Make over

Har idag lämnat vagnen plus lite tyg till en god vän som är en fena på symaskin. Vadsomhelst kommer göra denna gamla Emmaljunga till ett vrålåk vill jag lova. För övrigt min gamla som även passerat tre kusiner och sen hittat hem igen. Vagnen alltså inte min vän... A-M, mitt hopp vilar i dina händer!




Midsommar



Hur mycket mer enkelt kan det bli? "Vanlig jävla sill i vatten"

Kolmården

Vi valde dagen då det var ca 30 grader som en bra dag att åka till Kolmården.


Björnen badade...


...djuren visade upp sin bästa sida...




... körde vi precis över en lamaunge?



Stannade vid sjön och tog ett kvällsdopp. Shit det är najsigt med semester vill jag lova!

Men är det så konstigt då?

Om diskmedel ser ut som dessa - är det då konstigt att barn blir intresserade av dem och vill äta? Nej eller hur?!


Tårarna sprutar!



Den roligaste biten tycker jag helt klart är den om maten! Jag avlider av skratt!

Kom på en sak idag

Mitt under midsommarfirande på hembygdsgården kom jag på det!

Jag: Nu kan vi ju skaffa hund ju!
Sambon: Hur menar du?
Jag: Du jobbar ju i Hallsberg nu och kan åka hem på luncherna och gå ut med den ju. Men det får inte vara nån liten hund som kan rymma genom kattluckan. Typ inte jack russel, tax eller så.
Sambon: En labrador kanske?


Hör ni? Det kan finnas hopp för hund, det var ju faktiskt sambon som föreslog rasen ju. Familjen Stranneby/Andersson: En mamma, en pappa, ett barn, tre katter och en hund. Shit det låter ju toppen. Nu ska jag googla uppfödare av labradorer och sen dressa om och fira midsommarkväll.

Semester

Jag är så jävla redo nu! Onsdag och torsdag, sen är det dags! Planer? Inga alls typ men är inte det underbart så säg?!

(Eller jo kanske lite, Kålmorden, Tjörn, veden, huset och allt annat man aldrig hinner med... Säg inget till Magnus bara...)

Blundar

Asså vår dator är så seg!!! Jag sitter framför den och väntar och väntar på att filer ska överföras och program ska öppnas. Jag har kommit på mig själv med att blunda och räkna typ ettusen ett ettusen två ettusen tre för att se om det hoppat upp det jag vill, men icke. Varför inte bara gå därifrån om man saknar tålamodet?

Itunes

Har precis dragit igång sommarjobbet "göra nytt pass till Friskis och Svettis". Jag kan låta meddela er som tror att man bara tar och slänger ihop lite musik och sen kör man lite rörelser till, svettas och går hem, är helt och hållet ute och cyklar.

Min nya bekantskap är Itunes. För att sammanfatta jobbet med ett pass kan det se ut såhär:
1. Samla låtar av alla tänkbara karaktärer och slag som faller mig i smaken, in med dem i Itues och göra tonvis med låtlistor (ska vara med, kanske ska vara med, plan B, om det går åt hvete har jag alltid dessa låtar osv listor).
2. När man tror man bestämt sig, över med musik i Mixmeister (mixa, ändra tempo, jämna till i takter, justera ljud och mixa med effekter). I och med att vi nu byter system på Friskis ljud så blir det lite mer steg nu.
3. Exportera över filen till Itunes igen, alltså den färdigmixade filen.
4. Konvertera till mp3-format så det ska funka i spelaren, över på USB eller liknande. Även bränna en cd så jag kan provcykla ett par gånger på min spinncykel i garaget.

Är det så att jag är nöjd är det bara att vara glad, cykla lite till och lära sig passet (har hittills aldrig hänt mig). Är jag inte nöjd (vilket snarare är regel än undantag) repeteras följande mönster från punkt 1 tills det att resultatet faller upphovskvinnan i smaken (kan ta ett par gånger då upphovskvinnan är liiiite petig med detaljer såsom rätt mix, snygga övergångar i musiken och annat pet).

Nu har jag iallafall ca 10 tusen låtar i Itunes så nåt ska väl funka kan man hoppas. Wish me luck!

Som en hök

Var på årlig linskoll idag och hade minskat mitt synfel ett snäpp. Mycket stolt! Kan jag ha tränat upp synen lite under det senaste året alltså? Ska det gå såhär kommer jag att se perfekt om... hm ... ett par år eller så.


Skulle köpt tre

Blir lite som den där leken där man spelar musik och man ska sätta sig på en stol och stolarna försvinner ni vet.
Hur tänkte vi med att köpa bara två badenbadenstolar?


Marknadsafton

En av anledningarna till att det inte bloggats så mycket på ett tag kan vara att vi fortfarande försöker komma ikapp på jobbet efter marknadsafton. Detta var vad som mötte mig på morgonen i torsdags och det blev inte direkt mindre folk, men attans vilken succé!


Vem äter disktrasa?



Japp, min dotter tuggar på det mesta...

Varning för liiite lång video men ganska underhållande

Vi har sagt i snart två år att vår dotter aldrig somnat vid matbordet. Man har hört historier om hur däckade barnen är då de kommer hem från dagis, eller lär sig prata, eller lär sig gå eller typ vadsomhelst. Stämmer säkert, men tyvärr inte riktigt på min dotter. Kan hon ha fått sin mors "av- eller pågen" kanske?


Finally

Renovering sovrum finns i mina bildmappar som heter både "vinter 2010", "vår 2010" och nu "sommar 2010". Men nu börjar det faktiskt ta form.

Vi pratade om en fondtapet i gråskala med stenar, men det blev den nedan. Vi kände att den var lite mer "vi". Varför köra safe hela tiden?

Före och efter



RSS 2.0