av gräs) och tvättade av altantaket, jag ryckte maskrosor, skruvade upp en hängränna samt laserade altangolvet. Jag hoppas nu att följderna av min "påeftermiddag" inte kommer leda till några bakslag vad det gäller feber och company, men det visar sig väl imorgon.



Förtydligande; det var rött och nu blir det vitt.



Just det våran walk in closet har fått en svart heltäckningsmatta
samt fyra byråer och en garderob till. Nu saknas dock struktur, men
inte kläder att strukturera!



Snart klart!

Jaha ja

Fick ett sms från en kompis som låter sig meddela att jag pryder framsidan på sommarschemat på Friskis och Svettis i Örebro. Hade inte en aning, typ ett år sen bilderna togs ju. Coolt va?

Check out

Önskelista: Dockhus

Var kan man få tag i ett fint dockhus som är lite mer hållbart än ett blädderhus med Molly mus måntro?


Hur i hela fridens

Hur är det möjligt att få plats med allt detta i badrummet? Detta är inte allt heller. Om det nu är så att det blir strålanse solsken från typ nu till december så har vi solkräm, jag lovar! Jaja, nu är det iallafall grovsorterat.


Dille

Som alltid så snöar jag in ganska hårt på det jag får dille på. Nu är det surdegsbröd. Jag tycker ändå att jag lyckats hålla det på en "sund" nivå hittills och inte bakar heeela tiden.

Men det tar låååång tid, men jag tror det kan vara bra för min själ som annars har en tendens att dra iväg åt det stressiga hållet.

Morgonens produktion blev dessa. Eller ja, de påbörjades ju i förrgår kväll, men blev klara imorse. Drottningholmslimpa var namnet.


Bra skum idag

Mycket nöjd med dagens skummade mjölk.


Mjukt om tassarna

Då var heltäckningsmattan på plats. Det blev en svart för att den gråa såg grön ut så då blev det svart helt enkelt!

En av fyra byråer ihopskruvad och klar. Precis då jag sitter och ska få till den sista lådan ringer sambon:

- Just det, du får absolut inte gå på mattan förrän limmet torkat, så typ inte idag.

En liten parentes han kanske borde sagt till mig innan han sa att mattan var inlagd och klar... Jaja, vad kan ske liksom? Att den fastnar ännu bättre för att jag trampat ner den lite eller?

Nu är det som sagt tre byråer till att skruva, en garderob, tapetsera väggen, skruva golvlister, fixa en fin belysning och sen är det så gott som klart. Optimist som jag är tror jag att detta kan bli klart denna helg, speciellt i och med att jag planerar att eventuellt dra en tur till Göteborg imorgon och sen en tur till Mariestad på söndag. Hustomte?


Okay...

....skorstenen är klar (nymurad och fin), heltäckningsmatta till sovrummet på g, plåtslagaren klar med skorstensarbetet... vem har lite pengar övers till oss att betala alla dessa hantverkare måntro? Plötsligt händer det eller?



Mycket glad att vardagsrummet inte är i detta skick i dagsläget. :)

Vardagshjältarna

Kommer på mig med att smyga nerför trappen och inte tända ljuset, tala tyst och vara stilla. Det behövs ju inte för miss M sover hos farmor och farfar ikväll. Det är bara jag och M hemma, alldeles ensamma. Det är en skum känsla. Skön men tom. Vad skulle man göra utan farmor och farfar och mormor och morfar? Typ bli sinnessjuk?


Note to myself

Molly "behöver" inte mer kläder. Behov och begär är två helt skilda begrepp, bra att komma ihåg!


Ny karriär?

Idag fick jag ett gäng kängor av min söta sambo om att jag klagar så på att jag är så trött (jag ääääär såååå trött och bara somnar så fort jag blundar). Han menar att jag inte blir piggare av att klaga och jo det vet jag ju. Jag är ju typ master of att sprida god stämning och peppa igång andra, men nånstans måste jag väl få läcka lite tycker jag.

Men surt får han snabbt tillbaka då han kommer hem från innebandyn med en liten (yttepytteliten om ni frågar mig) skada vid knät och läggar ut klagovisor så det står härliga till. Det gör ju inte mindre ont för att man klagar eller? Men mycket sympatisk som jag är så trollade jag till ett kylomslag (kan det heta så?). ICAs Asian wok och scarf från mycket trevlig norsk klädesbutik (läs: Cubus) kanske kan funka? Kanske ska satsa på vårdkarriär? Han fick en öl också, så nu är det tyst som i kyrkan minsann!



Helt omöjligt faktiskt!



Men de bara ropade på mig ju (ps, mormorn var med och finansierade de små liven...)

Rosé på er

Jag tänker mest dricka rosé och kolla en film ikväll. Bara så ni vet.


Olika kvaliteter

Vi gör det vi är bra på. Magnus skruvar fast antennen på skortstenen (kl 21.45) och jag har köpt skor till Molly. Men hallå, vem kunde motstå dessa Adidas i prickigt?




RSS 2.0