Jag har hittat (tack vara min sköna sambo)

Letat och hittat! Lovely!



Inköpslista

Dammsugarpåsar
Såpa
Rödlök
Glass

Det blir inte mycket mer spännande än detta.

Unna sig?

Om man handlar billigt på IKEA kan man kanske få köpa sig en Pappelinamatta till tvättstugan?


Vad ska ni köpa?

Vi tänkte ge varandra bänskivor i julklapp. Det är väl inte illa? Hårt paket och hyffsat stort, det borde väl gå hem. Undrar vem som köper blandare och diskho till vem också?





Försäkringskassan

Idag har jag pratat med en handläggare på Försäkringskassan. Det känns som det gick ganska bra, men jag kan ha helt fel i den frågan. Det visar sig, det är ju trots allt bara de som har makten över min ekonomi framöver, men jag är tacksam att vi har den förmånen trots allt. Jag kunde ju liksom fått sova bredvid en trampmina och ätit mig mätt på ett korn av ris istället, då kunde det få vara befogat att klaga.

SM i klantighet

Efter att ha insett att jag inte fixade att sätta upp lampan själv tänkte jag lugna mig och be om hjälp - MEN, mitt tålamod tog återigen slut.

Balanserandes på en färgburk med en tvååring springandes med två proppar och en spik i handen tyckte jag att jag fick till en hyffsad lösning. Lampan hängde vad jag ansåg som bergsfast i sin kontakt, jag balanserade själva lampklumpen på bröstet samtidigt som jag skruvade fast fästet i taket. Inser då jag skruvat fast att det diffar på ca 1 cm mot där den skulle sitta (ögonmått är väl givet?). Låter den hänga lika bergsfast i sladden från taket och vänder mig om för att byta bits i skruvdragaren och börja om. Plötsligt händer Skruvarna i munnen! Hela armaturen drar i backen. Hur kunde det ske? Jag som hängt den så fint i sladden, ska inte det räcka, den hängde ju bergfast ju? Två av totalt fyra halogenlampor exploderar, Molly tappar propparna som de också spricker i bitar mot betonggolvet. En skön blandning av trasig keramik och trasiga halogenlampor sprider sig på golvet.
"Oj!" säger dottern.

Nu sitter lampan uppe där den ska vara och jovars det var liiite smidigare med två fyra händer istället för två.

Vad ska jag ha sönder imorgon?

Vi hade lite glömt

Våran kära kaffemaskin har fallit lite i glömska och det var nog bra. Nu är den så fantastiskt medgörlig och gör det bästa skummet ever till latten. Puffar, ryker och skummar! Vardagslyx!


Vad tros?


Kan denna funka i tvättstugan kanske?

Love IKEA! Blden lånad därifrån också.


Tvättstugan



Men vart ska man göra av allt då man målar om liksom?



Inspirerande eller hur? Jag sitter stillsamt och målar.



Vi har satsat mycket pengar på den rätta belysningen!

Jäsning



Mamman: Vad gör bebisen i magen tror du?
Miss Molly: Lagar mat.
Mamma: Vill du ha en lillebror eller en lillasyster?
Miss Molly: En häst!

Yupp yupp...

Spel och dobbel

Idag blev jag uppringd av nåt sånt undersökningsföretag. Jag gillar sånt - att svara på frågor och känna att jag får vara en del av statistiken. Dagens tema var lotto och spel. Jag kunde typ bara komma på nätpoker då hon bad mig namnedroppa lite olika typer av spel (Unibet och company). Sen frågade hon om jag hade hört talas om Bingolotto, Postkodslotteriet, V75, Keno osv. Jodå, de känner jag ju till. Kände mig lite som 20 år och novis på spel. Hon avslutade samtalet med att fråga min ålder och då insåg jag att det var första gången jag presenterade mig själv som 30 år. Joråsatt..

En annan bra fråga var om jag ofta lånade pengar av anhöriga för att spela på skraplotter??? Kanske skulle behöva nu då räkningen från elektrikern damp ner i brevlådan idag. Men gissa vad ett skymningsrelä kostar då. 793 kr ganska precis. Det var då den lilla delen av räkningen. För att omfördela lite ström. Jaja. Nu inväntar jag skatteåterbäringen i slutet av november. Tacka reseavdraget och ROT säger jag bara.

Smygjobba

Imorgon ska jag smyga mig in till jobbet en stund. Jag fick ordination vila tills jag träffat läkaren på tisdag men jag kan ju vila lite på kontoret på jobbet ju. Längtar så jag dör efter att jobba! Det känns som sånt slöseri att inte jobba.

Shit jag måste vara världens lyckligaste med världens bästa jobb dårå. Blir så fantastiskt trött på alla sånna inlägg på facebook "Min älskade familj" "Jag är så lyckligt" osv osv, men det det kan inte hjälpas. Jag äääääär så lyckligt lottad. (Fast jag är asstressad över mycket just nu också...)

Tack och godnatt!

Handarbete



Farsdag


Besatt del hundraen

Jaha, då letade jag upp en gammal stickning och lite annat pyssel. Suttit tre timmar och stickat och virkat ihop ett litet pannband med blommor på till Miss M också. Ibland känner jag mig bara som en treåring med absolut ingen ro i kroppen. Måste hålla mig sysselsatt med nåt. Jag har ju faktiskt varit hemma från jobbet i fyra hela dagar nu, känns som en evighet.

Tänkte bjuda på en bild av pannbandet, men tänkte prova det på offret först. Endel kanske minns förra årets virkförsök? Se här annars! Der blir inte alltid som jag tänkt det.

Internet är slut

Efter att ha suttit och slösurfat en bra stund så kommer jag liksom inte på nåt mer att spana runt på. Jag har kollat alla bloggar jag läser, facebook, Friskissidan och hotmailen. Då är som min sambo uttrycker det :"internet slut".

Japp så får det bli.

Man kan byta

Kom på mig själv med att irriterat titta på "Hem till gården", man kan ju faktiskt byta kanal. Programmen som visas dagtid är speciella, det hade jag glömt.

Snöslunga kanske?

Sjukskriven med ordination VILA är en tipptoppkombo med att sambon är i Stockholm och jobbar samt att det ramlat ner endel snö från himlen, eller inte.

Den senaste timmen har jag lyssnat på grannens snöslunga. Jag skottade en litenlite gång till vedboden sen fick jag gå in och lägga mig ner på soffan av utmattning. Fick ta sats för att backa ut bilen imorse, men jag tog mig över snövallen.

Jag gillar snö, bara den är kontrollerad till sin plats och inte far runt i luften helt okontrollerat. Ja, jag inser att jag måste lätta det där med kontrollen igen då. Man kan ju inte kontrollera snö, om man inte är Gud då och det är jag inte.


Tanken var god, men höll inte hela vägen ut

Tänkte vi skulle ta lite bilder att kanske göra julkort av men njae, det gick sådär...
Men jag har lyckats klippa hennes hår iallafall. Jag som sa att jag aldrig skulle klippa min dotters hår.




Oh my God

Kollade lite gamla bilder i datorn och hittade lite jag delar med mig av...
Det är viktigt att andra också kan få ha lite kul ju.


Vi upprörde lite folk på Strömpis genom att beställa skumpa en kväll 2001.



Skolfoto som utbytesstudent i USA 1999.

Det får räcka så, jag bjuder på mer godingar en annan dag.




I mammas fotspår


Det är en evighetsmaskin

Nu börjar jag tycka att källaringången kan bli klar snart... Men det rör sig iallafall.





Plattor är bättre än hålet vi haft fram tills nu!

Kärlek och saknad

Vissa dagar saknar jag min farmor mer än andra. Idag kom känslan över mig att hon faktiskt inte finns kvar i livet. Jag är tacksam att hon precis fick träffa Molly innan hon gick bort för drygt 2 år sen. Det är fantastiskt onödigt med döden ibland.


Off to maskerad


Hjälp?

Jag skulle baka bullar. Jag fick "hjälp". Det blev visst en längd. "Molly rulla". Yeah right du kan rulla fröken, detta är INTE en rulle. Men likväl kanelbulle i annan form...










Facebooking



Vår nya familjemedlem. Löjligt att man kan bli så glad för en pryl.

Schysst häng



Och jag har köpt mig en ny dator! Lyckan är gjord, synd bara att jag åker till Stockholm och jobbar i två dagar och inte kan få använda den speciellt mycket...

RSS 2.0