Redo för utekväll på Berns salonger.

dsc00090 (MMS)

Redo för utekväll på Berns salonger.


Vissa hinner inte ens av tåget innan shopp...

dsc00088 (MMS)

Vissa hinner inte ens av tåget innan shoppingen är igång. Sambon leder ligan.


Vilken utsikt från hotellet va?

dsc00087 (MMS)

Vilken utsikt från hotellet va?


Nordea, Collector, Me&I

La precis in alla sköna räkningar för månaden och kollade lite snabbt igenom kommande transaktioner...

Hm... 2116 kr till Nordea Finans (anar oråd och Lyxfällanvarning). What kan detta vara??? Helt clueless. Ringer ingen som helst liten tillstymmelse till klocka.

Lyfter telefonen till Nordea Finans som jag tydligen lagt in denna betalning till... ingen hittar nåt på vare sig summa eller ocr. Snäll person luskar lite till och ser att den hör hemma hos Collector (annat skumt indrivarföretag, har jag lejt nån för att mörda nån eller annan skum verksamhet?). Ringer fortfarande ingen som helst klockjäkel hos mig och jag känner mig mycket mycket blond.

Ringer Collector! Bingo, de hittar mig i systemet på nån faktura från 2009 som tydligen betalats 3 veckor innan förfallo (duktiga jag!). Men ingen som stämmer med beloppet jag lagt in nu eller ocr-nummer. Skumt!

Tjejen på kundservice säger att denna avser ett företag som heter "meandi" (hon uttalar det precis så!). NU ringer klockan för glatta livet på den lilla blonda tjejen. Me and I (barnkläder), aha, det är ju fakturan på barnkläder som vi gick ihop ett gäng och beställde på ett sånt hemmaparty.

Skönt med koll på sina konton va?! Värsta skattjakten typ.





Sambo med smak för inredning. Bortskämd är...

dsc00086 (MMS)

Sambo med smak för inredning. Bortskämd är jag, men så länge man vet om det är det ok.


Ett par ytterligt bra skor med gravidkula ...

dsc00085 (MMS)

Ett par ytterligt bra skor med gravidkula och klänning.


Planera, planera

Vardagsrummet står näst i tur på en liten uppfräschning. Det ska bort en fondvägg och in med liggande vit panel. Kanske målas om eller inte beror på hur väggarne ser ut då de får sällskap av den vita fina panelen. Det kan kanske trolla bort den lite lätt rosa tonen i den eller också inte.

Idag har vi 10,4 meter med böcker men utspritt i Billybokhyllor som ska omstrukturerars till konsolhyllor ungefär som detta.



Fast inte hela vägen ner till golv för vi måste få till nån slags stängd förvaring för allt som ska gömmas (fula dvdskivor osv). Funderar på Ikeas Expedit med luckor på, den mindre...hm... Billig men trist dock. Eller?



(bild lånad från http://www.janethepain.se/)

Japp, boainstinkten har kommit igång på allvar, allt ska göras om och helst nu.

För att strukturera mig själv:
1. Måla meter och meter av panel (nummer 1 egentligen, få sambon att köpa hem virke och färg så jag kan måla)
2. Behålla "rosatonade" tapeten eller måla grå? Agera efter beslut!
3. Sälja Billybokhyllor (intresse 3 st 60 breda i björk med överhyllor samt ett vitrinskåp 80 bred, hör av er)
4. Köpa konsolhyllor.
5. Piffing och klart!

Tidsåtgång? Allt från en vecka till hela våren. Realistiskt hela våren...

Vilar sig i form. Imorgon är det dagis för...

dsc00184 (MMS)

Vilar sig i form. Imorgon är det dagis för hela slanten.


Sover ute i kylan idag. Nu ska väl bacille...

dsc00183 (MMS)

Sover ute i kylan idag. Nu ska väl bacillerna dö hoppas jag.


Jag har lärt mig vad halsbränna är. Vet fo...

dsc00180 (MMS)

Jag har lärt mig vad halsbränna är. Vet fortfarande inte helt när man ska ta Samarin, men man kan inte veta allt ju.


Kokar lite saft

dsc00179 (MMS)

Kokar lite saft


Igen...

Om man vill åka mer pulka får man tjata på föräldrarna...


Lilla m

Dottern har gått och blivit mycket intresserad av bokstäver. S som i farfar (ja han heter Sten alltså, ganska puckat annars det fattar ju vem som helst att farfar börjar på F), H som börjar på Hugo och E som börjar på Erik (varför bara män?).

Det senaste idag var att hon pekade ut ett gement m och berättade för mig att det var "lilla m" minsann.

Världens smartaste unge va?! (Visst är det underbart med blygsamma föräldrar?)


Det här med namn

En månad kvar innan planerad nedkomst! Känner mig ganska trygg och lugn med det mesta (för lugn?).

Men hörrni, det här med namn? Vad ska vi hitta på egentligen?

Vi tror vi vet, men så ibland vet vi inte. Eller jag kommer med förslag som dissas å de grövsta av sambon (jag kan i och försig förstå det lite).

Vi har en Molly, men vad ska vi mer ha då? Inte för vanligt, inte föööör udda, passa med efternamnet (ja Stranneby har jag paxat, jag har veto på det. Sambon sista tjing på förnamn.)

Kom gärna med förslag och helst då... snälla!

En vecka till

Jag ska jobba en vecka till och sen gå hem och vänta på bebis. Helt galet ju. Jag ska inte jobba förräns till hösten alltså!

Tror kanske att det så sakta börjar sjunka in att jag om ca en månad ska bli tvåbarnsmorsa. Läskigt... Man kankske borde kolla över detta med "packa väskan" och se över bilbarnstol... Känner mig fantastiskt lugn.

Kompost

Man borde ju satsa på en ordentlig kompost ju. Känns egentligen helt galet att kasta iväg sånt som kan bli finfin mull igen. Men jag är bekväm. Nåt grävande och vändande hit och dit pallar jag inte med. Denna kanske kan vara lösningen?

Kompost JK 270

Man fyller ena facket i 6 veckor, kastar på lite strö då och då och roterar den. Då facket är fullt börjar man fylla det andra och låter fack 1 vila i 6 veckor. Sen är det klart, bara vända runt, köra under skottkärra och vips har man mull.

Komposterfarenheter någon?


Utsikten från fönstret just nu. Idag är de...

dsc00176 (MMS)

Utsikten från fönstret just nu. Idag är det halvdag utför som står på agendan. Men först frukost.


Mot skidspåret. Idag ska vi ta oss en tur ...

dsc00172 (MMS)

Mot skidspåret. Idag ska vi ta oss en tur ut i vasaloppsspåret. Trodde vi åkt 6 km igår men det var visst närmare 9... Inte helt konstigt jag kände mig lite sliten i kroppen.


Dag ett av två i ullared på shoppingtur! V...

dsc00076 (MMS)

Dag ett av två i ullared på shoppingtur! Var en tur med shoppingglada tjejer för ett par dagar sen. Det finns mycket vi inte kan men handla är vi rätt bra på om jag ska vara ärlig. Dyraste shoppingen någonsin!


Konstigheter

Slutet på denna vecka har minst sagt varit konstig. Den har kantats av mycket tankar och intryck som fått mig både på och av banan helt, som fyllt mig på energi och lämnat mig totalt tom.

Min hjärna har satts på högvarv i många frågor om vad som egentligen är viktigt och hur jag skulle reagera (överleva) vissa situationer.

Jag känner fortfarande att mitt livsmotto :"Det som inte dödar härdar" fungerar. Vissa saker ska man bara ta sig igenom. Vissa saker fattar jag inte att männsikor orkar ta sig igenom, men man har lixom inga val. Livet är som det är och ibland helt ofattbart helvetiskt orättvist och fel.

Tankar går anhöriga, det är de som lider och smärtar. Kram till tusen!

Nåt för dig?

Vill du få chansen att prova nya produkter och testa spännande saker? Kanske du skulle bli Buzzador?

Jag är det och har fått prova på diverse spännande saker såsom att testköra en Seat Ibiza, prova olika hudvårdsprodukter, tandkräm, barnmat etc.

Du väljer själv vilka kampanjer du vill delta i och det kostar såklart inget.

Använd denna länk för att registrera dig http://www.buzzador.com/index.php/sv/?refstr=Cicilina det är superskoj!


Lite knäckande

Jag försöker hålla igång och träna regelbundet och vara aktiv. Det gravida tillståndet ska normalt inte vara en ursäkt för att låta bli detta kan jag tycka, men denna gång har kroppen bara sagt blankt nej till något som är mer ansträngande än promenad typ.

Mätglad och optimistisk som jag är tänkte jag ändå att det var dags att göra ett sånt fitnesstest som finns i min pulsklocka. Jag inser ju att med +15 kg mer på kroppen än normalt kommer denna troligtvis inte att visa några positiva siffror, men jag har lixom en ursäkt iallafall. ("Ditt BMI ligger på 27, du är överviktig eller lider av fetma, det kan vara idé att kontakta en läkare" Kellogs hemsidas BMI-uträknare.) Jajaja...

Jag brukar "normalt" få de glada tillropen från min pulsklocka att min kondition (baserat på vilopulsen) är excellent, eller i värsta fall bara good. Idag fick jag moderate och lyckades inte få ner min vilopuls under 70 på fem minuter. Tog såklart ett par test till för att se om det verkligen verkligen var så och ja så var det allt! Finns lite att ta tag i här och inser att det rimliga inte är att börja intervalllöpa i uppförsbacke just nu. Jag väntar ett tag till med det tror jag nog. Men shit alltså, här går det utför!!! Spännande att se vad man utsätter den stackars kroppen för. Om allt går som planerat så blir belöningen iallafall enastående!


RSS 2.0