Dagis

Ja, eller förskola som det heter nu va?!

Nu har Mollan valt dagis och lapparna är ifyllda. Eller vi i egenskap av hennes föräldrar har valt hennes heltidstjänst de närmaste åren. Utedagis får det bli! Det spännande med det första barnet är att allt är nytt och man har inte en susning om hur nåt funkar. Jag har en idé om att det kommer bli hur bra som helst, även om det känns skrämmande att lämna bort sitt barn 40 timmar i veckan. Men det är väl så det är va?!


Kommentarer
Postat av: Emma Ode

Något fel på systemet kanske? Heltid till barn känns ju sådär.

2009-03-25 @ 16:22:40
URL: http://emma-gron.blogspot.com
Postat av: Cissi S

Emma; Jo helt klart lite galet är det allt.

2009-03-25 @ 18:39:26
URL: http://cicilina.blogg.se/
Postat av: Jannica

Jag har ju hört att det brukar vara värst för föräldrarna när barnen börjar på dagis. De gråter lite i början och vill inte bli lämnade. Men när de sen börjar tycka att det är kul och knappt märker att mamma eller pappa går, då brukar föräldrarnas hjärta brista. Men, det är ju så det är för alla, bara att bita ihop.

2009-03-25 @ 20:56:22
URL: http://lagerhult.blogg.se/
Postat av: Cilla

Jag visste inte att det fanns utedagis i Hallsberg. Var är det hon ska gå?

Jag har bestämt mig för att jobba 75% när det är dags. Vi körde på heltid från det att Totte var två år till det att Milla föddes när han var 3,5 år. Efter att ha utvärderat och funderat lite, har jag bestämt mig för att det inte blir så den här gången.

2009-03-26 @ 08:31:56
URL: http://ostring.wordpress.com
Postat av: Cissi S

Utedagis it is, hoppas bara att hon kan gå då, det är visst ett kriterium, men hon är drygt 1,5 då så vi får hoppas... Skulle nog också vilja gå ner i tid om det funkar, men vi får se. Svårt att faktiskt jobba 75% och inte sina 100% som vanligt, är lite rädd att det blir att jag jobbar 100% men med 75% betalt... Känner mig själv lite för väl. Är ju inte dags förräns till nästa vår, men det går ju så fort. Cilla; Vad jobbar du med? När ska Milla in på dagis?

2009-03-26 @ 08:44:27
URL: http://cicilina.blogg.se/
Postat av: Cilla

Men Cissi, du svarade ju inte på frågan :) Jag har ju jobbat på typ alla dagis på södra sidan, när jag var yngre. Jag var nyfiken på vilket dagis som hade blivit utedagis.

Jag jobbar som säljassistent på Schenker. Vi är 10 personer som gör samma typ av jobb. Vi har ett system som går ut på att säljarna lägger in jobben i ett datasystem och sedan plockar vi helt enkelt i datumordning därifrån. Så man gör det man hinner på den tid man arbetar. Då är det inga problems att jobba 75%.

På mitt förra arbete var det bara jag och ingen annan som kunde utföra mina arbetsuppgifter. Då var det knepigare och saker hamnade på hög om jag inte var där. Så jag förstår vad du menar.

2009-03-26 @ 15:59:14
URL: http://ostring.wordpress.com
Postat av: Cissi S

Ups, missade det! En del av Stocksäters dagis är det. De har byggt som en barrack utanför själva skolan där de håller till. Kanske inte ser ut som världens trevligaste, men jag tror det är toppen. Det är ju på norra delen men du är nog känt med området iallafall. Andrahandsvalen är Björkängen och Vibytorp.

2009-03-26 @ 19:02:20
URL: http://cicilina.blogg.se/
Postat av: Cilla

OK, då vet jag :)

2009-03-26 @ 19:31:25
URL: http://ostring.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0